ARUBA Yin Yoga Teacher NOW ONLY €498,-

Wanneer:
13 december 2018 @ 08:30
2018-12-13T08:30:00+01:00
2018-12-13T08:45:00+01:00
Waar:
MyFitness ARUBA
L.G.blvd 150 Oranjestad Aruba
Kosten:
498
Contact:
QUENO Sportopleidingen

Ben jij opzoek naar de ervaring van je leven tijdens een yoga opleiding in Aruba? Of woon je in Aruba en wil je deze kans aannemen om een gedegen Yin Yoga docenten opleiding te volgen? Ontdek het vrolijke eiland met QUENO Sportopleidingen. Maak de stap van fanatieke yogi naar gecertificeerd erkend yoga docent tijdens de yoga opleidingsweek in Oranjestad, Aruba. Sluit deze prachtige week positief af en ga naar huis met het erkende certificaat Yin Yoga Docent.

De ervaren mastertrainers van QUENO Sportopleidingen reizen af naar Aruba om op deze zonnige plek de kennis en ervaring te delen met instructeurs en fanatieke yogi’s die zich graag willen laten scholen. Door de kleine groepen wordt de persoonlijke aandacht voor iedere cursist gewaarborgd.

Introductie Yin Yoga

Yin geeft ruimte in je hoofd en lichaam. Tijdens Yin proberen we te ontspannen om niet de spieren maar juist het bindweefsel te beïnvloeden. Bindweefsel zit in ons gehele lichaam. Het zit tussen de organen, bloedvaten en zenuwen. Onder andere pezen, ligamenten en tussenwervelschijven bestaan voor het grootste deel uit bindweefsel. Bindweefsel kan verstijven bijvoorbeeld door een trauma. Hierdoor wordt het soepel bewegen bemoeilijkt. Door Poweryoga of Hatha yoga wordt je soepeler in je lijf maar dit werkt voornamelijk op het actieve gedeelte van ons lijf. De spieren die je kunt aanspannen en loslaten. Dieper in ons lijf zit het bindweefsel wat we alleen kunnen beïnvloeden in een passieve vorm. Yin yoga en foamrollen zijn effectief om het bindweefsel los te maken. Met Yin yoga wordt het zelf herstellend vermogen van het lichaam (fysiek en mentaal) maximaal gestimuleerd.

Wat kun je verwachten?

In de opleiding tot Docent Yin Yoga leer je waarom Yin yoga anders is dan alle andere vormen van Yoga. Je leert het verschil tussen Yin en Yang. Niet alleen om fysiologisch vlak maar ook energetisch krijg je een duidelijk beeld van het nut en effect van yin yoga.

“Yin is meditatie in een yoga houding” aldus Annemiek Smegen, mastertrainer QUENO Sportopleidingen. Ze geeft hiermee aan dat de werking van de houdingen verder gaan dan het fysieke alleen. Doordat je bij Yin langere tijd in een houdingen blijft heb je tijd om ook mentaal tot rust te komen.

Eigenlijk is het de ideale manier om toe te geven aan de houdingen en de zwaartekracht door te mediteren in de houding. Als Docent Yin Yoga leer je daarom ook juist wat je kunt zeggen om je groep te helpen met het ontspannen in de soms best uitdagende houdingen.

Praktische informatie Docent Yin Yoga

Inhoud opleiding Docent Yin Yoga: Theorie over Yin en Yang, Yin Yoga en Yang yoga vormen, anatomie, energetische onderbouwing, Yin yoga lesgeven, Yin asana’s (houdingen), methode/techniek, Yin muziek, Yin materialen/benodigdheden, Yin begeleiden fysiek en vocaal, meditatie/aandachtstraining, les structuur, navoelen, zitten in aandacht, ontspanning, opties, overgangen van houdingen, praktijk deelnemen aan Yin, lesgeven aan elkaar.

Inbegrepen: Cursusmap, QUENO Sportopleidingen certificaat ‘Docent Yin Yoga’ bij positieve afronding van de opleiding.

Doelstelling voor de studenten: Zelfstandig Yin Yoga lessen kunnen verzorgen met de juiste methodiek en begeleiding. Kennen van de Yin asana’s die we behandelen, inzicht in energetische betekenis,  aandachtstraining en ontspanningsoefeningen kunnen begeleiden. Assisteren en begeleiden van klanten tijdens de les.

Opleiding op MBO4 niveau, duur 3 dagen. Studiebelasting zelfstudie 35 uur. Opleiding tot ‘Certificaat Docent Yin Yoga’ van QUENO Sportopleidingen. Advies van QUENO Sportopleidingen: Zorg dat je naast Yin Yoga ook les kunt geven in een andere Yang discipline. Dit omdat Yin niet kan bestaan zonder Yang. Als dit je eerste docenten opleiding is overweeg dan om ook Hatha Yoga, Power Yoga, Pilates Instructor, Freestyler Instructor opleiding te gaan volgen of om een andere Yang discipline (CrossFit bijvoorbeeld) te kiezen en daar ook in te leren lesgeven.

Location: My Fitness Oranjestad, 08.30 AM – 3 PM  | 13, 14, 15th december 2018

NOW €498.00 

Local? Contact whatsapp +31646317727 for questions AWG 498,- (kies bankoverboeking bij inschrijving)