Agenda & Prijzen

Benieuwd wanneer de opleidingen plaats vinden? Bekijk de opleidingsagenda en prijzen.

De agenda geeft een opsomming van alle geplande opleidingen, workshops en examens weer op alle locaties.

Agenda & Prijzen

Benieuwd wanneer de opleidingen plaats vinden?
Bekijk de opleidingsagenda en prijzen.

De agenda geeft een opsomming van alle geplande opleidingen, workshops en examens weer op alle locaties.

jan
26
za
2019
Pilates Instructor VERKORT €495,- @ QUENO Sport & Fitness Westerbork
jan 26 @ 10:00

Leer in korte tijd, goed, technisch onderbouwd Pilates geven!

Pilates is een bewegingsvorm die is ontwikkeld door Joseph Pilates. Vanwege zijn slechte gezondheid in zijn kindertijd heeft hij oefeningen ontwikkeld om zijn gezondheid te ondersteunen. Dit bleek zo effectief dat het zich ontwikkelde tot een sport die over de hele wereld bekend gedaan wordt. Joseph was leraar lichamelijke opvoeding (gym) en dat zie je terug in de bewegingen. De invloeden van dans en yoga kun je ook duidelijk terugzien in Pilates. Pilates wordt aangeboden als groepsles vorm en ook als oefening in zgn Pilates studio’s waar gewerkt wordt met Pilates banken en de Pilates stoel. Deze opleiding is gericht op het geven van groepslessen Pilates op een mat. Het werken met materialen komt aan bod in verdiepingen als Pilates Bodyshape en Pilates voor senioren, zwangeren en bij fysieke klachten.

In de opleiding tot Pilates Instructor leer je de bewegingen van Pilates met de juiste techniek. Het werken met functionele aanspanning van je core en hoe dit toe te passen in je Pilates lessen is een belangrijk onderdeel hierbij. We geven ee duidelijke theoretische onderbouwing en volgen daarbij de anatomie van de mens, een lordose in de onderrug. Pilates is geschikt voor alle doelgroepen die je centrum bezoeken. Deze methode leert je hoe je kunt werken aan de gezondheid van je cursisten. In deze opleiding leer je meer dan Pilates oefeningen alleen! Pilates als methode om gezondheid te bevorderen. Na afronding van deze opleiding kun je doorstromen naar de vervolg cursussen Pilates.

Inhoud:

 • Basis oefeningen Pilates
 • Lesopbouw
 • Werking van je core
 • Gezonde bewegingen, ongezonde houding
 • Juiste aanspanning
 • Anatomie en onderbouwing
 • Theorie en praktijk
 • Warming-up
 • Cooling-down en ontspanning cq aandachtstraining


Inbegrepen:

Cursusmap en certificaat.

Doelstelling:
Zelfstandig Pilates lessen kunnen verzorgen met de juiste opbouw, methodiek, techniek en aanwijzingen.

Doelgroep:
Sportinstructeurs, fysiotherapeuten en mensen met ruime sportervaring die les willen geven in Pilates.

Opleiding op HBO niveau, duur 2 dagen (verkort), studiebelasting 10 uur, zelfstudie 15 uur, opleiding voor certificaat ‘Pilates Instructor’ van QUENO Sportopleidingen.

Zaterdag 26 januari 10.00-16.00, zondag 27 januari 2019 09.00-14.00.

feb
8
vr
2019
Docent Vinyasa Yoga | Verdieping €450,- @ QUENO Sport & Fitness Westerbork
feb 8 @ 09:00

Verdiep je kennis en bereid je mogelijkheden uit met Docent Vinyasa Yoga. Na deze opleiding is ‘sequencing’ je tweede natuur!

Docent Vinyasa Yoga is zowel een verdieping en verbreding van je vak. Wanneer je een andere Yoga opleiding volgt of hebt afgerond kun je je aanmelden voor Vinyasa Yoga. Je leert in drie dagen hoe je alles wat je tot nu toe hebt geleerd kunt gebruiken om goed opgebouwde Vinyasa (Flow) lessen te geven. Je kunt hiermee de meest beoefende stijl aan je programma toevoegen.  

Vinyasa Yoga is de meest beoefende yoga stijl in USA. Vinyasa betekend letterlijk connectie. Een Vinyasa les ziet er eigenlijk uit als een heel lange zonnegroet waarbij alle asana’s vloeiend in elkaar overlopen. Daarbij kun je ervoor kiezen om de les juist intensief of meer ontspannend op te bouwen door passende asana’s en rust momenten te kiezen. Ademhaling is de leidraad voor de les en de houdingen. Alle lessen waarbij sprake is van een flow (overgang van houdingen gecombineerd met ademhaling) zijn Vinyasa lessen. Ashtanga (traditionele basis van Power Yoga) is een Vinyasa stijl les maar ook Bikram (Traditionele basis van Hot Yoga) is Vinyasa stijl.

Een reguliere Vinyasa les (geen vaststaande zoals Ashtanga of Bikram) is heel afwisselend, als je goed doceert is geen les hetzelfde… Hierdoor wordt het lichaam nog meer in balans gebracht. Het wordt steeds uitgedaagd op een andere manier.  Vinyasa Yoga verbindt de ene houding met de volgende door middels van Yoga ademhaling (Ujjayi). Je kunt dit zien als verbindend of stromend in yoga houdingen. Daarom wordt Vinyasa soms ook Flow Yoga genoemd. Vinyasa is als het ware “verplaatsing met adem”. Ademhaling initieert de beweging van Vinyasa en daarom is het een “adem-gesynchroniseerde” oefening. Een Vinyasa les genereert warmte in het lichaam. Het is een cardiovasculaire yoga vorm die positief beïnvloed wordt door de Ujjayi ademhaling die ervoor zorgt dat de warme van binnen uit gestimuleerd wordt.

We werken binnen de Vinyasa docentenopleiding met thema’s; doelen voor de les. Je kiest vooraf aan de les waar je je op gaat richten. Dat kan een bepaald lichaamsdeel zijn, een chakra of bijvoorbeeld een bepaalde fysieke intensiteit. Tijdens de opleiding leer je hoe je een les kunt opbouwen (sequencing) en hoe je “intenties” kunt gebruiken bij je les.

Secuencing is het belangrijkste onderdeel van de opleiding. Het leren maken van goed opgebouwde lessen door asana’s logisch achter elkaar te zetten en dit juist te combineren met de ademhaling. Het leren werken met verschillende doelstellingen voor de les. In de opleiding wordt veel aandacht besteed aan techniek en uitvoering van asana’s tijdens Vinyasa. Techniek verbetering door te leren zien, vocaal en fysiek (hands-on) verbeteren van houdingen in een flow. In elke Vinyasa les is aandacht voor pranayama en mindfulness, in de opleiding gaan we hier kort op in. Om je verdieping in dit onderdeel nog groter te maken raden we deelnemers aan de Docent Vinyasa opleiding aan om ook de verdieping Yoga Pranayama te volgen voor nog meer achtergrond en kennis op dit gebied.

Inhoud opleiding Docent Vinyasa Yoga: 
Yoga sequencing Vinyasa stijl, zonnegroet A en B, werken n.a.v. doelstelling, techniek corrigeren vocaal en hands-on, ademhalingsoefeningen (Pranayama), meditatie/aandachtstraining.

Inbegrepen: 
Cursusmap, Certificaat QUENO Sportopleidingen

Doelstelling voor studenten: 
Goed opgebouwde Vinyasa lessen kunnen aanbieden vanuit verschillende doelstellingen. Vinyasa Yoga lessen kunnen verzorgen met de juiste opbouw methodiek, ademhalings- en houdingstechniek en ‘flow’. Kennen van opbouw methodes, pranayama, zonnegroet A en B, Mindfulness. Corrigeren en begeleiden (hands-on) tijdens de les.

Doelgroep opleiding Docent Vinyasa Yoga: 
Iedereen met Yoga ervaring, basiskennis doceren in Yoga, studenten aan een basisopleiding of gediplomeerd Yoga docenten.

Opleiding op MBO niveau, duur 3 dagen. Studiebelasting zelfstudie 35,5 uur, contacturen 16,5 uur. Opleiding tot certificaat ‘Docent Vinyasa Yoga’ van QUENO Sportopleidingen. Afronding door volledige deelname aan de opleiding en positieve afronding opdrachten tijdens de opleiding en zelfstudie.

Duur: 3 dagen
Studiebelasting: 42 uur
Niveau: MBO
Prijs: 450,-
Diploma: CRKBO & Branche erkend
Opleiding start: 8 feb 2019

Kleine groepen, intensieve training, veel praktijk en persoonlijke aandacht!

Data: vrijdag 8 feb 09.00-15.00, zaterdag 9 feb 10.00-15.00, vrijdag 1 maart 09.00-15.00 2019

Boek nu !

 

GRATIS Headstand workshop bij bestelling andere opleiding @ QUENO Sport & Fitness Westerbork
feb 8 @ 19:00

Krijg deze workshop GRATIS door een andere opleiding te boeken! Voeg deze workshop ook toe aan je winkelmandje en gebruik code: GRATISHEADSTAND om deze er gratis bij te boeken. Heb je geen andere opleiding die je wilt boeken? Gebruik dan code:  WORKSHOP50 om voor 35,- mee te doen.

Headstand workshop! Laat jezelf uitdagen tijdens deze leuke acrobatische workshop!

Wil jij graag leren hoe je verschillende headstands doet en aanleert aan anderen? Wil je je eigen grens verleggen en wil je ook anderen deze ervaring bieden? Dan is deze avond echt voor jou! De opleiding is in eerste instantie voor docenten en toekomstig docenten maar als jij geen docentschap ambieert maar wel graag de headstands onder de knie krijgt ben je ook van harte welkom.

We werken aan goede techniek om de headstand te leren. Als je al een of meerdere headstands onder de knie hebt leer je in deze workshop hoe je jezelf kunt blijven ontwikkelen op dit gebied. Als je de headstand nog nooit gedaan hebt is dit je kans om de eerste stap te zetten en anderen hierbij te helpen. Je leert hoe je de headstand juist opbouwt, voorbereid en werken met hulpmiddelen.

Het beloofd een leuke acrobatische avond te worden!

Doelstelling: Headstand op diverse manieren, zelf leren, eigen techniek verbeteren en leren begeleiden/doceren

Doelgroep: Yoga docenten, Sportinstructeurs, PoleFit instructeurs, CrossFit Trainers, Personal Trainer en een ieder die zich aangesproken voelt. Docenten opleiding of ervaring niet verplicht.

Opleiding op MBO niveau, duur 2 uur.

Vrijdag 8 feb. 19.00-21.00 | QUENO Sport & Fitness Westerbork

feb
10
zo
2019
Mobility trainer €145,- @ QUENO Sport & Fitness Westerbork
feb 10 @ 09:00 – 14:30

Effectief mobiliteit verbeteren en tegelijk je herstel bevorderen doe door het bindweefsel te beïnvloeden in specifieke houdingen…

Tijdens de houdingen proberen we te ontspannen om niet de spieren maar juist het bindweefsel te beïnvloeden. Bindweefsel zit in ons gehele lichaam. Het zit tussen de organen, bloedvaten en zenuwen. Onder andere pezen, ligamenten en tussenwervelschijven bestaan voor het grootste deel uit bindweefsel. Bindweefsel kan verstijven bijvoorbeeld door een trauma. Hierdoor wordt het soepel bewegen bemoeilijkt. Door Poweryoga, Pilates en stretchen wordt je soepeler maar dit werkt voornamelijk op het actieve gedeelte van ons lijf. De spieren die je kunt aanspannen en loslaten. Dieper in ons lijf zit het bindweefsel wat we alleen kunnen beïnvloeden in een passieve vorm. Yin yoga en foamrollen zijn effectief om het bindweefsel los te maken. Het zelf herstellend vermogen van het lichaam wordt op deze manier maximaal gestimuleerd.  

Wat kun je verwachten tijdens de opleiding?

In de opleiding tot “Mobility trainer” leer je waarom bindweefsel de sleutel is tot mobiliteit en diepe structuren in je lichaam die de mobiliteit kunnen belemmeren.  We werken hiervoor met technieken uit de Yin yoga. Een Yoga vorm die volledig anders is dan alle andere vormen van sport. Je leert het verschil tussen Yin en Yang, passief en actief. Doordat je tijdens deze methode lange tijd in de houdingen blijft krijgt je lichaam meer kans om te herstellen. Voedingsstoffen kunnen worden aangevoerd terwijl afvalstoffen worden afgevoerd op plekken waar je normaal niet komt. We richten ons in deze dagopleiding specifiek op het bekken (heupopeners) en de rug, schouders (mobiliteit wervelkolom en schouders). Je leert werken met hulpmiddelen om ervoor te zorgen dat deelnemers de juiste intensiteit ervaren in de soms best uitdagende houdingen. Tijdens de opleiding gaan we in op verschil tussen mobiliteit en flexibiliteit en het belang van de juist mobiliteit. Je leert zowel passief mobiliteit beïnvloeden als actief flexibiliteit beïnvloeden.

Inhoud opleiding ‘Mobility training’:

Theorie over Yin (yin yoga) en Yang, anatomie, bindweefsel, houdingen begeleiden, houdingen gericht op openen van bekken en rug mobiliteit, methode/techniek, materialen/benodigdheden, begeleiden fysiek (hands-on) en vocaal,  ontspanning binnen pijn curve 1-5, opties, praktijk houdingen ervaren en lesgeven aan elkaar. Actief (Yang) methode Janda uitgelegd en toegepast. Verschil tussen passief en actief mobiliteit en flexibiliteit beïnvloeden

Inbegrepen:

Cursusmap, QUENO Sportopleidingen certificaat ‘Mobility training’.

Doelstelling voor de studenten:

Zelfstandig passief en actief mobiliteit en flexibiliteit techniek kunnen inzetten met de juiste methodiek en begeleiding. Kennen en begrijpen van de (Yin) houdingstechnieken die we behandelen en juist kunnen begeleiden.  Assisteren en begeleiden van klanten tijdens de les door te werken met hulpmiddelen en fysieke ondersteuning. Kunnen werken met methode Janda op het actieve weefsel.

Doelgroep ‘Mobility training’:

Sportinstructeurs, Fitness instructors, Personal Trainers, CrossFit Instructors, groepsles docenten. Ervaren sporters kunnen deze training gebruiken om hun eigen vaardigheden te verbeteren, niet om te leren doceren. Opleiding op MBO4 niveau, duur 1 dag / 5,5 uur. Studiebelasting zelfstudie 5 uur. Opleiding tot certificaat ‘Mobility training’ van QUENO Sportopleidingen.

NB: Als je Yin Yoga lessen wilt aanbieden is dit niet de juiste opleiding om een gedegen basis te leggen. Als je de methode wilt gebruiken als aanvulling bij andere lessen en / of om je eigen mobiliteit te verbeteren dan is dit de opleiding die je zoekt.

Kleine groepen, intensieve training, veel praktijk en persoonlijke aandacht!

Datum: zondag 10 februari 2019 Westerbork 09.00-14.30

 

mrt
1
vr
2019
GRATIS Pre – Yoga teacher workshop (ook CYT100, CYT200 & CYT500) @ QUENO Sport & Fitness Westerbork
mrt 1 @ 19:00 – 21:00

Wil jij anderen inspireren en motiveren door Yoga?
Deze avond laten we je kennismaken met de docenten opleidingen die wij bieden. De training is bedoeld voor iedereen die overweegt om zelf yoga te gaan geven (met een korte opleiding en certificaat of diploma van QUENO Sportopleidingen) en mensen die graag hun internationale diploma van Yoga Alliance International willen halen. Geef je al les of heb je al een yoga diploma? Ook dan kun je bij ons je CYT200 (Hatha of Power), CYT500 of CYT100 Kidsyoga te behalen.
Opleidingen die je nu al doet of hebt gedaan bij QUENO Sportoplediingen tellen mee voor YAI. Hierover krijg je ook informatie.

Pre-Yoga teacher workshop
Je krijgt uitleg over de verschillende opleidingen, certificaten en diploma’s. Tevens leggen we uit hoe je je internationale diploma van Yoga Alliance International kunt behalen en hoe het YAI traject eruit ziet. We geven je graag persoonlijk advies als je daar behoefte aan hebt. Je krijgt voldoende tijd om vragen te stellen en je zult deelnemen aan een Yoga kennismakingsles. Dit zal een voorproefje zijn van verschillende yogastijlen waarin we opleiden. Hatha, Power, Vinyasa, MindFit en een beetje Yin Yoga. Neem je yoga kleding mee,  een notitieblok en positieve vibes voor een leuke en inspirerende workshop gevuld met YOGA…

Waarom QUENO Sportopleidingen?
-Kort & Intensief
-YAI in eigen tempo, losse modules
-Groot aanbod in Yoga, MindFit & Kinderyoga
-Erkenning Yoga Alliance International, CRKBO & Registerleraar*
-Kleine groepen en prettige sfeer

Welke yoga opleidingen kun je bij QUENO volgen?
-Docent Hatha Yoga 4 dagen (geschikte start)
-Docent Power Yoga 5 dagen (geschikte start)
-Docent Vinyasa Yoga (vervolgopleiding na Power en/of Hatha te volgen)
-Docent Yin Yoga 4 dagen
-MindFit Trainer 2 dagen (verdieping voor diverse disciplines)
-Basiskennis anatomie 1 dag
-Bewegen met senioren 1 dag
-Fit & Gezond zwanger 2 dagen
-Kinderyoga 0 t/m 6 jaar 2 dagen
-Kinderyoga groep 1 t/m 8* (4 t/m 12 jr) 2 dagen
-Verdieping Pranayama 1 dag
-Verdieping Zonnegroet 1 dag
Extra: Yoga workshops

Internationaal biedt QUENO Sportopleidingen opleidingen in Antwerpen en Aruba. Verder hebben we opleidingen gegeven in Malta, Cyprus, Duitsland en Malediven. Regelmatig bieden we opleidingen op andere locaties aan.

Meld je nu aan om deel te nemen aan de gratis pre-yoga teacher training op vrijdagavond 1 maart 2019!

Locatie: QUENO Sport & Fitness Westerbork, 19.00-21.00 uur.

mrt
8
vr
2019
Docent Hatha Yoga WEEKEND €598,- @ QUENO Sport & Fitness Westerbork
mrt 8 @ 09:00
Docent Hatha Yoga als je gedegen yoga lessen wilt geven!

Leer zelfstandig hatha yoga lessen geven met de juiste opbouw, methodiek, techniek en ‘flow’.

Docent Hatha Yoga is een intensieve opleiding om yoga lessen te leren geven. Hatha is de basis van alle yoga en een zeer geschikte vorm om mee te starten omdat eigenlijk alle doelgroepen kunnen deelnemen aan Hatha yoga. De traditionele houdingen geven rust en ruimte in het lichaam. Een geschikte trainingsvorm om mensen naar ontspanning te brengen terwijl ze zich inspannen. Hatha is zowel intensief als zeer ontspannend aan te bieden. Grenzen opzoeken is een onderdeel van yoga omdat je dan pas grenzen kunt verleggen, zowel fysiek als mentaal.

In de opleiding leer je diverse asana’s (yoga houdingen), lesopbouw, geleide meditatie en yoga techniek. Je leert hoe je de les op de juiste manier opbouwt om het lichaam op de juiste manier te trainen. Je leert werken met flow, een zeer belangrijk aspect van Yoga. Tijdens de opleiding leer je niet alleen de verschillende asana’s maar ook hoe je deze op de juiste manier uitvoert, hoe je de cursist verbeterd en fysiek helpt om de houdingen te verdiepen. Ook het werken met opties is van belang omdat je je leert richten op je doelgroep. Wanneer je werkt met ouderen geef je een heel andere yoga les dan wanneer je werkt met actieve sporters bijvoorbeeld. Door de duidelijke theoretische onderbouwing begrijp je waarom je de houding op een bepaalde manier  uitvoert en wat het belang is van correcte techniek hierbij.

Er wordt aandacht besteed aan een goede en effectieve warming-up en aan de zonnegroet. Je leert een zonnegroet die geschikt is om uit te bouwen naar een intensievere vorm. Door de aanleermethode leren jouw cursisten de zonnegroet juist uit te voeren en het maximale effect uit de voor en achterover buigingen van de wervelkolom te halen. Docentschap is een belangrijk onderdeel van de opleiding dus je leert jezelf hierin ook verbeteren. Ook wanneer je al veel ervaring hebt als instructeur binnen een andere sport vorm is het zeer leerzaam om te ervaren hoe je doceert bij Yoga.

Inhoud:
Asana’s (houdingen), zonnegroet, Ujjay (Yoga ademhaling, ocean breath), meditatie/aandachtstraining, lesopbouw, opwarming, zitten in aandacht, pranayama (ademhaling), eindontspanning, techniek en verbeteren, opties, overgangen van houdingen, uitgangshoudingen, theoretische onderbouwing, anatomie.

Inbegrepen:
Cursusmap, praktijk en theorie examen, diploma bij positieve afronding van de opleiding. (Brief ter bevestiging van deelname wanneer je ervoor kiest geen examen te doen)

Doelstelling:
Zelfstandig Yoga lessen kunnen verzorgen met de juiste opbouw methodiek, ademhaling- en houdingstechniek en ‘flow’. Kennen van 32 asana’s, 5 pranayama oefeningen, 1e zonnegroet, aandachtstraining en ontspanningsoefeningen. Corrigeren, begeleiden van klanten tijdens de les.

Doelgroep:
Iedereen met lesgeef ervaring of Yoga ervaring. Opleiding op MBO4 niveau, duur 4 dagen incl. examens. Studiebelasting zelfstudie 35 uur. Opleiding tot ‘Diploma Docent Hatha Yoga’ van QUENO Sportopleidingen. Afronding door zowel het theorie- als het praktijkexamen met een voldoende (6 of hoger) af te ronden. Herkansing is mogelijk door deel te nemen aan de examens op een volgend moment. Wanneer je het theorie examen wel hebt gehaald maar praktijk niet blijft het cijfer onbeperkt staan en mag je een herkansing doen voor de praktijk op een volgend examen moment.

Kleine groepen, intensieve training, veel praktijk en persoonlijke aandacht!

Data: 8 maart 09.00-16.00, 9 maart 10.00-16.00, 10 maart 09.30-13.00
Datum examen: 16 juni 2019 (kan later)
Heeft u vragen? Mail gerust! info@quenosportopleidingen.nl

mrt
15
vr
2019
Docent Power Yoga WEEKEND €675,- @ QUENO Sport & Fitness Westerbork
mrt 15 @ 09:00

Docent Power Yoga

Docent Power Yoga is de opleiding voor mensen die in een korte tijd gedegen Power Yoga lessen willen leren geven. We werken met de basis uit Ashtanga, de eerste serie, aangepast tot intensieve en effectieve Power Yoga. Hierdoor is de les heel toegankelijk voor een grotere doelgroep.

Power Yoga is een vorm van Yoga die onder andere veel in sportscholen wordt gebruikt. Hierbij gaat het om oefenreeksen waarbij het accent ligt op kracht en lenigheid. Power Yoga is ontstaan in de USA en betreft een modificatie van de originele Ashtanga Yoga uit India. Omdat het niet de officiële reeksen van K. Pattabhi Jois betreft maar aangepaste reeksen is deze vorm bij uitstek geschikt voor de doelgroep waaraan wij lesgeven: Westerse mensen die veelal een andere lichaamsbouw hebben dan de mensen uit India.

Inhoud:
Yoga reeksen volgens methode Power Yoga, zonnegroet, ademhalingsoefeningen (Pranayama), meditatie/aandachtstraining en lesopbouw.

Inbegrepen:
Cursusmap, diploma bij positieve afronding van de opleiding. (Brief ter bevestiging van deelname wanneer je ervoor kiest geen examen te doen)

Doelstelling:
Zelfstandig Power Yoga lessen kunnen verzorgen met de juiste opbouw methodiek, ademhalings- en houding techniek en ‘flow’. Kennen van basis reeks, pranayama oefeningen, zonnegroet en aandachtstraining. Corrigeren, aanpassen en begeleiden van klanten tijdens de les.

Doelgroep:
Iedereen met lesgeef ervaring of Yoga ervaring. Opleiding op MBO niveau, duur 5 dagen incl. examens. Studiebelasting 100 uur. Opleiding tot diploma ‘Docent Power Yoga’ van QUENO Sportopleidingen. Afronding door zowel het theorie als het praktijk examen met een voldoende (6 of hoger) af te ronden. Herkansing is mogelijk door deel te nemen aan de examens van een volgende opleidingsgroep. Diploma is CRKBO en branche erkend. Gecombineerd met Pranayama en Basiskennis anatomie 200 uurs yoga certification QUENO Sportopleidingen

Data: 15 maart 09.00-15.00,  22 mrt 09.00-15.00, 23 mrt 10.00-15.00, 24 mrt 09.00-14.00.
Datum eerst volgende examen mogelijkheid 16 juni 2019.

mrt
16
za
2019
Pilates Bodyshape €187,- (met materialen) @ QUENO Sport & Fitness Westerbork
mrt 16 @ 10:00 – 15:30

Je bent Pilates instructeur en je wilt meer? Dan is dit de opleiding voor jou! Leer werken met verschillende materialen om je lessen dynamischer en uitdagender te maken. Na één dag oefenstof en ideeën for a lifetime!

Pilates bodyshape is een Pilatesvorm waarmee je de intensiteit verhoogd door gebruik te maken van materialen. Hierdoor kun je nog beter differentiëren en zullen deelnemers sneller vooruitgang ervaren. Breng dynamiek in je lessen en leer zelf omgaan met diverse materialen. Werk niet langer alleen op duurkracht maar ook kort en intensief.

Inhoud:

 • Theorie en praktijk
 • Pilates oefeningen met gebruik van materialen
 • Fysio ballen
 • Dumbells
 • Dynabands
 • Steps
 • Balanskussens en alles wat je eigen centrum in huis heeft

Inbegrepen:
Cursusmap en certificaat.

Doelstelling:
Pilates lessen kunnen verzorgen waarbij gebruik wordt gemaakt van diverse materialen om de lessen intensiever te maken. Hierbij werken met met de juiste opbouw methodiek, techniek en aanwijzingen.

Doelgroep:
Pilates Instructeurs.

Opleiding op MBO niveau, duur 1 dag, studiebelasting totaal 8 uur, opleiding voor certificaat ‘Pilates Bodyshape’ van QUENO Sportopleidingen.

16 mrt 2019 10.00-15.30 Westerbork

mrt
31
zo
2019
AANMELDEN Examen Yoga €25,- @ QUENO Sport & Fitness Westerbork
mrt 31 @ 08:30
AANMELDEN Examen Yoga €25,- @ QUENO Sport & Fitness Westerbork

Ben je er aan toe om examen te doen? Meld je dan hier aan voor deelname aan deze examendag. Geef in de opmerkingen aan voor welke opleiding (Hatha Yoga, Power Yoga) je (her-)examen wilt doen. Geef tevens aan of je ook theorie examen wilt doen of niet.

LET OP: Wacht niet te lang met aanmelden want de aanmeldingen worden stop gezet wanneer de dag vol is. Je kunt je tot uiterlijk 3 weken voor de examens aanmelden voor deelname.

Examen 31-03-2019

€25.00

*Wil je theorie examen voor je YAI traject? Meld je hier aan.

apr
5
vr
2019
Docent Kinderyoga €359,- 0 t/m 6 jaar @ QUENO Sport & Fitness Westerbork
apr 5 @ 09:00

“Geef jonge kinderen (en hun ouders) een rust & aandacht moment door Kinderyoga”

Intensieve tweedaagse opleiding om yoga lessen te leren geven aan kinderen tot en met 6 jaar. In de opleiding leer je kinderyoga houdingen (asana’s), lesopbouw, ontspanning, werken met aandacht, fantasie en expressie. De kinderyoga zorgt voor rust, mogelijkheid tot expressie, lenigheid en het geeft een aandachtsmoment voor het kind. Bij ouder en kind yoga leer je ook werken met oefeningen om hechting en de band tussen ouder en kind te versterken.

Inhoud:
Asana’s (Yoga houdingen) en hoe deze te verwerken in een kinderyoga les , kinderzonnegroet, ontspanningsoefeningen, aandachtstraining voor kinderen, lesopbouw, thema’s en fantasie, verwerking, opwarmen en eindontspanning.

Inbegrepen:
Cursusmap, certificaat

Doelstelling:
Zelfstandig Kinderyoga en ouder – kind Yoga lessen kunnen verzorgen met de juiste opbouw, thema (werken met fantasie), aandacht voor ademhaling en ontspanning en juiste yoga techniek. Kennen van basis kinderyoga asana’s, kinderzonnegroet, werken met fantasie, aandachtstraining en ontspanningsoefeningen. Positief stimuleren en begeleiden van kinderen (en ouders) tijdens de les.

Doelgroep:
Iedereen met lesgeef ervaring of Yoga ervaring. Yoga opleiding niet vereist maar we adviseren dit wel. Hiervoor is de Docent Yoga een geschikte vooropleiding. Mensen die alleen werken met kinderen hebben veel aan Docent Kleuterdans en Dreumesdans als vooropleiding.

Opleiding op MBO niveau, duur 2 dagen. Studiebelasting zelfstudie 10 uur. Opleiding tot certificaat ‘Docent Kinderyoga’ van QUENO Sportopleidingen.

Data: vrijdag 5 april 09.00-16.00, zaterdag 6 april 2019 09.00-12.00

Kosten: 359,00

apr
12
vr
2019
MindFit Trainer €359,- meer dan mindfulness @ QUENO Sport & Fitness Westerbork
apr 12 @ 09:00

“Met de opleiding tot MindFit Trainer kun je lessen aanbieden waarin wordt gewerkt aan de mentale ontspanning, mindfulness…”
Gezondheid gaat verder dan sport en voeding alleen. Het mentaal welzijn kun je bevorderen door sport, maar daarnaast is er ook veel vraag naar activiteiten op gebied van ontspanning. Als instructeur/centrum kun je hierop inspringen door sportieve lessen aan te bieden waarin ook een stukje ontspanning voorkomt zoals yoga en pilates. Als je werkelijk tegemoet wilt komen aan de vraag kun je MindFit cursussen aanbieden. Een reeks van lessen of een eenmalige cursusdag/avond waarin je werkt aan mentale ontspanning door verschillende fysieke oefeningen, aandachtstraining (een vorm van mindfulness) en meditatie techniek. In deze opleiding krijg je een uitgewerkte reeks van 4 lessen aangeboden waarmee je meteen les kunt geven. Verder krijg je extra oefeningen en verdieping waardoor je de cursus kunt verlengen tot 8 weken of een tweede maal op een andere manier kunt aanbieden om dezelfde doelgroep nogmaals mee te laten doen. Deze tweedaagse opleiding is geschikt voor sportinstructeurs, groepsles docenten, coaches en personal trainers. Als je twijfelt of deze opleiding geschikt is voor jou neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en advies

Inhoud:
Theorie en praktijk. Fysieke inspanning en ontspanningsoefeningen, Tibetaanse Yoga (Lu jong), Hatha yoga, Yin yoga, Pilates, Core oefeningen, mindfulness, meditatie en aandachtstraining.

Inbegrepen:
Cursusmap met kant en klaar 4 weken programma en extra oefeningen en verdieping, Mala (ketting ter ondersteuning aandachtstraining) en certificaat.

Doelstelling:
Zelfstandig lessenreeks MindFit kunnen aanbieden met oefeningen en daarbij behorende techniek, aandachtstraining en ontspanningsoefeningen. Corrigeren en begeleiden van klanten tijdens de les.

Doelgroep:
Sportinstructeurs, Pilates docenten, Coaches, Personal trainers, Yoga docenten. De opleiding is onderdeel van het Yoga Alliance International traject en telt mee als je er voor kiest om je internationale diploma te gaan halen.

Opleiding op MBO niveau, duur 2 dagen. Studiebelasting totaal 20 uur. Opleiding tot certificaat ‘MindFit trainer’ van QUENO Sportopleidingen.

MindFit Trainer, vrijdag 12 april 09.00-15.00, zaterdag 13 april 10.00-15.00

Yoga Alliance International gesprek | CYT200 | CYT500 | CYT100 @ QUENO Sport & Fitness Westerbork
apr 12 @ 15:00 – 15:30

Je hebt besloten je internationale erkenning van Yoga Alliance International, CYT200 of CYT500, te willen behalen. Je kunt je hier aanmelden voor het gesprek waarin je uitleg krijgt over wat je moet doen om je diploma te halen.

De additionele kosten voor YAI betaal je vooraf aan het gesprek. Als je deze nog niet hebt betaald kun je deze toevoegen aan je winkelwagen bij afronding van deze aanmelding.

apr
14
zo
2019
Sunsalutations & more €187,- @ QUENO Sport & Fitness Westerbork
apr 14 @ 09:00

Leer zonnegroeten (Sunsalutations) in te zetten op verschillende manieren en met verschillende doelstellingen en nog veel meer!

Je bent toe aan verdieping, vernieuwing en inspiratie… Leer meerdere zonnegroeten om te variëren en in te spelen op de verschillende niveaus in je yoga lessen. Zonnegroeten worden gebruikt als opwarming voor een volledige les maar ook als volledige sessie bijvoorbeeld in de ochtend na het opstaan. Door de zonnegroet op verschillende manieren te leren uitvoeren kun je beter inspelen op je doelgroep en verschillende niveau’s. Geef je geen Yoga maar gebruik je Yoga binnen een andere sportdiscipline? Ook dan is deze opleiding geschikt voor jou.

Tevens leer je een reeks aan extra asana’s voor je lessen die je meteen in de praktijk kan brengen. Nieuwe technieken en uitdagingen binnen de yoga. Zowel intensieve als asana’s die makkelijker uit te voeren zijn, dus ook daarin richten we op verschillende doelgroepen en de mogelijkheid tot differentiëren in je lessen. Naast de intensieve praktijk is er aandacht voor theorie. We gaan dieper in op achtergronden en Yoga in het algemeen. Leer de inhoud van verschillende stijlen kennen, begrijpen en toelichten. Dit helpt je om de Yogaleer beter te begrijpen en verschillen tussen de diverse vormen te herkennen en uitleggen.

Een inspirerende (en verwarmende) dag om vernieuwing en groei te creëren in je lessen.

Inbegrepen:
Opleidingsmap en certificaat.

Doelstelling:
Uitbreiden kennis van Yoga (nieuwe asana’s, zonnegroeten en Yoga techniek).

Doelgroep:
Yoga docenten, Pilates Instructeurs, Personal trainer, PoleFit instructeurs, Iedereen die werkt met de zonnegroet als sessie of warming-up.

Opleiding op MBO niveau, duur 1 dag. Studiebelasting zelfstudie 10 uur. Opleiding voor certificaat ‘Sunsalutations’ van QUENO Sportopleidingen. Opleiding is voor iedereen toegankelijk en telt mee als onderdeel van CYT200 en CYT500 van Yoga Alliance International voor docenten die de Internationale Certificering willen behalen.

Zondag 14 april 2019 | 09.00-14.30

mei
10
vr
2019
Pilates voor senioren, zwangeren en bij fysieke klachten €187,- @ QUENO Sport & Fitness Westerbork
mei 10 @ 09:00

Leer werken met alle doelgroepen door nog meer te differentiëren in je lessen. Pilates geven aan alleen 55+ of zwangere dames of oefeningen individueel kunnen aanpassen? Na deze cursus kun je, onder andere door gebruik te maken van materialen, alle oefeningen zodanig aanpassen dat ze voor alle deelnemers geschikt zijn. Verdieping in wat wel en niet kan en mag bij het trainen van zwangeren: Wat is belangrijk in welk trimester? Waar moet je rekening mee houden en welke klachten kun je tegenkomen bij zwangeren. Verdieping in ouderdom: Waar moet je rekening mee houden wanneer je met oudere mensen traint en hoe kun je de oefeningen aanpassen voor de doelgroep? Welke ouderdomsklachten zijn er en wat kun je hier tegen doen door te werken met Pilates? Tevens leer je omgaan met en opties bieden bij de meest voorkomende fysieke klachten. Veel mensen komen juist als ze fysieke klachten hebben naar Pilates lessen. Leer omgaan met de klachten en werk niet alleen preventief maar juist ook curatief. Tevens aandacht voor nieuwe inzichten binnen Pilates.

Inhoud:

 • Theorie en praktijk
 • Hulpmiddelen
 • Aanpassingen per doelgroep
 • Trimesters
 • Achtergronden en belangrijke informatie mbt zwangerschap
 • Voorkomen en omgaan met ouderdomsklachten
 • Veel voorkomende fysieke klachten
 • Differentiëren
 • Pilates techniek


Inbegrepen:

Cursusmap en certificaat.

Doelstelling:
Leren differentiëren in reguliere Pilates lessen en lessen aanbieden voor specifieke doelgroepen: zwangeren, senioren en mensen met fysieke beperkingen. Hierbij werken met de juiste opbouw methodiek, techniek en aanwijzingen.

Doelgroep:
Pilates Instructeurs. Opleiding op MBO niveau, duur 1 dag, studiebelasting totaal 8 uur, opleiding voor certificaat “Pilates senioren, zwangeren en bij fysieke klachten” van QUENO Sportopleidingen.

Docent Yin Yoga WEEKEND @ QUENO Sport & Fitness Westerbork
mei 10 @ 15:00 – 20:00

Wat je met andere yoga stijlen niet kunt bereiken, bereik je met Yin…

Yin geeft ruimte in je hoofd en lichaam. Tijdens Yin proberen we te ontspannen om niet de spieren maar juist het bindweefsel te beïnvloeden. Bindweefsel zit in ons gehele lichaam. Het zit tussen de organen, bloedvaten en zenuwen. Onder andere pezen, ligamenten en tussenwervelschijven bestaan voor het grootste deel uit bindweefsel. Bindweefsel kan verstijven bijvoorbeeld door een trauma. Hierdoor wordt het soepel bewegen bemoeilijkt. Door Poweryoga of Hatha yoga wordt je soepeler in je lijf maar dit werkt voornamelijk op het actieve gedeelte van ons lijf. De spieren die je kunt aanspannen en loslaten. Dieper in ons lijf zit het bindweefsel wat we alleen kunnen beïnvloeden in een passieve vorm. Yin yoga en foamrollen zijn effectief om het bindweefsel los te maken. Met Yin yoga wordt het zelf herstellend vermogen van het lichaam maximaal gestimuleerd.  

Wat kun je verwachten tijdens de opleiding?

In de opleiding tot Docent Yin Yoga leer je waarom Yin yoga anders is dan alle andere vormen van Yoga. Je leert het verschil tussen Yin en Yang. Niet alleen om fysiologisch vlak maar ook energetisch krijg je een duidelijk beeld van het nut en effect van yin yoga. “Yin is meditatie in een yoga houding” aldus Annemiek Smegen, mastertrainer QUENO Sportopleidingen. Ze geeft hiermee aan dat de werking van de houdingen verder gaan dan het fysieke alleen. Doordat je bij Yin langere tijd in een houdingen blijft heb je tijd om ook mentaal tot rust te komen. Eigenlijk is het de ideale manier om toe te geven aan de houdingen en de zwaartekracht door te mediteren in de houding. Als Docent Yin Yoga leer je daarom ook juist wat je kunt zeggen om je groep te helpen met het ontspannen in de soms best uitdagende houdingen.


Inhoud opleiding Docent Yin Yoga:

Theorie over Yin en Yang, Yin Yoga en Yang yoga vormen, anatomie, energetische onderbouwing, Yin yoga lesgeven, Yin asana’s (houdingen), methode/techniek, Yin muziek, Yin materialen/benodigdheden, Yin begeleiden fysiek en vocaal, meditatie/aandachtstraining, les structuur, navoelen, zitten in aandacht, ontspanning, opties, overgangen van houdingen, praktijk deelnemen aan Yin, lesgeven aan elkaar.

Inbegrepen:

Cursusmap, QUENO Sportopleidingen certificaat ‘Docent Yin Yoga’ bij positieve afronding van de opleiding.

Doelstelling voor de studenten:

Zelfstandig Yin Yoga lessen kunnen verzorgen met de juiste methodiek en begeleiding. Kennen van de Yin asana’s die we behandelen, inzicht in energetische betekenis,  aandachtstraining en ontspanningsoefeningen kunnen begeleiden. Assisteren en begeleiden van klanten tijdens de les.

Doelgroep opleiding Docent Yin Yoga:

Iedereen met lesgeef ervaring of Yoga ervaring. Opleiding op MBO4 niveau, duur 4 dagen / 20 uur. Studiebelasting zelfstudie 35 uur. Opleiding tot ‘Certificaat Docent Yin Yoga’ van QUENO Sportopleidingen. Advies van QUENO Sportopleidingen: Zorg dat je naast Yin Yoga ook les kunt geven in een andere Yang discipline. Dit omdat Yin niet kan bestaan zonder Yang. Als dit je eerste docenten opleiding is overweeg dan om ook Hatha Yoga, Power Yoga opleiding te gaan volgen of om een andere Yang discipline (CrossFit bijvoorbeeld) te kiezen en daar ook in te leren lesgeven.

Kleine groepen, intensieve training, veel praktijk en persoonlijke aandacht!

Data: 10 mei 15.00-20.00, 24 mei 09.00-15.00, 25 mei 10.00-15.00, 26 mei 09.00-13.00

mei
11
za
2019
Freestyler Instructor incl BOARD + Freestyler Pilates @ QUENO Sport & Fitness Westerbork
mei 11 @ 10:00 – 16:00

Freestyler Instructor

Deze opleiding geven we in samenwerking met Functional Dynamics. We leren je in één dag alle in’s and out’s van de Freestyler. Basic moves, techniek en de vele toepassingen van Freestyler in jouw club. Aansluitend aan de Freestyler Instructor opleding van Functional Dynamics volgt de verdieping voor Pilates Instructeurs. Leer werken met de Freestyler als materiaal voor je reformer like Pilates groepslessen!  Als je nog geen Pilates instructeur bent kun je met de combinatie van Pilates Instructor en deze opleiding Pilates lessen en Pilates Freestyler lessen aanbieden. Meld je in dat geval ook aan voor de Pilates Instructor opleiding.

Freestyler Instructor Network

Wanneer je bij ons deze opleiding volgt krijg je meteen je eigen Freestyler set om hiermee te gaan trainen.  Op deze manier kun je je goed voorbereiden op je lessen en je ontwikkelen tot een internationale Freestyler professional!

Freestyler Pilates, de oplossing als je reformer-like lessen wilt aanbieden!

Aansluitend aan de Freestyler Instructor opleiding krijg je meteen de introductie en verdieping in het werken met de Freestyler als om nieuwe en inspirerende Pilates lessen te geven. De oplossing als je graag iets nieuws wilt aanbieden binnen de Pilates. Perfect om te gebruiken als groepsles product zonder te hoeven investeren in pilates banken (reformer). Om je meteen de mogelijkheid te geven je te ontwikkelen in jouw Freestyler docentschap krijg je je eigen Freestyler.

Waarom Freestyler Pilates?
De Freestyler is een geweldige aanvulling op de Pilates groepslessen. Het geeft een volledig nieuwe dimensie aan je lessen die verder gaat dan Pilates bodyshape alleen. Met Freestyler Pilates kun je een compleet nieuw Pilates concept starten en nieuwe lessen aanbieden. Het is de oplossing voor iedereen die graag Pilates reformer-style lessen wil aanbieden maar niet de ruimte en/of financiële middelen heeft om te investeren in reformers. Door te werken met de Freestyler kun je gebruik maken van de mogelijkheden van een vaste basis (board) gecombineerd met weerstandsbanden aan enkels/voeten handen/polsen. Hierdoor kun je een volledig nieuwe reeks oefeningen aanbieden geïnspireerd door traditionele reformer training van Joseph Pilates.

Deze opleiding betreft een opleiding van Freestyler (Functional dynamics) onder leiding van QUENO Sportopleidingen, gecombineerd met de verdieping Freestyler Pilates van QUENO Sportopleidingen. Wanneer je je aanmeld voor deze dag kies je automatisch voor de COMBO PACKAGE waarbij je zowel de opleiding tot Freestyler Instructor als de Freestyler set krijgt. Na deze dag kun je gebruik maken van de mogelijkheid om meer borden aan te schaffen om dit in groepsverband aan te bieden of bijvoorbeeld met aanschaf nog een tweede bord exclusieve PT trainingen te kunnen aanbieden. Je betaald alleen eenmalig voor de combo deal vervolgens zit je niet vast aan een licentie of extra kosten. Wel is er de mogelijkheid om te kiezen voor een Franchise mogelijkheid als je kosten wilt spreiden. Lees hier onder meer.

Get your members hooked met Freestyler!
Vraag je je af hoe je huidige en toekomstige leden naar het sportcentrum krijgt? Zij zijn hardwerkende mensen, net als wij, met beperkte tijd en onbeperkte wensen. Zij moeten gemotiveerd worden en blijven… geïnspireerd. Zij willen veelzijdigheid en diversiteit in hun workout. Maar voornamelijk willen zijn resultaten zien. En liefst zo snel mogelijk.

Dit is wat Freestyler kan doen:

 • Een nieuwe ervaring brengen in de sportschool, die leuk is, effectief en voor iedereen toegankelijk.
 • Het bieden van talloze oefeningen voor verschillende doelgroepen.
 • Een workout bieden voor het hele lichaam onder constante weerstand, met waanzinnige resultaten die je leden motiveren om door te gaan.
 • De mogelijkheid voor het vragen van een afzonderlijke vergoeding naast het lidmaatschap, met de toevoeging van een nieuwe aanpak aan het lesrooster.

Betrouwbare weerstandsbanden, bevestigd aan alle vier ledematen. Geleid door het anti-slip Freestyler board; Weerstand creërend in alle richtingen; Maakt dat iedere beweging telt!

Functional dynamics: Wij zijn bevoorrecht om Annemiek en Ron aan boord te hebben als Freestyler Education Specialists (FES). Hun kennis en energie bieden onze Freestyler gemeenschap geweldige begeleiding en steun.

Annemiek: “Om gezondheid te bereiken moet je drie dingen samenvoegen: voeding, beweging en mentale ontspanning. Door mensen op te leiden tot goede docenten is het bereik veel groter dan wanneer ik alleen zelf groepen begeleid. Daarom ligt mijn passie bij de opleidingen. Happy & healthy.”

We are on a mission to tone up our planet
Tegenwoordig leven we in overvloed. Er is teveel van alles. Het enige waar er niet genoeg van is, is tijd. Onze geëvolueerde levensstijl heeft geleid tot een gebrek aan beweging en overmaat aan (ongezonde) voeding. Overheden, zorgverzekeraars, scholen, werkgevers… meer en meer organisaties erkennen het belang van fitnesscentra in de strijd voor een fitter en gezonder leven. En dat doen wij ook. Wij hebben jouw hulp nodig om meer mensen gezond te krijgen. Om onze actieve, fitte gemeenschap te doen groeien.

Wij hebben jouw hulp nodig voor onze missie: ‘to tone up our planet’.
Wat zit er voor jou in? Freestyler Super Toning FRANCHISETM  bevat alle benodigdheden om Freestyler lessen in jouw sportschool te organiseren: de uitrusting, indeling van de ruimte, educatie en continue support van ons in de vorm van trainingen. (Choreografie), opleiding en marketing. Freestyler – Functional Dynamics heeft een ruim assortiment aan producten en diensten en een groeiende gemeenschap van enthousiaste Freestylers.

UITRUSTING

 • Freestyler Super Toning System
 • opbergsysteem
 • opvouwbare mat
 • Freestyler fitness fashion

SUPPORT

 • start-up support (stap voor stap plan)
 • veel, heel veel workouts
 • Freestyler gemeenschap
 • garantie

OPLEIDING

 • Opleiding tot Freestyler Instructor & Freestyler Pilates Instructor
 • Freestyler Instructor Network (FIN)
 • Choreografieën met ‘Learn the moves’ tutorials

MARKETING

 • on- en offline promotie
 • materialen voor in de zaal
 • give aways
 • evenementen

KOSTEN | Franchise
Om onze Freestyler Franchise partner te worden, kun je kiezen voor ons classic franchise pakket tegen een maandelijkse vergoeding. Je ontvangt Freestyler sets, instructeurs outfit, marketing materialen and educatie support. Het biedt een makkelijke start, zonder het maken van een initiële investering. Ook kun je kiezen voor een eenmalige aanschaf zonder additionele kosten. Deelname aan het Freestyler Network Nederland is gratis. Een Freestyler set kost €165,- ex btw, bij aanschaf van meerdere sets kun er korting gegeven worden. Offerte aanvragen info@freestyler.net

CLASSIC FRANCHISE – GEEN INITIËLE INVESTERING
Prijs per Freestyler set (1 persoon) per maand: 12 EUR + BTW (indien van toepassing)
Als het klassieke franchise pakket niet is wat je zoekt, heb je de mogelijkheid tot aankoop van het aantal Freestyler sets, voor een eenmalige investering zonder verdere licentiekosten.

FRANCHISE MET AANKOOP VAN UITRUSTING
Prijs per Freestyler set: 165,- EUR + BTW
Of je nu het klassieke franchise pakket overweegt, of de voorkeur geeft aan aankoop; je kunt rekenen op onze toegewijde support, omdat de voortgang van onze missie profiteert van jouw succes!

Inhoud opleiding:
Deel 1: Introductie van het Freestyler workout systeem
Deel 2: Freestyler les (Presentatie van de Freestyler choreografie)
Deel 3: Functionele anatomie & oefeningen (Cardio, kracht en balans modules)
Deel 4: Korte presentatie van de verschillende vormen van gebruik (Personal training, pilates, dans, rehabilitatie, sport)
Deel 5: Zakelijke oplossingen en best practices (De invoering van het workout-systeem)
Deel 6: Freestyler Pilates (alleen voor Pilates instructeurs!)

Inbegrepen:
Cursusmap Freestyler van Functional dynamics, Freestyler Instructor certificaat van Functional dynamics & Freestyler Pilates certificaat van QUENO Sportopleidingen bij positieve afronding van het Pilates programma . (Combo deal is inclusief Freestyler Instructor opleiding, Freestyler set en extra’s, en Freestyler Pilates voor Pilates Instructeurs) Bij positieve afronding van de opleiding wordt je deel van het Freestyler Network Nederland en mag je Freestyler aan bieden in jouw regio.

Doelstelling:
Leren werken met de Freestyler en deze inzetten als effectieve vernieuwende training binnen de club. Pilates lessen kunnen geven met gebruik van de Freestyler.

Doelgroep:
Groepsfitness instructeurs / Fitness professionals, Personal trainers / Club eigenaren of managers / Distributeurs van sportartikelen / Business partners. Verdieping Freestyler Pilates is alleen voor Pilates Instructeurs.Je bent van harte welkom je aan te melden voor de Pilates Instructor opleiding te samen met deze opleiding. Na afronding van beide opleidingen krijg je je certificaten.

Opleiding op MBO niveau, duur 1 dag, studiebelasting totaal 10 uur inclusief zelfstudie, opleiding voor certificaat “Freestyler instructor” van QUENO Sportopleidingen/Functional dynamics.

PILATES COMBO DEAL: Inhoud opleiding tot Freestyler Instructor van Functional dynamics, 1 Freestyler set (bord, mat, 2 handcuffs, 2 ankle cuffs, freestyler mini bag met daarin 3 medium tubes en 3 easy tubes.) Verdieping Freestyler Pilates. Aansluiting bij het Freestyler Instructor Network Nederland & België (gratis)

AANMELDEN Freetsyler Instructor incl Freestyler set & Freestyler Pilates opleiding

Meer informatie over Freestyler en additionele materialen:  www.freestyler.net

 

 

mei
18
za
2019
COMBO DEAL Dreumes & Kids Antwerpen | @ t'Werkhuys Antwerpen
mei 18 @ 09:30 – mei 19 @ 14:30

COMBO DEAL €325,- (i.p.v. 450,-)

Docent Dreumesdans & Docent Kidsdance 

Docent Dreumesdans (1 t/m 3 jaar)
Opleiding voor instructeurs en mensen die werken met deze leeftijdscategorie (kinderopvang, peuterspeelzaal)
Dreumesdans is een dans/bewegingsvorm voor kinderen tot en met drie jaar die zelfstandig kunnen lopen. Doelstelling van Dreumesdans is om kinderen in deze leeftijdscategorie vanuit een positieve invalshoek uit te dagen tot beweging en dans. In de opleiding Docent Dreumesdans leer je hoe je deze les van 30 minuten kunt geven aan dreumesen en peuters.

Tijdens de les laat je kinderen kennismaken met voor hen nieuwe bewegingen en herhaal je waar ze al bekend mee zijn uit voorgaande lessen. Tijdens de lessen werken we aan het muziekgevoel en de  dansantheid van de kinderen. Door dans aan te bieden waar de dreumesen en peuters van huis uit vaak niet bekend mee zijn, creëren we een dansles die maximaal bijdraagt aan de ontwikkeling van de kinderen. Er wordt aandacht besteed aan de cognitieve ontwikkeling door de kinderen binnen de dans kennis te laten maken met getallen en taal. Naast Nederlandstalige muziek wordt gewerkt met muziek uit andere culturen. Dreumesdans heeft een duidelijke structuur en opbouw waardoor het een heel herkenbare activiteit is voor deze leeftijdscategorie.

Inhoud:

 • Praktijk en theorie
 • Ontwikkeling jonge kind
 • lesopbouw
 • Invulling lesonderdelen
 • Voorbeeldles bekijken
 • Lessen ontwikkelen
 • Praktijk lesgeven.

Inbegrepen:

Cursusmap, certificaat “Docent Dreumesdans” van QUENO Sportopleidingen.

Doelstelling:

Zelfstandig Dreumesdans lessen kunnen verzorgen.

Doelgroep:

Mensen die werken of willen werken met kinderen die affiniteit hebben met dans/muziek. Opleiding op MBO 4 niveau, duur 1 dag, studiebelasting totaal 8 uur, opleiding voor certificaat ‘Docent Dreumesdans’ van QUENO Sportopleidingen.

Herken jij jezelf in één van de onderstaande beschrijvingen?
-Je hebt affiniteit met dans en deze doelgroep(en) spreekt je aan
-Je werkt met kinderen en wilt nu ook werken met dans als bewegingsvorm voor jouw doelgroep
-Je wilt door middel van dans de ontwikkeling van kinderen in een bepaalde leeftijdscategorie stimuleren

Dan is deze opleiding wat je zoekt

Werking opleidingen & methodiek
Kinderen verkennen en ontdekken de wereld door te bewegen en deze te ervaren. Kinderen die motorisch minder vaardig zijn dan leeftijdsgenootjes kunnen moeite hebben om goed mee komen met het spelen op straat of op het schoolplein. Hierdoor kan het zijn dat zij minder sociale contacten krijgen. Dit kan invloed hebben op de sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind. Dans is hierbij een uitkomst omdat er met het lijf ervaren wordt en er vele ontwikkelingsgebieden geprikkeld worden.

Motorische ontwikkeling
Met behulp van dans wordt de ontwikkeling op motorisch gebied gestimuleerd. De kinderen maken tijdens Dreumesdans, Kleuterdans en Kidsdance kennis met nieuwe en uitdagende bewegingen. Spelenderwijs verbeterd de motoriek. Coördinatie wordt gestimuleerd door bewust gekozen dansvormen die aangeboden worden tijdens de lessen. Bij Kidsdance, voor kinderen vanaf 7 jaar, wordt ook aandacht besteed aan danstechniek.

Sociaal-emotionele ontwikkeling
Het samen dansen met leeftijdsgenoten bevordert de sociaal-emotionele ontwikkeling. Kinderen maken contact met elkaar tijdens het dansen. Ze dansen naast elkaar en met elkaar. Ze leren samenwerken tijdens het dansen. Daarnaast leert een kind zichzelf te uiten en zichzelf te laten zien via dans. Tijdens het dansen wordt er op een positieve manier gewerkt aan het zelfvertrouwen. Dansexpressie levert hierin een grote bijdrage.

Muzikale ontwikkeling
Kinderen voelen letterlijk de muziek in hun lijf door te bewegen op muziek. Het spelen met bewegingen en dansen op muziek zijn vormen van communicatie tussen de volwassene en het kind en tussen kinderen onderling. Kinderen ontwikkelen maat- en ritmegevoel tijdens het dansen.

Verstandelijke ontwikkeling
Er wordt een beroep gedaan op het geheugen van kinderen door het onthouden van dansbewegingen en vormen. Via de bewust gekozen muziek wordt de taalontwikkeling gestimuleerd. Kinderen leren nieuwe woorden door het luisteren naar en meezingen met liedjes. Bij dreumesdans wordt gewerkt met gebarentaal voor de taalontwikkeling van deze leeftijdscategorie. Om diezelfde reden wordt er bij kidsdance gebruik gemaakt van Engelstalige muziek.

Creatieve ontwikkeling
Dit gebied wordt geprikkeld doordat kinderen bewegingen van de docent of andere kinderen zien en daardoor zelf weer tot nieuwe bewegingen komen. Tijdens de danslessen worden kinderen uitgedaagd zelf nieuwe bewegingen te ontwikkelen. Dansexpressie, fantasie stimulatie en kleine opdrachten stimuleren de creativiteit van de kinderen. De creatieve ontwikkeling draagt bij aan het zelfstandig zijn en het oplossen van problemen. Daarnaast leren kinderen door middel van fantasie de wereld om zich heen kennen en ervaren.

Zintuiglijke ontwikkeling
Muziek prikkelt de zintuigen. Kinderen leren te luisteren naar muziek. Ze zien bewegingen van anderen en zichzelf en voelen en ervaren met hun eigen lijf wat dansen en bewegen op muziek met je doet.

In de opleidingen leer je in een korte tijd alles wat je nodig hebt om goed en gedegen danslessen voor de betreffende doelgroep aan te kunnen bieden. Doelstelling van de opleidingen is het leren lesgeven door te werken met de richtlijnen die je aangereikt krijgt. Door de duidelijke lesopbouw zijn de lessen per doelgroep aangepast aan de spanningsboog van de leeftijdscategorie. Alle opleidingen beginnen met een PowerPoint presentatie met daarin aandacht voor achtergronden en onderzoeken welke betrekking hebben op de opleiding. Vervolgens wordt theorie en praktijk samengebracht waarna er veel aandacht is voor het werkelijk lesgeven.


Opleiding Docent Kidsdance (kinderen 7 t/m 12 jaar)

Kidsdance is een dansles voor alle kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar, onderverdeeld in bijvoorkeur maximaal twee leeftijdscategorieën samen. In de lessen wordt gewerkt met muziek die de kinderen aanspreekt en waar, voor hen, nieuwe dansbewegingen op worden gedaan. Dansstijlen die gebruikt kunnen worden bij Kidsdance zijn onder andere jazzdance, moderne dans, hip hop en breakdance. In de opleiding leer je hoe je succesvolle Kidsdance lessen kunt geven aan verschillende leeftijdscategorieën. Je leert werken met methoden om dansen uitdagend te maken voor de doelgroep. Hierbij werken we met je eigen danservaring en kennis. Door de handvaten die we je bieden leer je vanuit verschillende invalshoeken kinderdansen te maken en te doceren.

Inhoud:

 • Theorie en praktijk
 • Ontwikkeling kind (7-12 jr)
 • Muziek tellen
 • Lesopbouw
 • Lesonderdelen
 • Dansbeschrijvingen maken
 • Verschil leeftijdscategorieën en hoe hier mee te werken in je lessen
 • Doceren aan de doelgroep

Inbegrepen:
Cursusmap en certificaat.

Doelstelling:
Zelfstandig Kidsdance lessen leren geven.

Doelgroep:
Mensen die werken of willen werken met kinderen en die affiniteit hebben met muziek.

Opleiding op MBO niveau, duur 1 dag, studiebelasting totaal 8 uur, opleiding voor certificaat ‘Docent Kidsdance’ van QUENO Sportopleidingen.

In de opleiding leer je in een korte tijd alles wat je nodig hebt om goed en gedegen danslessen voor de betreffende doelgroep aan te kunnen bieden. Doelstelling van de opleidingen is het leren lesgeven door te werken met de richtlijnen die je aangereikt krijgt. Door de duidelijke lesopbouw zijn de lessen per doelgroep aangepast aan de spanningsboog van de leeftijdscategorie. Alle opleidingen beginnen met een PowerPoint presentatie met daarin aandacht voor achtergronden en onderzoeken welke betrekking hebben op de opleiding. Vervolgens wordt theorie en praktijk samengebracht waarna er veel aandacht is voor het werkelijk lesgeven.

Opleiding voor leerkrachten P.O. (groep 3 tot en met 8), leraren S.B.O. en L.O. leraren.

 

Deze opleiding leert leraren om kinderdans binnen het onderwijs is in te zetten als specifieke activiteit (dans) en als middel in de klas. Kinderdans bestaat uit vrije beweging op muziek gecombineerd met danspassen, coördinatie oefeningen en expressie (drama). Kinderdans is geschikt om muzikale vorming, lichamelijke opvoeding, expressie en dansante vorming te ondersteunen en stimuleren. Kinderdans is ondersteunend voor de sociaal-emotionele ontwikkeling, het draagt bij aan de taalontwikkeling door te werken met anderstalige muziek en is goed toe te passen binnen het bewegingsonderwijs.

Inhoud:

 • Praktijk en theorie
 • Expressie en drama (uitstraling)
 • Kinderdans (verschillende talen)
 • Danstechniek
 • Muziek ontleden en tellen
 • Lesopbouw en lesonderdelen
 • Dansbeschrijvingen maken
 • Verschillende leeftijdscategorieën en hier mee om gaan
 • Muziekgebruik en werken met een tamboerijn
 • Dans in de klas (energizers)
 • Kinderdans als groepsles
 • Praktijkopdrachten in de klas

Inbegrepen:
Syllabus en certificaat QUENO Sportopleidingen.

Doelstelling / relevantie:
De opleiding leidt leraren op om kinderdans lessen te geven en dans kunnen inzetten als energizer in de klas. De energizers zijn effectief om een energiek of juist rust moment te creëren waardoor de kinderen vervolgens met hernieuwde energie kunnen leren. Leraren leren dans te gebruiken om sociaal-emotionele- en taalontwikkeling te ondersteunen. Leraren leren dans verwerken in het bewegingsonderwijs, drama- en muziekles. De leraren worden uitgedaagd om proactief te werken door zelfstandig danslessen en dans choreografie te ontwikkelen.

Doelgroep:
Opleiding voor leraren P.O. die werken met groep 3 tot en met 8, leraren S.B.O. en L.O. leraren. Eigen vaardigheden: enige ervaring met dans is gewenst.

Werkwijze en tijdsindeling:
In de opleiding leert de leraar om gedegen dansles te geven of onderdelen van de les in te zetten in de klas. De opleiding omvat 20 uur onderverdeeld in 6 contacturen en 14 zelfstudie uren. De contacturen zijn een opleidingsdag welke beginnen met een college (1,5 uur) met daarin aandacht voor achtergronden en onderzoeken welke betrekking hebben op dans en de jonge doelgroep. Vervolgens wordt theorie en praktijk samengebracht waarna er veel aandacht is voor het werkelijk lesgeven. Zelfstudie: verwerking training, materialen en muziek zoeken voor kinderdans activiteiten, lesvoorbereidingen en dansbeschrijvingen maken.

Fysiek actief bezig gaan, danschoreografie ontwikkelen en lesgeven aan elkaar, maken het geheel tot een zeer inspirerende scholing.

Opleiding op HBO niveau, studiebelasting totaal 20 uur. Opbouw uren: 6 contacturen (één dag), 14 zelfstudie. Opleiding leidt op tot certificaat “Docent Kidsdance” van QUENO Sportopleidingen. Deze opleiding is gevalideerd door registerleraar.nl met 20RU

Werking opleidingen & methodiek
Kinderen verkennen en ontdekken de wereld door te bewegen en deze te ervaren. Kinderen die motorisch minder vaardig zijn dan leeftijdsgenootjes kunnen moeite hebben om goed meekomen met het spelen op straat of op het schoolplein. Hierdoor kan het zijn dat zij minder sociale contacten krijgen. Dit kan invloed hebben op de sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind. Dans is hierbij een uitkomst omdat er met het lijf ervaren wordt en er vele ontwikkelingsgebieden geprikkeld worden.

Motorische ontwikkeling
Met behulp van dans wordt de ontwikkeling op motorisch gebied gestimuleerd. De kinderen maken tijdens Dreumesdans, Kleuterdans en Kidsdance kennis met nieuwe en uitdagende bewegingen. Spelenderwijs verbeterd de motoriek. Coördinatie wordt gestimuleerd door bewust gekozen dansvormen die aangeboden worden tijdens de lessen. Bij Kidsdance, voor kinderen vanaf 7 jaar, wordt ook aandacht besteed aan danstechniek.

Sociaal-emotionele ontwikkeling
Het samen dansen met leeftijdsgenoten bevordert de sociaal-emotionele ontwikkeling. Kinderen maken contact met elkaar tijdens het dansen. Ze dansen naast elkaar en met elkaar. Ze leren samenwerken tijdens het dansen. Daarnaast leert een kind zichzelf te uiten en zichzelf te laten zien via dans. Tijdens het dansen wordt er op een positieve manier gewerkt aan het zelfvertrouwen. Dansexpressie levert hierin een grote bijdrage.

Muzikale ontwikkeling
Kinderen voelen letterlijk de muziek in hun lijf door te bewegen op muziek. Het spelen met bewegingen en dansen op muziek zijn vormen van communicatie tussen de volwassene en het kind en tussen kinderen onderling. Kinderen ontwikkelen maat- en ritmegevoel tijdens het dansen.

Verstandelijke ontwikkeling
Er wordt een beroep gedaan op het geheugen van kinderen door het onthouden van dansbewegingen en vormen. Via de bewust gekozen muziek wordt de taalontwikkeling gestimuleerd. Kinderen leren nieuwe woorden door het luisteren naar en meezingen met liedjes. Bij dreumesdans wordt gewerkt met gebarentaal voor de taalontwikkeling van deze leeftijdscategorie. Om diezelfde reden wordt er bij kidsdance gebruik gemaakt van Engelstalige muziek.

Creatieve ontwikkeling
Dit gebied wordt geprikkeld doordat kinderen bewegingen van de docent of andere kinderen zien en daardoor zelf weer tot nieuwe bewegingen komen. Tijdens de danslessen worden kinderen uitgedaagd zelf nieuwe bewegingen te ontwikkelen. Dansexpressie, fantasie stimulatie en kleine opdrachten stimuleren de creativiteit van de kinderen. De creatieve ontwikkeling draagt bij aan het zelfstandig zijn en het oplossen van problemen. Daarnaast leren kinderen door middel van fantasie de wereld om zich heen kennen en ervaren.

Zintuiglijke ontwikkeling
Muziek prikkelt de zintuigen. Kinderen leren te luisteren naar muziek. Ze zien bewegingen van anderen en zichzelf en voelen en ervaren met hun eigen lijf wat dansen en bewegen op muziek met je doet.

Docent Dreumesdans zaterdag 18 mei 09.30-15.00
Docent Kidsdance zondag 19 mei 09.00-14.30

Docent Dreumesdans €225,- @ t'Werkhuys Antwerpen
mei 18 @ 09:30

Docent Dreumesdans (1 t/m 3 jaar)
Opleiding voor instructeurs en mensen die werken met deze leeftijdscategorie (kinderopvang, peuterspeelzaal)
Dreumesdans is een dans/bewegingsvorm voor kinderen tot en met drie jaar die zelfstandig kunnen lopen. Doelstelling van Dreumesdans is om kinderen in deze leeftijdscategorie vanuit een positieve invalshoek uit te dagen tot beweging en dans. In de opleiding Docent Dreumesdans leer je hoe je deze les van 30 minuten kunt geven aan dreumesen en peuters.

Tijdens de les laat je kinderen kennismaken met voor hen nieuwe bewegingen en herhaal je waar ze al bekend mee zijn uit voorgaande lessen. Tijdens de lessen werken we aan het muziekgevoel en de  dansantheid van de kinderen. Door dans aan te bieden waar de dreumesen en peuters van huis uit vaak niet bekend mee zijn, creëren we een dansles die maximaal bijdraagt aan de ontwikkeling van de kinderen. Er wordt aandacht besteed aan de cognitieve ontwikkeling door de kinderen binnen de dans kennis te laten maken met getallen en taal. Naast Nederlandstalige muziek wordt gewerkt met muziek uit andere culturen. Dreumesdans heeft een duidelijke structuur en opbouw waardoor het een heel herkenbare activiteit is voor deze leeftijdscategorie.

Inhoud:

 • Praktijk en theorie
 • Ontwikkeling jonge kind
 • lesopbouw
 • Invulling lesonderdelen
 • Voorbeeldles bekijken
 • Lessen ontwikkelen
 • Praktijk lesgeven.

Inbegrepen:

Cursusmap, certificaat “Docent Dreumesdans” van QUENO Sportopleidingen.

Doelstelling:

Zelfstandig Dreumesdans lessen kunnen verzorgen.

Doelgroep:

Mensen die werken of willen werken met kinderen die affiniteit hebben met dans/muziek. Opleiding op MBO 4 niveau, duur 1 dag, studiebelasting totaal 8 uur, opleiding voor certificaat ‘Docent Dreumesdans’ van QUENO Sportopleidingen.

Herken jij jezelf in één van de onderstaande beschrijvingen?
-Je hebt affiniteit met dans en deze doelgroep(en) spreekt je aan
-Je werkt met kinderen en wilt nu ook werken met dans als bewegingsvorm voor jouw doelgroep
-Je wilt door middel van dans de ontwikkeling van kinderen in een bepaalde leeftijdscategorie stimuleren

Dan is deze opleiding wat je zoekt

Werking opleidingen & methodiek
Kinderen verkennen en ontdekken de wereld door te bewegen en deze te ervaren. Kinderen die motorisch minder vaardig zijn dan leeftijdsgenootjes kunnen moeite hebben om goed mee komen met het spelen op straat of op het schoolplein. Hierdoor kan het zijn dat zij minder sociale contacten krijgen. Dit kan invloed hebben op de sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind. Dans is hierbij een uitkomst omdat er met het lijf ervaren wordt en er vele ontwikkelingsgebieden geprikkeld worden.

Motorische ontwikkeling
Met behulp van dans wordt de ontwikkeling op motorisch gebied gestimuleerd. De kinderen maken tijdens Dreumesdans, Kleuterdans en Kidsdance kennis met nieuwe en uitdagende bewegingen. Spelenderwijs verbeterd de motoriek. Coördinatie wordt gestimuleerd door bewust gekozen dansvormen die aangeboden worden tijdens de lessen. Bij Kidsdance, voor kinderen vanaf 7 jaar, wordt ook aandacht besteed aan danstechniek.

Sociaal-emotionele ontwikkeling
Het samen dansen met leeftijdsgenoten bevordert de sociaal-emotionele ontwikkeling. Kinderen maken contact met elkaar tijdens het dansen. Ze dansen naast elkaar en met elkaar. Ze leren samenwerken tijdens het dansen. Daarnaast leert een kind zichzelf te uiten en zichzelf te laten zien via dans. Tijdens het dansen wordt er op een positieve manier gewerkt aan het zelfvertrouwen. Dansexpressie levert hierin een grote bijdrage.

Muzikale ontwikkeling
Kinderen voelen letterlijk de muziek in hun lijf door te bewegen op muziek. Het spelen met bewegingen en dansen op muziek zijn vormen van communicatie tussen de volwassene en het kind en tussen kinderen onderling. Kinderen ontwikkelen maat- en ritmegevoel tijdens het dansen.

Verstandelijke ontwikkeling
Er wordt een beroep gedaan op het geheugen van kinderen door het onthouden van dansbewegingen en vormen. Via de bewust gekozen muziek wordt de taalontwikkeling gestimuleerd. Kinderen leren nieuwe woorden door het luisteren naar en meezingen met liedjes. Bij dreumesdans wordt gewerkt met gebarentaal voor de taalontwikkeling van deze leeftijdscategorie. Om diezelfde reden wordt er bij kidsdance gebruik gemaakt van Engelstalige muziek.

Creatieve ontwikkeling
Dit gebied wordt geprikkeld doordat kinderen bewegingen van de docent of andere kinderen zien en daardoor zelf weer tot nieuwe bewegingen komen. Tijdens de danslessen worden kinderen uitgedaagd zelf nieuwe bewegingen te ontwikkelen. Dansexpressie, fantasie stimulatie en kleine opdrachten stimuleren de creativiteit van de kinderen. De creatieve ontwikkeling draagt bij aan het zelfstandig zijn en het oplossen van problemen. Daarnaast leren kinderen door middel van fantasie de wereld om zich heen kennen en ervaren.

Zintuiglijke ontwikkeling
Muziek prikkelt de zintuigen. Kinderen leren te luisteren naar muziek. Ze zien bewegingen van anderen en zichzelf en voelen en ervaren met hun eigen lijf wat dansen en bewegen op muziek met je doet.

In de opleidingen leer je in een korte tijd alles wat je nodig hebt om goed en gedegen danslessen voor de betreffende doelgroep aan te kunnen bieden. Doelstelling van de opleidingen is het leren lesgeven door te werken met de richtlijnen die je aangereikt krijgt. Door de duidelijke lesopbouw zijn de lessen per doelgroep aangepast aan de spanningsboog van de leeftijdscategorie. Alle opleidingen beginnen met een PowerPoint presentatie met daarin aandacht voor achtergronden en onderzoeken welke betrekking hebben op de opleiding. Vervolgens wordt theorie en praktijk samengebracht waarna er veel aandacht is voor het werkelijk lesgeven.

Zaterdag 18 mei 09.30-15.00

TIP: Zondag 19 mei kun je deelnemen aan Docent Kidsdance in Antwerpen
Je kunt Docent Dreumesdans en Docent Kidsdance samen boeken met korting 

Docent Dreumesdans 18 mei Antwerpen €225.00

mei
19
zo
2019
Docent Kidsdance €225,- @ t'Werkhuys Antwerpen
mei 19 @ 09:00 – 14:30

Opleiding Docent Kidsdance (kinderen 7 t/m 12 jaar)

Kidsdance is een dansles voor alle kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar, onderverdeeld in bijvoorkeur maximaal twee leeftijdscategorieën samen. In de lessen wordt gewerkt met muziek die de kinderen aanspreekt en waar, voor hen, nieuwe dansbewegingen op worden gedaan. Dansstijlen die gebruikt kunnen worden bij Kidsdance zijn onder andere jazzdance, moderne dans, hip hop en breakdance. In de opleiding leer je hoe je succesvolle Kidsdance lessen kunt geven aan verschillende leeftijdscategorieën. Je leert werken met methoden om dansen uitdagend te maken voor de doelgroep. Hierbij werken we met je eigen danservaring en kennis. Door de handvaten die we je bieden leer je vanuit verschillende invalshoeken kinderdansen te maken en te doceren.

Inhoud:

 • Theorie en praktijk
 • Ontwikkeling kind (7-12 jr)
 • Muziek tellen
 • Lesopbouw
 • Lesonderdelen
 • Dansbeschrijvingen maken
 • Verschil leeftijdscategorieën en hoe hier mee te werken in je lessen
 • Doceren aan de doelgroep

Inbegrepen:
Cursusmap en certificaat.

Doelstelling:
Zelfstandig Kidsdance lessen leren geven.

Doelgroep:
Mensen die werken of willen werken met kinderen en die affiniteit hebben met muziek.

Opleiding op MBO niveau, duur 1 dag, studiebelasting totaal 8 uur, opleiding voor certificaat ‘Docent Kidsdance’ van QUENO Sportopleidingen.

In de opleiding leer je in een korte tijd alles wat je nodig hebt om goed en gedegen danslessen voor de betreffende doelgroep aan te kunnen bieden. Doelstelling van de opleidingen is het leren lesgeven door te werken met de richtlijnen die je aangereikt krijgt. Door de duidelijke lesopbouw zijn de lessen per doelgroep aangepast aan de spanningsboog van de leeftijdscategorie. Alle opleidingen beginnen met een PowerPoint presentatie met daarin aandacht voor achtergronden en onderzoeken welke betrekking hebben op de opleiding. Vervolgens wordt theorie en praktijk samengebracht waarna er veel aandacht is voor het werkelijk lesgeven.

Herken jij jezelf in één van de onderstaande beschrijvingen?
-Je hebt affiniteit met dans en één van deze doelgroep(en) spreekt je aan
-Je werkt met kinderen en wilt nu ook werken met dans als bewegingsvorm voor jouw doelgroep
-Je wilt door middel van dans de ontwikkeling van kinderen in een bepaalde leeftijdscategorie stimuleren

Dan zijn de kinderdansopleidingen van QUENO wat je zoekt


Opleiding voor leerkrachten P.O. (groep 3 tot en met 8), leraren S.B.O. en L.O. leraren.

Deze opleiding leert leraren om kinderdans binnen het onderwijs is in te zetten als specifieke activiteit (dans) en als middel in de klas. Kinderdans bestaat uit vrije beweging op muziek gecombineerd met danspassen, coördinatie oefeningen en expressie (drama). Kinderdans is geschikt om muzikale vorming, lichamelijke opvoeding, expressie en dansante vorming te ondersteunen en stimuleren. Kinderdans is ondersteunend voor de sociaal-emotionele ontwikkeling, het draagt bij aan de taalontwikkeling door te werken met anderstalige muziek en is goed toe te passen binnen het bewegingsonderwijs.

Inhoud:

 • Praktijk en theorie
 • Expressie en drama (uitstraling)
 • Kinderdans (verschillende talen)
 • Danstechniek
 • Muziek ontleden en tellen
 • Lesopbouw en lesonderdelen
 • Dansbeschrijvingen maken
 • Verschillende leeftijdscategorieën en hier mee om gaan
 • Muziekgebruik en werken met een tamboerijn
 • Dans in de klas (energizers)
 • Kinderdans als groepsles
 • Praktijkopdrachten in de klas

Inbegrepen:
Syllabus en certificaat QUENO Sportopleidingen.

Doelstelling / relevantie:
De opleiding leidt leraren op om kinderdans lessen te geven en dans kunnen inzetten als energizer in de klas. De energizers zijn effectief om een energiek of juist rust moment te creëren waardoor de kinderen vervolgens met hernieuwde energie kunnen leren. Leraren leren dans te gebruiken om sociaal-emotionele- en taalontwikkeling te ondersteunen. Leraren leren dans verwerken in het bewegingsonderwijs, drama- en muziekles. De leraren worden uitgedaagd om proactief te werken door zelfstandig danslessen en dans choreografie te ontwikkelen.

Doelgroep:
Opleiding voor leraren P.O. die werken met groep 3 tot en met 8, leraren S.B.O. en L.O. leraren. Eigen vaardigheden: enige ervaring met dans is gewenst.

Werkwijze en tijdsindeling:
In de opleiding leert de leraar om gedegen dansles te geven of onderdelen van de les in te zetten in de klas. De opleiding omvat 20 uur onderverdeeld in 6 contacturen en 14 zelfstudie uren. De contacturen zijn een opleidingsdag welke beginnen met een college (1,5 uur) met daarin aandacht voor achtergronden en onderzoeken welke betrekking hebben op dans en de jonge doelgroep. Vervolgens wordt theorie en praktijk samengebracht waarna er veel aandacht is voor het werkelijk lesgeven. Zelfstudie: verwerking training, materialen en muziek zoeken voor kinderdans activiteiten, lesvoorbereidingen en dansbeschrijvingen maken.

Fysiek actief bezig gaan, danschoreografie ontwikkelen en lesgeven aan elkaar, maken het geheel tot een zeer inspirerende scholing.

Opleiding op HBO niveau, studiebelasting totaal 20 uur. Opbouw uren: 6 contacturen (één dag), 14 zelfstudie. Opleiding leidt op tot certificaat “Docent Kidsdance” van QUENO Sportopleidingen. Deze opleiding is gevalideerd door registerleraar.nl met 20RU

Werking opleidingen & methodiek
Kinderen verkennen en ontdekken de wereld door te bewegen en deze te ervaren. Kinderen die motorisch minder vaardig zijn dan leeftijdsgenootjes kunnen moeite hebben om goed meekomen met het spelen op straat of op het schoolplein. Hierdoor kan het zijn dat zij minder sociale contacten krijgen. Dit kan invloed hebben op de sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind. Dans is hierbij een uitkomst omdat er met het lijf ervaren wordt en er vele ontwikkelingsgebieden geprikkeld worden.

Motorische ontwikkeling
Met behulp van dans wordt de ontwikkeling op motorisch gebied gestimuleerd. De kinderen maken tijdens Dreumesdans, Kleuterdans en Kidsdance kennis met nieuwe en uitdagende bewegingen. Spelenderwijs verbeterd de motoriek. Coördinatie wordt gestimuleerd door bewust gekozen dansvormen die aangeboden worden tijdens de lessen. Bij Kidsdance, voor kinderen vanaf 7 jaar, wordt ook aandacht besteed aan danstechniek.

Sociaal-emotionele ontwikkeling
Het samen dansen met leeftijdsgenoten bevordert de sociaal-emotionele ontwikkeling. Kinderen maken contact met elkaar tijdens het dansen. Ze dansen naast elkaar en met elkaar. Ze leren samenwerken tijdens het dansen. Daarnaast leert een kind zichzelf te uiten en zichzelf te laten zien via dans. Tijdens het dansen wordt er op een positieve manier gewerkt aan het zelfvertrouwen. Dansexpressie levert hierin een grote bijdrage.

Muzikale ontwikkeling
Kinderen voelen letterlijk de muziek in hun lijf door te bewegen op muziek. Het spelen met bewegingen en dansen op muziek zijn vormen van communicatie tussen de volwassene en het kind en tussen kinderen onderling. Kinderen ontwikkelen maat- en ritmegevoel tijdens het dansen.

Verstandelijke ontwikkeling
Er wordt een beroep gedaan op het geheugen van kinderen door het onthouden van dansbewegingen en vormen. Via de bewust gekozen muziek wordt de taalontwikkeling gestimuleerd. Kinderen leren nieuwe woorden door het luisteren naar en meezingen met liedjes. Bij dreumesdans wordt gewerkt met gebarentaal voor de taalontwikkeling van deze leeftijdscategorie. Om diezelfde reden wordt er bij kidsdance gebruik gemaakt van Engelstalige muziek.

Creatieve ontwikkeling
Dit gebied wordt geprikkeld doordat kinderen bewegingen van de docent of andere kinderen zien en daardoor zelf weer tot nieuwe bewegingen komen. Tijdens de danslessen worden kinderen uitgedaagd zelf nieuwe bewegingen te ontwikkelen. Dansexpressie, fantasie stimulatie en kleine opdrachten stimuleren de creativiteit van de kinderen. De creatieve ontwikkeling draagt bij aan het zelfstandig zijn en het oplossen van problemen. Daarnaast leren kinderen door middel van fantasie de wereld om zich heen kennen en ervaren.

Zintuiglijke ontwikkeling
Muziek prikkelt de zintuigen. Kinderen leren te luisteren naar muziek. Ze zien bewegingen van anderen en zichzelf en voelen en ervaren met hun eigen lijf wat dansen en bewegen op muziek met je doet.

Datum: Zondag 19 mei 09.00-14.30 Antwerpen.

TIP: Zaterdag 18 mei geven we de opleiding Docent Dreumesdans in Antwerpen
Boek Docent Dreumesdans en  Docent Kidsdance samen met korting

Docent Kidsdance zondag 19 mei Antwerpen €225.00

jun
14
vr
2019
Fit en Gezond zwanger €359,- | 2 DGN @ QUENO Sport & Fitness Westerbork
jun 14 @ 09:00

“Help zwangeren zo fit mogelijk hun zwangerschap door en draag bij aan een zo spoedig mogelijk herstel na de bevalling”

De opleiding voor trainer “Fit & gezond zwanger” omvat, naast zwangerschapsyoga ook andere oefeningen voor ontspanning en oefeningen om klachten die samen gaan met zwangerschap te beperken (Pilates, kracht, conditie- en ademhalings-oefeningen). De opleiding geeft je de juiste informatie om een cursus te starten van minimaal 4 lessen specifiek voor zwangeren. Doelstelling is om de zwangeren te helpen gedurende de hele zwangerschap zo fit mogelijk te blijven en te richten op een zo spoedig mogelijk herstel na de bevalling. Uit onderzoek blijkt dat als de moeder in een goede conditie is tijdens de bevalling het herstel veel vlotter verloopt dan wanneer de conditie tijdens de zwangerschap lager ligt. Door het zwangerschapsprogramma wordt dit gestimuleerd. Naast een uur fysiek bezig zijn krijgen zwangeren extra begeleiding met betrekking tot de eigen zwangerschap, voorbereiding op de bevalling en daarna. Thema’s die aan bod komen zijn do’s en don’ts. Wat kun je doen om gezond zwanger te zijn en je zo goed mogelijk voor te bereiden op de bevalling en de kraamtijd. Hoe blijf je fit zodat je volop kunt genieten van de zwangerschap en je zo snel mogelijk herstelt na de bevalling.In de opleiding wordt aandacht besteed aan theorie en praktijk (bewegen) wat zowel voor dames die hun eerste kindje krijgen als voor dames die al kinderen hebben nuttig kan zijn. Het belangrijkste hierbij is het bewegen. Zorgen voor een goede conditie en voorbereiding op de bevalling en leren ontspannen. Er zijn veel onderzoeken gedaan naar sporten en ontspannen tijdens de zwangerschap. Dit blijkt zeer positief voor zowel de moeder als het kind te zijn. Het is goed voor de ontwikkeling van de baby en het kan een voorspoedige zwangerschap en bevalling positief stimuleren.

Inhoud:
Theorie en praktijk, hulpmiddelen, aanpassingen, fysieke klachten, diastase, 3 fasen, positief stimuleren, praktijk lesgeven (Yoga, Pilates, ontspanningstechniek)

Inbegrepen:
Cursusmap en certificaat.

Doelstelling:
Zwangeren leren begeleiden tijdens de zwangerschap. Ruim geinformeerd zijn over de zwangerschap en alles wat daarmee te maken heeft en hierin een programma kunnen aanbieden.

Doelgroep:
Instructeurs, coaches, iedereen die zwangeren begeleid

Opleiding op MBO niveau, duur 2 dag, studiebelasting totaal 20 uur, opleiding voor certificaat “Trainer Fit & gezond zwanger” van QUENO Sportopleidingen.

Vrijdag 14 juni 09.00-15.00, zaterdag 16 juni 10.00-15.00

Contactgegegevens

Waarmee kunnen we je helpen?

CRKBO Erkend

Queno Sportopleidingen staat geregistreerd in: “Het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs”. In het Register staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

yoga alliance international

REVIEWS

Lees wat anderen over ons zeggen!