Bewegen met senioren €198,- | DAGOPLEIDING
09:00 to 14:30 - 16 mei 2021
QUENO Westerbork, Hoofdstraat 55

“Help senioren fitter en vitaler te leven.”

Deze opleiding geeft verdieping in het werken met de doelgroep senioren. Waarmee moet je in een training voor senioren rekening houden? Wat zijn de veelvoorkomende ouderdomsklachten en wat kun je hiertegen doen? In de opleiding leer je welke oefeningen je aan deze doelgroep aan kunt bieden en welke materialen en fitness faciliteiten je kunt gebruiken. Je leert daarbij niet alleen preventief, maar ook curatief te werk te gaan. Het is van groot belang om de trainingen voor deze doelgroep zodanig op te bouwen dat er voldoende aandacht wordt besteed aan alle belangrijke aspecten met betrekking tot ouderdomsklachten. Door de juiste training creëer je een betere belastbaarheid en ga je ouderdomsklachten tegen. Met de juiste trainingswijze blijven senioren langer fit en vitaal. Of je nu Fitness instructeur, Yoga docent of dansdocent bent, deze opleiding geeft je de tools om je eigen les om te zetten naar een effectieve ouderen les. 

Wil jij deze doelgroep graag gedegen lessen op niveau bieden binnen je eigen discipline? Dan is dit een geschikte opleiding om dit goed aan te pakken.

Inhoud:
Theorie en praktijk, 5 punten om je trainingen werkelijk effectief te maken, hulpmiddelen, aanpassingen gericht op de doelgroep, tegengaan en omgaan met ouderdomsklachten, veel voorkomende fysieke klachten en differentiëren.

Inbegrepen:
Cursusmap en certificaat

Doelstelling:
Het aanbieden van verantwoorde lessen voor de doelgroep senioren. Hierbij werken met de juiste methodiek, techniek en aanwijzingen.

Doelgroep:
Instructeurs (Yoga, Pilates, Fitness, Groepslessen, Personal trainers, Dans). Opleiding op MBO niveau, duur 1 dag, studiebelasting totaal 10 uur, opleiding voor certificaat ‘Bewegen met Senioren’ van QUENO Sportopleidingen.

Datum: Zondag 16 mei 09.00-14.30

198,-

Organizer

Ticket Detail

Export

Location

Share our event