Docent Vinyasa Yoga | Verdieping €475,-
09:00 10 juli 2020 to 14:00 12 juli 2020
QUENO Westerbork, Hoofdstraat 55

Verdiep je kennis en bereid je mogelijkheden uit met Docent Vinyasa Yoga. Na deze opleiding is ‘sequencing’ je tweede natuur!

Docent Vinyasa Yoga is zowel een verdieping en verbreding van je vak. Wanneer je een andere Yoga opleiding volgt of hebt afgerond kun je je aanmelden voor Vinyasa Yoga. Je leert in drie dagen hoe je alles wat je tot nu toe hebt geleerd kunt gebruiken om goed opgebouwde Vinyasa (Flow) lessen te geven. Je kunt hiermee de meest beoefende stijl aan je programma toevoegen.  

Vinyasa Yoga is de meest beoefende yoga stijl in USA. Vinyasa betekend letterlijk connectie. Een Vinyasa les ziet er eigenlijk uit als een heel lange zonnegroet waarbij alle asana’s vloeiend in elkaar overlopen. Daarbij kun je ervoor kiezen om de les juist intensief of meer ontspannend op te bouwen door passende asana’s en rust momenten te kiezen. Ademhaling is de leidraad voor de les en de houdingen. Alle lessen waarbij sprake is van een flow (overgang van houdingen gecombineerd met ademhaling) zijn Vinyasa lessen. Ashtanga (traditionele basis van Power Yoga) is een Vinyasa stijl les maar ook Bikram (Traditionele basis van Hot Yoga) is Vinyasa stijl.

Een reguliere Vinyasa les (geen vaststaande zoals Ashtanga of Bikram) is heel afwisselend, als je goed doceert is geen les hetzelfde… Hierdoor wordt het lichaam nog meer in balans gebracht. Het wordt steeds uitgedaagd op een andere manier.  Vinyasa Yoga verbindt de ene houding met de volgende door middels van Yoga ademhaling (Ujjayi). Je kunt dit zien als verbindend of stromend in yoga houdingen. Daarom wordt Vinyasa soms ook Flow Yoga genoemd. Vinyasa is als het ware “verplaatsing met adem”. Ademhaling initieert de beweging van Vinyasa en daarom is het een “adem-gesynchroniseerde” oefening. Een Vinyasa les genereert warmte in het lichaam. Het is een cardiovasculaire yoga vorm die positief beïnvloed wordt door de Ujjayi ademhaling die ervoor zorgt dat de warme van binnen uit gestimuleerd wordt.

We werken binnen de Vinyasa docentenopleiding met thema’s; doelen voor de les. Je kiest vooraf aan de les waar je je op gaat richten. Dat kan een bepaald lichaamsdeel zijn, een chakra of bijvoorbeeld een bepaalde fysieke intensiteit. Tijdens de opleiding leer je hoe je een les kunt opbouwen (sequencing) en hoe je “intenties” kunt gebruiken bij je les.

Secuencing is het belangrijkste onderdeel van de opleiding. Het leren maken van goed opgebouwde lessen door asana’s logisch achter elkaar te zetten en dit juist te combineren met de ademhaling. Het leren werken met verschillende doelstellingen voor de les. In de opleiding wordt veel aandacht besteed aan techniek en uitvoering van asana’s tijdens Vinyasa. Techniek verbetering door te leren zien, vocaal en fysiek (hands-on) verbeteren van houdingen in een flow. In elke Vinyasa les is aandacht voor pranayama en mindfulness, in de opleiding gaan we hier kort op in. Om je verdieping in dit onderdeel nog groter te maken raden we deelnemers aan de Docent Vinyasa opleiding aan om ook de verdieping Yoga Pranayama te volgen voor nog meer achtergrond en kennis op dit gebied.

Inhoud opleiding Docent Vinyasa Yoga: 
Yoga sequencing Vinyasa stijl, zonnegroet A en B, werken n.a.v. doelstelling, techniek corrigeren vocaal en hands-on, ademhalingsoefeningen (Pranayama), meditatie/aandachtstraining.

Inbegrepen: 
Cursusmap, Certificaat QUENO Sportopleidingen

Doelstelling voor studenten: 
Goed opgebouwde Vinyasa lessen kunnen aanbieden vanuit verschillende doelstellingen. Vinyasa Yoga lessen kunnen verzorgen met de juiste opbouw methodiek, ademhalings- en houdingstechniek en ‘flow’. Kennen van opbouw methodes, pranayama, zonnegroet A en B, Mindfulness. Corrigeren en begeleiden (hands-on) tijdens de les.

Doelgroep opleiding Docent Vinyasa Yoga: 
Iedereen met Yoga ervaring, basiskennis doceren in Yoga, studenten aan een basisopleiding of gediplomeerd Yoga docenten.

Opleiding op MBO niveau, duur 3 dagen. Studiebelasting zelfstudie 35,5 uur, contacturen 16,5 uur. Opleiding tot certificaat ‘Docent Vinyasa Yoga’ van QUENO Sportopleidingen. Afronding door volledige deelname aan de opleiding en positieve afronding opdrachten tijdens de opleiding en zelfstudie.

Duur: 3 dagen
Studiebelasting: 42 uur
Niveau: MBO
Prijs: 475,-
Diploma: CRKBO & Branche erkend
Opleiding start: 10 juli 2020 | CONFIRMED! Op locatie Westerbork

Kleine groepen, intensieve training, veel praktijk en persoonlijke aandacht!

Data: vrijdag 10 juli 09.00-16.00, zaterdag 11 juli 10.00-15.00, zondag 12 juli 09.00-14.00

Boek nu !

 

Organizer

Schedule

  • 09:00 - 16:00 : vrijdag 10 juli, Westerbork
  • 10:00 - 15:00 : zaterdag 11 juli, Westerbork
  • 09:00 - 14:00 : zondag 12 juli, Westerbork

Export

Location

Share our event