Yoga Nidra Docent | €425,-
09:00 5 maart 2021 to 14:30 6 maart 2021
QUENO Westerbork, Hoofdstraat 55

Yoga Nidra is een opleiding voor sportinstructeurs, coaches, yoga docenten maar óók voor jou! Als je geen intentie hebt om les te gaan geven maar je wilt wel graag de techniek van Yoga Nidra leren om mensen om je heen te helpen en ondersteunen door af en toe een Nidra sessie te kunnen geven dan ben je ook van harte welkom bij deze opleiding.

Yoga Nidra is een oude techniek waarbij je het onderbewustzijn positief kunt beïnvloeden. Bij Yoga Nidra gaan we naar de staat tussen slaap en bewustzijn door in een specifieke volgorde de Yoga Nidra techniek toe te passen. Wanneer je in deze staat komt is het mogelijk het onderbewustzijn positief te beïnvloeden. Het werkt stress verlagend en helend. Het zorgt voor een diepe rust waarvan gezegd wordt dat deze effectiever is dan ‘gewone’ slaap. Regelmatige beoefening kan zorgen voor verbetering van de fysieke en mentale staat vanwege de diepe rust. Hierdoor kan het het lichaam fysiek beter herstellen van klachten en tevens mentaal; van stress. Nidra is daardoor heel geschikt bij Yoga, tijdens een sessie op het werk, als onderdeel van MindFit en als losse ontspanningssessie.

Wat kun je verwachten tijdens de opleiding?

In de opleiding tot Yoga Nidra Docent leer je waarom dit een andere methode is dan visualisatie, meditatie of Mindfulness. Je leert het verschil tussen de ontspanningsmethodieken en waarom Nidra effectiever zou zijn dan fysieke slaap. In de opleiding leer je uit welke verschillende onderdelen een goede Nidra sessie bestaat en in welke volgorde je dit moet opbouwen. We behandelen alle onderdelen zowel theoretisch als in de praktijk. Op dag twee zul je al zelfstandig een Yoga Nidra sessie aanbieden om na de opleiding meteen voldoende ervaring te hebben om deze lessen aan te kunnen bieden.


Inhoud opleiding Yoga Nidra Docent 

Theorie en achtergronden van Yoga Nidra. Yoga Nidra uitschrijven en begeleiden in de praktijk. Methode en techniek. Nidra begeleiden fysiek en vocaal, variëren. Goede uitvoering van Savasana (starthouding) Deelnemen aan Nidra, lesgeven aan elkaar.

Inbegrepen

Cursusmap, QUENO Sportopleidingen certificaat ‘Yoga Nidra Docent’ bij positieve afronding van de opleiding.

Doelstelling voor de studenten

Zelfstandig Yoga Nidra kunnen verzorgen met de juiste methodiek en begeleiding. Kennen van de onderdelen en volgorde van een goed opgebouwde Yioga Nidra sessie voor volwassenen. Assisteren en begeleiden van klanten voor, tijdens en na Nidra.

Doelgroep opleiding Yoga Nidra Docent 

Iedereen met lesgeef ervaring en / of Yoga ervaring. Coachen en begeleiders. Sportachtergrond is geen must voor deze opleiding. Opleiding op MBO4 niveau, duur 2 dagen. Studiebelasting zelfstudie 10 uur. Opleiding tot ‘Certificaat Yoga Nidra Docent’ van QUENO Sportopleidingen.

Kleine groepen, intensieve training, veel praktijk en persoonlijke aandacht!

Data: vrijdag 16 april 09:00-16:00, zaterdag 17 april 10:00-14:00

Wil je ergens in de buurt overnachten?  Kijk op ons overzicht voor locaties (die vaak korting geven aan mensen van QUENO Sportopleidingen)

 

sportopleiding inschrijving

Organizer

Schedule

  • 09:00 - 16:00 : vrijdag 16 april, Westerbork
  • 10:00 - 14:00 : zaterdag 17 april, Westerbork

Export

Location

Share our event