Pilates met materialen (Bodyshape) €198,- | DAGOPLEIDING
09:00 to 14:30 - 18 februari 2022
QUENO Westerbork, Hoofdstraat 55


Je bent Pilates instructeur en je wilt meer? Dan is dit de opleiding voor jou! Leer werken met verschillende materialen om je lessen dynamischer en uitdagender te maken. Na één dag oefenstof heb je ideeën for a lifetime!

Pilates bodyshape is een Pilatesvorm waarmee je de intensiteit verhoogd door gebruik te maken van materialen. Hierdoor kun je nog beter differentiëren en zullen deelnemers sneller vooruitgang ervaren. Je leert tijdens deze opleiding waarom en wanneer het handig is om te werken met materialen en wat je hierdoor bereikt. Je leert nog beter differentiëren en werken met een reeks aan diverse materialen. We kijken ook naar je eigen specifieke situatie. Welke materialen heb je of zou je kunnen creëren in jouw locatie? Je leert creatief omgaan met wat je voor handen hebt. Zo blijkt dat je ook de materialen in een gymzaal of yoga studio kunt gebruiken voor Pilates al is dat niet altijd voor de hand liggend. O.a. een traditionele step is een prachtig materiaal voor liggende Pilates lessen.

Breng dynamiek in je lessen en leer zelf omgaan met diverse materialen. Werk niet langer alleen op duurkracht maar ook kort en intensief.

Je leert in deze opleiding alle materialen in te zetten voor afwisselende en effectieve lessen. Door te werken met deze materialen vergroot de weerstand waardoor je de spieren op een andere manier aanspreekt. Bijkomend voordeel is dat je lessen er enorm afwisselend van worden. Je kunt bij wijze van spreken een les vijf keer geven met verschillend materiaal waardoor de spieren telkens op een andere manier worden uitgedaagd.

Inhoud:

  • Theorie en praktijk
  • Pilates oefeningen met gebruik van materialen
  • Fysio ballen
  • Dumbells
  • Dynabands
  • Steps
  • PUMP schijven
  • Freestyler
  • Balanskussens én alles wat je eigen centrum in huis heeft

Inbegrepen:
Cursusmap en certificaat.

Doelstelling:
Pilates lessen kunnen verzorgen waarbij gebruik wordt gemaakt van diverse materialen om de lessen intensiever, uitdagender en gevarieerder te maken. Hierbij werken met met de juiste opbouw methodiek, techniek en aanwijzingen.

Doelgroep:
Pilates Instructeurs.

Opleiding op MBO niveau, duur 1 dag, studiebelasting totaal 8 uur, opleiding voor certificaat ‘Pilates Bodyshape’ van QUENO Sportopleidingen.

Vrijdag 26 november 09:00-14:30 te Westerbork

198.00

Organizer

Ticket Detail

Export

Location

Share our event