KORTING | Docent Power Yoga | Weekend opleiding onderdeel YAI200
09:00 20 juni 2021 to 15:00 27 juni 2021
QUENO Westerbork, Hoofdstraat 55

Wat kun je verwachten tijdens de opleiding?
Docent Power Yoga is de opleiding voor mensen die in een korte tijd gedegen Power Yoga lessen willen leren geven. We werken met de basis uit Ashtanga, de eerste serie, aangepast tot intensieve en effectieve Power yoga geschikt voor een grotere doelgroep.

Power Yoga is een vorm van Yoga die onder andere veel in sportscholen wordt gebruikt. Hierbij gaat het om oefenreeksen waarbij het accent ligt op kracht en lenigheid. Power Yoga is ontstaan in de USA en betreft een modificatie van de originele Ashtanga Yoga uit India.

Omdat het niet de officiële reeksen van K. Pattabhi Jois betreft maar aangepaste reeksen is deze vorm bij uitstek geschikt voor de doelgroep waaraan wij lesgeven. Poweryoga is een intensieve yoga vorm voor mensen die zich graag fysiek laten uitdagen met yoga. De les is toegankelijk en ‘down to earth’ omdat we werken met modificaties van houdingen daar waar nodig en we traditionele onderdelen als het chanten weglaten. Hierdoor voelen ook mannen zich sneller aangetrokken tot deze yoga vorm. Je leert differentiëren en daarmee houdingen toegankelijk maken. Je leert hoe je deelnemers fysiek kunt ondersteunen om gecontroleerd grenzen te verleggen en te verdiepen in yoga. Doordat je telkens met dezelfde reeks werkt geef je de deelnemers echt de ruimte om meer uit de yoga te halen. Er ontstaat van nature een heel diepe rust en focus in de training.

Tijdens Poweryoga leren deelnemers om door te ademen (ujjay) tijdens de Vinyasa reeks (continue opvolgende bewegingen in een flow op de ademhaling). Hierdoor ontstaat ruimte in mind en body. Fysiek wordt het lichaam leniger, krachtiger en mobiel en mentaal ontstaat meer rust en balans. Ten tijde van de opleiding zul je dit zelf ook ervaren.

Inhoud opleiding Docent Power Yoga
Yoga reeksen volgens methode Power Yoga, zonnegroet A & B, adjustments, differentiatie,  ademhaling, lesgeven, meditatie/aandachtstraining en lesopbouw.

Inbegrepen
Cursusmap, QUENO Sportopleidingen diploma (telt voor CYT200 Poweryoga en CYT500 van Yoga Alliance International) bij positieve afronding van de opleiding. (Brief ter bevestiging van deelname wanneer je er voor kiest geen examen te doen)

Doelstelling voor de studenten
Zelfstandig Power Yoga lessen kunnen verzorgen met de juiste opbouw methodiek, ademhalings- en houdingstechniek en ‘flow’. Kennen van basis reeks, pranayama, zonnegroet A & B en aandachtstraining. Corrigeren en begeleiden van klanten tijdens de les. Lessen aanpassen op het niveau van de doelgroep.

Doelgroep opleiding Docent Power Yoga
Iedereen met lesgeef ervaring of Yoga ervaring.

DATA: Vrijdag 25 juni 09.00-15.00, zaterdag 26 juni 10.00-15.00, zondag  27 juni 09.00-15.00. NB Deze opleiding bieden we in intensieve variant in 3 dagen plus examens aan i.p.v. de reguliere 4 + examens.

Reviews Poweryoga opleiding

Iedere keer als ik weer naar huis rij na een les of opleidingsdag van Annemiek heb ik zo’n energie! Ze weet het uiterste uit jezelf te halen en zo goed te motiveren. Na mijn eerste opleiding Poweryoga docent ben ik verkocht en ga nog veel meer opleidingen volgen… Misschien ga ik wel voor de CYT200/500 – Marielle –

Meerdere opleidingen gevolgd bij Queno Sportopleidingen. Annemiek is inspirerend om naar te luisteren, ze heeft veel kennis over de inhoud van de verschillende opleidingen en draagt dit energiek over.
Daarnaast zijn de opleidingen ‘kort’ en krachtig, dat ervaar ik als prettig! -Lidy-

Lees meer

Prijs €675,- NU KORTING MET CODE: PWR

 

Organizer

Schedule

  • 09:00 - 15:00 : vrijdag 25 juni, Westerbork
  • 10:00 - 15:00 : zaterdag 26 juni, Westerbork
  • 09:00 - 14:00 : zondag 27 juni, Westerbork

Ticket Detail

Export

Location

Share our event