Yin Yoga Teacher | ARUBA
08:30 10 december 2021 to 14:00 12 december 2021
My Fitness ARUBA, L.G. Smith Blvd, Oranjestad
Docent Yin Yoga
Yin Yoga Docent QUENO Sportopleidingen

*Deze opleiding wordt gegeven in Aruba. Reis en verblijf op eigen initiatief. Opleidingslocatie in Oranjestad. Taal: bi-lingual Nederlands & Engels.

FOR ENGLISH press the button on the right top corner.

Wat je met andere yoga stijlen niet kunt bereiken, bereik je met Yin…

Yin geeft ruimte in je hoofd en lichaam. Tijdens Yin proberen we te ontspannen om niet de spieren maar juist het bindweefsel te beïnvloeden. Bindweefsel zit in ons gehele lichaam. Het zit tussen de organen, bloedvaten en zenuwen. Onder andere pezen, ligamenten en tussenwervelschijven bestaan voor het grootste deel uit bindweefsel. Bindweefsel kan verstijven bijvoorbeeld door een trauma. Hierdoor wordt het soepel bewegen bemoeilijkt. Door Poweryoga of Hatha yoga wordt je soepeler in je lijf maar dit werkt voornamelijk op het actieve gedeelte van ons lijf. De spieren die je kunt aanspannen en loslaten. Dieper in ons lijf zit het bindweefsel wat we alleen kunnen beïnvloeden in een passieve vorm. Yin yoga en foamrollen zijn effectief om het bindweefsel los te maken. Met Yin yoga wordt het zelf herstellend vermogen van het lichaam maximaal gestimuleerd.  

Wat kun je verwachten tijdens de opleiding?

In de opleiding tot Docent Yin Yoga leer je waarom Yin yoga anders is dan alle andere vormen van Yoga. Je leert het verschil tussen Yin en Yang. Niet alleen om fysiologisch vlak maar ook energetisch krijg je een duidelijk beeld van het nut en effect van yin yoga. “Yin is meditatie in een yoga houding” aldus Annemiek Smegen, mastertrainer QUENO Sportopleidingen. Ze geeft hiermee aan dat de werking van de houdingen verder gaan dan het fysieke alleen. Doordat je bij Yin langere tijd in een houdingen blijft heb je tijd om ook mentaal tot rust te komen. Eigenlijk is het de ideale manier om toe te geven aan de houdingen en de zwaartekracht door te mediteren in de houding. Als Docent Yin Yoga leer je daarom ook juist wat je kunt doen om je groep te helpen met het ontspannen in de soms best uitdagende houdingen. Bij Yin Yoga richten we ons op het bindweefsel. Door het bindweefsel te beïnvloeden stimuleer je het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Hierdoor kun je beter herstellen na een training maar ook als je last hebt van fysieke klachten. Nieuwere inzichten in sport leren ons dat hersteltraining net zo belangrijk is als de training zelf. Door Yin Yoga te doen op je ‘rust’ dagen ondersteun je zowel fysiek als mentaal de sport die je beoefend. Yin is geschikt als ontspanningstechniek, gezondheidsbevordering en stimulans voor het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Daardoor is er een heel grote doelgroep die kan deelnemen aan jouw Yin yoga lessen!

Check out the Yin Yoga teacher video

Inhoud opleiding Docent Yin Yoga:

Theorie over Yin en Yang, Yin Yoga en Yang yoga vormen, anatomie, energetische onderbouwing, Yin yoga lesgeven, Yin asana’s (houdingen), methode/techniek, Yin muziek, Yin materialen/benodigdheden, Yin begeleiden fysiek en vocaal, meditatie/aandachtstraining, les structuur, navoelen, zitten in aandacht, ontspanning, opties, overgangen van houdingen, praktijk deelnemen aan Yin, lesgeven aan elkaar.

Inbegrepen:

Cursusmap, QUENO Sportopleidingen certificaat ‘Docent Yin Yoga’ bij positieve afronding van de opleiding.

Doelstelling voor de studenten:

Zelfstandig Yin Yoga lessen kunnen verzorgen met de juiste methodiek en begeleiding. Kennen van de Yin asana’s die we behandelen, inzicht in energetische betekenis,  aandachtstraining en ontspanningsoefeningen kunnen begeleiden. Assisteren en begeleiden van klanten tijdens de les.

Doelgroep opleiding Docent Yin Yoga:

Iedereen met lesgeef ervaring of Yoga ervaring. Opleiding op MBO4 niveau, duur 3 dagen. Studiebelasting zelfstudie 30 uur. Opleiding tot ‘Certificaat Docent Yin Yoga’ van QUENO Sportopleidingen. Advies van QUENO Sportopleidingen: Zorg dat je naast Yin Yoga ook les kunt geven in een andere Yang discipline. Dit omdat Yin niet kan bestaan zonder Yang. Als dit je eerste docenten opleiding is overweeg dan om ook Hatha Yoga, Power Yoga, Pilates Instructor opleiding te gaan volgen of om een andere Yang discipline (CrossFit bijvoorbeeld) te kiezen en daar ook in te leren lesgeven.

Kleine groepen, intensieve training, veel praktijk en persoonlijke aandacht!

YIN YOGA TEACHER EDUCATION: vrijdag 10 december 08:30AM-01:30PM, zaterdag 11 december 08:30AM-2:00PM, zondag 12 december 0830AM-2:00PM | MyFitness Oranjestad, Aruba

598.00 

sportopleiding inschrijving

Organizer

Schedule

  • 08:30 AM - 1:30 PM : vrijdag 10 december, Oranjestad Aruba
  • 08:30 AM - 2:00 PM : zaterdag 11 december, Oranjestad Aruba
  • 08:30 AM - 2:00 PM : zondag 12 december, Oranjestad Aruba

Ticket Detail

Export

Location

Share our event