Mobility Trainer

Effectief mobiliteit verbeteren en tegelijk je herstel bevorderen doe door het bindweefsel te beïnvloeden in specifieke houdingen.

tijdsduur

1 DAG/5,5 UUR

STUDIEBELASTING

5 UUR ZELFSTUDIE

NIVEAU

MBO

prijs

€ 189,-

CERTIFICAAT

BRANCHE ERKEND, INGESCHREVEN BIJ CRKBO

Wat kun je verwachten tijdens de opleiding?

In de opleiding tot “Mobility training d.m.v. Yin Yoga” leer je waarom Yin yoga anders is dan alle andere vormen van sport. Je leert het verschil tussen Yin en Yang. Doordat je lange tijd in de houdingen blijft krijgt je lichaam meer kans om te herstellen. Voedingsstoffen kunnen worden aangevoerd terwijl afvalstoffen worden afgevoerd op plekken waar je normaal niet komt. We richten ons in deze dagopleiding specifiek op het bekken (heupopeners) en de rug, schouders (mobiliteit wervelkolom en schouders). Je leert werken met hulpmiddelen om ervoor te zorgen dat deelnemers de juiste intensiteit ervaren in de soms best uitdagende houdingen.
quenosportopleidingen-mobility-trainer-3
quenosportopleidingen-mobility-trainer-4

Tijdens de houdingen proberen we te ontspannen om niet de spieren maar juist het bindweefsel te beïnvloeden. Bindweefsel zit in ons gehele lichaam. Het zit tussen de organen, bloedvaten en zenuwen. Onder andere pezen, ligamenten en tussenwervelschijven bestaan voor het grootste deel uit bindweefsel. Bindweefsel kan verstijven bijvoorbeeld door een trauma. Hierdoor wordt het soepel bewegen bemoeilijkt. Door Poweryoga, Pilates en stretchen wordt je soepeler maar dit werkt voornamelijk op het actieve gedeelte van ons lijf. De spieren die je kunt aanspannen en loslaten. Dieper in ons lijf zit het bindweefsel wat we alleen kunnen beïnvloeden in een passieve vorm. Yin yoga en foamrollen zijn effectief om het bindweefsel los te maken. Het zelf herstellend vermogen van het lichaam wordt op deze manier maximaal gestimuleerd. Tijdens de opleiding gaan we in op verschil tussen mobiliteit en flexibiliteit en het belang van de juist mobiliteit. Je leert zowel passief mobiliteit beïnvloeden als actief flexibiliteit beïnvloeden.

Inhoud opleiding Mobility Trainer

Theorie over actief en passief flexibiliteit en mobiliteit beïnvloeden, anatomie, bindweefsel, houdingen begeleiden, houdingen gericht op openen van bekken en rug mobiliteit, methode/techniek, materialen/benodigdheden, begeleiden fysiek (hands-on) en vocaal, ontspanning binnen pijn curve 1-5, opties, praktijk houdingen ervaren en lesgeven aan elkaar. Actief (Yang) methode Janda uitgelegd en toegepast.

Inbegrepen

Cursusmap, QUENO Sportopleidingen certificaat ‘Mobility trainer’.

Doelstelling voor de studenten

Zelfstandig Yin kunnen inzetten als methode om mobiliteit te verbeteren met de juiste methodiek en begeleiding. Kennen en begrijpen van de Yin houdingstechnieken die we behandelen en juist kunnen begeleiden. Assisteren en begeleiden van klanten tijdens de les door te werken met hulpmiddelen en fysieke ondersteuning. Kunnen werken met methode Janda op het actieve weefsel.

Doelgroep opleiding Mobility Trainer

Sportinstructeurs, Fitness instructors, Personal Trainers, CrossFit Instructors, groepsles docenten. Ervaren sporters kunnen deze training gebruiken om hun eigen vaardigheden te verbeteren, niet om te leren doceren.

Review Ilse: Eergisteren (feb 2019) de cursus Mobility Trainer gevolgd en dat was wederom inspirerend en zeer leerzaam! De cursus is kort maar krachtig en een goede combinatie van praktijk en theorie. Zeker een aanrader. 

Yvonne: Ik heb een tiental opleidingen gevolgd bij QUENO Sportopleidingen en ben zeer tevreden over de kwaliteit van de opleidingen. De opleidingen zijn kort en waren daardoor altijd goed te combineren met school en andere verplichtingen. Ondanks het korte tijdsbestek leer je in een opleiding ontzettend veel en krijg je de juiste tools in handen om gedegen lessen te kunnen geven. Door de specialisaties die QUENO Sportopleidingen aanbiedt, heb je als docent altijd mogelijkheden om nieuwe inspiratie en motivatie op te doen. Na een opleiding had ik altijd weer energie voor tien en liep mijn hoofd over van nieuwe lesideeën. Iets waar niet alleen ik, maar ook de mensen in mijn lessen van profiteerden!

MEER REVIEWS

NB: Als je Yin Yoga lessen wilt aanbieden is dit niet de juiste opleiding om een gedegen basis te leggen. Als je de methode wilt gebruiken als aanvulling bij andere lessen en / of om je eigen mobiliteit te verbeteren dan is dit de opleiding die je zoekt.