Docent
Kinderyoga 0-6 jr.

Geef jonge kinderen (en hun ouders) een rust & aandacht moment door Kinderyoga

tijdsduur

2 DAGEN

STUDIEBELASTING

10 UUR + 12 UUR ZELFSTUDIE

NIVEAU

MBO

prijs

€ 425,-

CERTIFICAAT

BRANCHE ERKEND, INGESCHREVEN BIJ CRKBO, ONDERDEEL VAN YOGA ALLIANCE INTERNATIONAL

Wat kun je verwachten tijdens de opleiding?

Intensieve tweedaagse opleiding om yoga lessen te leren geven aan kinderen van 0 tot en met 6 jaar. In de opleiding leer je kinderyoga houdingen (asana’s), lesopbouw, ontspanning, werken met aandacht, fantasie en expressie. Kinderyoga zorgt voor rust, mogelijkheid tot expressie, lenigheid en het geeft een aandachtsmoment voor het kind. Bij ouder en kind yoga leer je ook werken met oefeningen om hechting en de band tussen ouder en kind te versterken.

queno-sportopleidingen-kids06-2
queno-sportopleidingen-kids06-1

Inhoud opleiding Docent Kinderyoga

Asana’s (Yoga houdingen) en hoe deze te verwerken in een kinderyoga les , kinderzonnegroet, ontspanningsoefeningen, aandachtstraining voor kinderen, lesopbouw, thema’s en fantasie, verwerking, ontwikkeling leeftijdscategorie 0-6 jaar, opwarmen en eindontspanning.

Inbegrepen

Cursusmap en certificaat.

Doelstelling voor de studenten

Zelfstandig Kinderyoga en ouder – kind Yoga lessen (0 t/m 6 jaar) kunnen verzorgen met de juiste opbouw, thema (werken met fantasie), aandacht voor ademhaling en ontspanning en juiste yoga techniek. Kennen van basis kinderyoga asana’s, kinderzonnegroet, werken met fantasie, aandachtstraining en ontspanningsoefeningen. Positief stimuleren en begeleiden van kinderen (en ouders) tijdens de les.

Doelgroep opleiding Docent Kinderyoga

Iedereen met lesgeef ervaring of Yoga ervaring. Yoga opleiding niet vereist maar we adviseren dit wel. Hiervoor is de Docent Hatha Yoga een geschikte vooropleiding. Mensen die alleen werken met kinderen hebben veel aan Docent Kleuterdans en Dreumesdans als vooropleiding.

Werkwijze en tijdsindeling

De opleidingsdagen beginnen met een college met daarin aandacht voor achtergronden en onderzoeken welke betrekking hebben op yoga en de doelgroep. Vervolgens wordt theorie en praktijk samengebracht waarna er veel aandacht is voor het werkelijk lesgeven. Inleven in de belevingswereld van de kinderen en bewegen als je eigen doelgroep maken het een zeer inspirerende scholing.

Reviews

Inmiddels bij Queno verschillende yoga opleidingen gevolgd. Iedere keer weer met veel energie en een hoofd vol plannen naar huis, dankzij het aanstekelijke enthousiasme en de enorme kennis die Annemiek over weet te brengen op de cursisten. Zeker een aanrader! Warme groet, Geja

Motorische ontwikkeling

Kinderen verkennen en ontdekken de wereld door te bewegen en deze te ervaren. Kinderen die motorisch minder vaardig zijn dan leeftijdsgenootjes kunnen moeite hebben om goed mee komen met het spelen op straat of op het schoolplein. Hierdoor kan het zijn dat zij minder sociale contacten krijgen. Dit kan invloed hebben op de sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind. Met behulp van yoga wordt de ontwikkeling op motorisch gebied gestimuleerd. De kinderen maken door middel van yoga houdingen kennis met nieuwe en uitdagende bewegingen. Spelenderwijs verbeterd de motoriek. Coördinatie wordt gestimuleerd door bewust gekozen bewegingsvormen die aangeboden worden tijdens het dans- of yoga moment in de klas of zaal.

Sociaal-emotionele ontwikkeling

Het samen bewegen met leeftijdsgenoten bevordert de sociaal-emotionele ontwikkeling. Met yoga werken de kinderen vaak samen. Ze leren letterlijk op elkaar te steunen en te vertrouwen door samen yoga en aandachtsoefeningen te doen. Er wordt op een positieve manier gewerkt aan het zelfvertrouwen.

Creatieve ontwikkeling

Dit gebied wordt geprikkeld doordat kinderen bewegingen van de docent of andere kinderen zien en daardoor zelf weer tot nieuwe bewegingen komen. Yoga houdingen (asana’s), fantasie stimulatie en kleine opdrachten stimuleren de creativiteit van de kinderen. De creatieve ontwikkeling draagt bij aan het zelfstandig zijn en het oplossen van problemen. Daarnaast leren kinderen door middel van fantasie de wereld om zich heen kennen en ervaren. Bij yoga speelt vooral de fantasie een grote rol bij de ‘vaste’ yogahoudingen (asana’s) die telkens een andere betekenis krijgen.

Verstandelijke ontwikkeling

Er wordt een beroep gedaan op het geheugen van kinderen door het onthouden van yogahoudingen (asana’s). Taalontwikkeling wordt gestimuleerd door thema’s binnen de yoga. Woorden en ook rekenen kunnen een rode draad vormen van de een yogales en losse yoga houdingen. Woorden, letters en getallen worden gebruikt als yogahouding.
 

Zintuiglijke ontwikkeling

Voelen is het zintuig wat het meest geprikkeld wordt met yoga. De kinderen leren letterlijk steunen op elkaar. Ze voelen en ervaren met hun eigen lijf wat bewegen met je doet.

KINDERYOGA 0-12 JAAR

Wil je meteen alle kinderen les kunnen geven? Combineer dan de twee yogaopleidingen door ze tegelijk te boeken. De korting is in de prijs verwerkt en jij bent er zeker van dat je dadelijk met alle kinderen yoga kunt doen!

Tijdsduur

2 DAGEN

Certificaat of Diploma

Branche Erkend, Ingeschreven Bij Crkbo, Onderdeel Yoga Alliance International (Verplicht onderdeel voor CYT100, CYT200 en CYT500 alle studierichtingen) 100% aanwezigheid voor certificaat. OPTIONEEL: Diploma bij positieve afronding praktijk & theorie examen.

€425,-
of
€825,-