Docent
Kinderyoga

Geef jonge kinderen (en hun ouders) een rust & aandacht moment door Kinderyoga

tijdsduur

2 DAGEN

STUDIEBELASTING

10 UUR + 12 UUR ZELFSTUDIE

NIVEAU

MBO

prijs

€ 359,-

CERTIFICAAT

CRKBO & BRANCHE ERKEND ONDERDEEL VAN YOGA ALLIANCE INTERNATIONAL

Wat kun je verwachten tijdens de opleiding?

Intensieve tweedaagse opleiding om yoga lessen te leren geven aan kinderen van 0 tot en met 6 jaar. In de opleiding leer je kinderyoga houdingen (asana’s), lesopbouw, ontspanning, werken met aandacht, fantasie en expressie. Kinderyoga zorgt voor rust, mogelijkheid tot expressie, lenigheid en het geeft een aandachtsmoment voor het kind. Bij ouder en kind yoga leer je ook werken met oefeningen om hechting en de band tussen ouder en kind te versterken.

queno-sportopleidingen-kids06-2
queno-sportopleidingen-kids06-1

Inhoud opleiding Docent Kinderyoga

Asana’s (Yoga houdingen) en hoe deze te verwerken in een kinderyoga les , kinderzonnegroet, ontspanningsoefeningen, aandachtstraining voor kinderen, lesopbouw, thema’s en fantasie, verwerking, ontwikkeling leeftijdscategorie 0-6 jaar, opwarmen en eindontspanning.

Inbegrepen

Cursusmap en certificaat.

Doelstelling voor de studenten

Zelfstandig Kinderyoga en ouder – kind Yoga lessen (0 t/m 6 jaar) kunnen verzorgen met de juiste opbouw, thema (werken met fantasie), aandacht voor ademhaling en ontspanning en juiste yoga techniek. Kennen van basis kinderyoga asana’s, kinderzonnegroet, werken met fantasie, aandachtstraining en ontspanningsoefeningen. Positief stimuleren en begeleiden van kinderen (en ouders) tijdens de les.

Doelgroep opleiding Docent Kinderyoga

Iedereen met lesgeef ervaring of Yoga ervaring. Yoga opleiding niet vereist maar we adviseren dit wel. Hiervoor is de Docent Hatha Yoga een geschikte vooropleiding. Mensen die alleen werken met kinderen hebben veel aan Docent Kleuterdans en Dreumesdans als vooropleiding.

Contactgegegevens

Waarmee kunnen we je helpen?

CRKBO Erkend

Queno Sportopleidingen staat geregistreerd in: “Het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs”. In het Register staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

yoga alliance international

REVIEWS

Lees wat anderen over ons zeggen!