GRATIS Pre-Pilates training

MAAK IN DEZE WORKSHOP KENNIS MET ALLES WAT QUENO TE BIEDEN HEEFT OP HET GEBIED VAN PILATES OPLEIDINGEN.

2 UUR

€10,- na deelname aan de workshop krijg
je dit als korting bij inschrijving voor een opleiding.

BRANCHE & CRKBO

Wil jij anderen inspireren en motiveren met Pilates?

Deze avond laten we je kennismaken met de docenten opleidingen die wij bieden. De training is bedoeld voor iedereen die overweegt om zelf Pilates te gaan geven of al Pilates geeft en zich wil verdiepen in deze bewegingsvorm.

Pilates is een bewegingsvorm oorspronkelijk ontwikkeld door Joseph Pilates. Vele mensen hebben enorm veel baat bij deze trainingen om een krachtig en gezond lijf te behouden of te creëren. Pilates is geschikt voor mensen met en zonder fysieke klachten. Het werkt zowel preventief als curatief ook bij rug net en schouderklachten.

De Pre-Pilates training zal een eerste indruk zijn van de Pilates opleidingen zoals wij deze aanbieden en een kennismaking met verschillende Pilates verdiepingen

Herken je dit ook?​

Je krijgt uitleg over de basisopleiding en Pilates verdiepingen die je bij ons kunt volgen. We geven je graag persoonlijk advies als je daar behoefte aan hebt. Je krijgt voldoende tijd om vragen te stellen en je zult deelnemen aan een Pilates Training. 

Neem je sportkleding mee, een notitieblok en positieve vibes voor een leuke en inspirerende workshop gevuld met Pilates…

Deze opleiding biedt een uitgebreide basis om zelfstandig gedegen Hatha Yoga lessen geven met de juiste opbouw, methodiek, techniek en ‘flow’. Leer hoe je de doelgroep het best kan begeleiden (omgaan met, differentiëren bij de meest bekende fysieke klachten) en het herkennen van verkeerde technieken, deze te verbeteren met de juiste cue’s, techniek en adjustments (hands on fysieke correctie, verbetering)

Wil jij ook:

Na deze opleiding kun je meteen zelfstandig
Hatha Yoga lessen geven
.

Juist nu wordt de vraag naar Yoga met de dag groter doordat men zich meer dan ooit realiseert dat gezondheid belangrijk is en Yoga is Body en Mind in één.

Docent Hatha Yoga

Wat leer je: In korte tijd leer je precies wat je nodig hebt om goed opgebouwde Hatha Yoga lessen aan te bieden voor een grote doelgroep. Door de duidelijke structuur en techniek ontwikkel je binnen no-time je docentvaardigheden als Hatha Yoga docent.

Asana’s (houdingen), zonnegroet, Ujjayi (Yoga ademhaling, ocean breath), meditatie/aandachtstraining, lesopbouw, opwarming, zitten in aandacht, pranayama (ademhaling), eindontspanning, techniek en verbeteren, opties, overgangen van houdingen, uitgangshoudingen, theoretische onderbouwing, anatomie.

Cursusmap, diploma ‘Docent Hatha Yoga’ van QUENO Sportopleidingen bij positieve afronding van de opleiding. (Brief ter bevestiging van deelname wanneer je ervoor kiest geen examen te doen) Mogelijkheid om je CYT100, CYT200 of CYT500 diploma van Yoga Alliance International te behalen door meerdere opleidingen te doen.

Zelfstandig yogalessen kunnen verzorgen met de juiste opbouw, methodiek, ademhaling, houdingstechniek en ‘flow’. Kennen van 32 asana’s, 5 pranayama oefeningen, 1e zonnegroet, aandachtstraining en ontspanningsoefeningen. Corrigeren, begeleiden van cursistenten tijdens de les.

Iedereen met lesgeef ervaring of Yoga ervaring die Hatha Yoga les wil leren geven. De opleiding is geschikt voor sportinstructeurs, coaches, dansdocenten en Personal Trainers maar ook voor mensen die nog geen lesgeven maar dit wel graag willen leren. Twijfel? Mail ons!

Opleiding op MBO4 niveau, duur 4 dagen inclusief examens. Studiebelasting zelfstudie 35 uur. Opleiding tot ‘Diploma Docent Hatha Yoga’ van QUENO Sportopleidingen. Te behalen door zowel het theorie- als het praktijkexamen met een voldoende (6 of hoger) af te ronden. Herkansing is mogelijk door deel te nemen aan de examens op een volgend moment. Wanneer je het theorie examen wel hebt gehaald maar praktijk niet blijft het cijfer onbeperkt staan en mag je een herkansing doen voor de praktijk op een volgend examen moment.

Tijdsduur

4 DAGEN (3 dagen opleiding, 1 dag examens)

Studiebelasting

3 opleidingsdagen, 1 examen dag, zelfstudie 35 uur

Niveau

MBO

Diploma

Branche Erkend, Ingeschreven Bij Crkbo, Onderdeel Yoga Alliance International (Verplicht onderdeel voor CYT100, CYT200 en CYT500 alle studierichtingen)

€ 598,-

Geen tijd om alles zelf uit te zoeken?​

Met de korte intensieve opleiding van Queno Sportopleidingen ontwikkel je binnen no-time je docentvaardigheden als Hatha Yoga docent.

Succesverhalen

Inmiddels meerdere opleidingen gevolgd bij Queno, waaronder Pilates, Hatha Yoga en Yin Yoga. Tijdens de opleidingen heb ik veel geleerd en raad Queno zeker aan bij vrienden en familie. Je leert op een professionele en verantwoorde manier les geven.

Rebecca van der Veen
Yoga docent, sportinstructeur

Ik heb met veel plezier de 4 daagse Hatha opleiding gevolgd. De scholingsdagen heb ik als heel leerzaam ervaren, echt wat ik zocht als verdiepende scholing na mijn basisopleidingen in andere yogavormen. Ik heb het gevoel dat ik nu op een verantwoorde manier Hatha Yoga kan verzorgen.

Marty Langendoen
Ashtanga yoga docent

Waarom juist voor de Pre-Pilates training van QUENO Sportopleidingen kiezen?

Welke Pilates opleidingen kun je bij QUENO volgen?

pre-pilates-workshop
Reformer Pilates training
Annemiek Smegen Pilates

Locatie's

Internationaal biedt QUENO Sportopleidingen opleidingen in Antwerpen en Aruba. Verder hebben we opleidingen gegeven in Malta, Cyprus, Duitsland en Malediven. Regelmatig bieden we opleidingen op andere locaties aan. Meld je nu aan om deel te nemen aan de gratis pre-pilates teacher training!

Meld je hieronder aan voor de opleiding Docent Hatha Yoga

Je ontvangt een automatische bevestiging van deelname. Je hebt geen voorbereiding nodig

*Wil je toch iets doen? Op youtube staan filmpjes om te volgen, als je dat wilt. Meet ons op social:

Week vooraf aan de opleiding komt de uitnodiging met laatste info.

Opleiding zelf:

Binnenkomst onder genot van kopje koffie of thee Start opleiding: kennismaking, theoretische onderbouwing d.m.v. presentatie. Praktijk yoga eigen techniek en elkaar corrigeren, ademhaling, asana’s, samen oefenen; veel praktijk.

Dag 2:

Theoretische onderbouwing, zonnegroet en verdieping fysieke klachten d.m.v presentatie. Warming-up, Restant asana’s, lesopbouw, sunsalutations en elkaar fysiek begeleiden.

Dag 3:

Uitleg praktijkexamens en pranayama d.m.v. presentatie, praktijk samen oefenen pranayama en complete les maken en geven.

Examens**:

Theorieexamen online (één uur) Bij positieve afronding theorie praktijkexamen op een examendag als aangegeven in de agenda volgens op dat moment geldende richtlijnen al dan niet op locatie of online.

€ 598,-

**Examens mag je volgen op het moment dat jij er aan toe bent. Het is niet onverstandig te wachten met inschrijven tot de eerste opleidingsdag omdat je dan beter kunt overzien of je voldoende tijd hebt tussen de opleiding en de examens om ervoor te zorgen dat de kans van slagen groter is. Natuurlijk ben je vrij om je na aanmelding voor de opleiding meteen in te schrijven voor de examens als dat passend is voor je.

Na positieve afronding van beide examen krijg je je diploma Docent Hatha Yoga van QUENO Sportopleidingen (nationaal erkend).

Deze opleiding telt mee als onderdeel voor alle trajecten van Yoga Alliance International. Voor opname van Docent Hatha Yoga opleiding aan YAI is alleen deelname verplicht, examen niet. 

Om je internationale diploma óók te behalen moet je meerdere opleidingen volgen, lessen geven, een voortgangsverslag maken (inhoud hangt af van welke richting je kiest) en een CYT theorie en praktijk examen doen. Na deelname én positieve afronding van het hele traject krijg je het internationale diploma van Yoga Alliance International uit India. Docent Hatha Yoga telt als 50 uur voor CYT trajecten

Nog meer Succesverhalen

Veelgestelde vragen

Snel antwoord op je vragen, wel zo prettig

De training is bedoeld voor iedereen die overweegt om zelf Pilates te gaan geven of al Pilates geeft en zich wil verdiepen in deze bewegingsvorm.

Je krijgt uitleg over de basis opleiding en Pilates verdiepingen die je bij ons kunt volgen. We geven je graag persoonlijk advies als je daar behoefte aan hebt. Je krijgt voldoende tijd om vragen te stellen en je zult deelnemen aan een Pilates kennismakingsles. Dit zal een voorproefje zijn van verschillende vormen van Pilates waarin we opleiden. Pilates grondoefeningen, Pilates Freestyler en Pilates met materialen.

Na deelname aan de workshop krijg je dit als korting bij inschrijving voor een opleiding.

Het is mogelijk om deze training op een andere dag in te halen.

Contactformulier

Geen vraag is te gek