Docent
Hatha Yoga

Start met de juiste basis als Yoga docent en ervaar daarna de ruime keuze in specialisaties en verdiepingen

tijdsduur

4 DAGEN (inc. examens)

STUDIEBELASTING

ZELFSTUDIE 35 UUR

NIVEAU

MBO

prijs

€ 598,-

DIPLOMA

BRANCHE ERKEND, INGESCHREVEN BIJ CRKBO, ONDERDEEL YOGA ALLIANCE INTERNATIONAL

yoga alliance international

CYT100, CYT200 & CYT500

De docenten opleiding tot docent hatha yoga biedt je een uitgebreide basis om zelfstandig gedegen yoga lessen geven met de juiste opbouw, methodiek, techniek en ‘flow’. Hatha is de basis van alle yoga en een zeer geschikte vorm om mee te starten omdat eigenlijk alle doelgroepen kunnen deelnemen aan Hatha yoga.

De traditionele houdingen geven rust en ruimte in het lichaam. Een geschikte trainingsvorm om mensen naar ontspanning te brengen terwijl ze zich inspannen. Hatha is zowel intensief als zeer ontspannend aan te bieden. Grenzen opzoeken is een onderdeel van yoga omdat je dan pas grenzen kunt verleggen, zowel fysiek als mentaal.

De opleiding Docent Hatha Yoga telt mee voor de internationale erkenning tot Certified Yoga Teacher 100, 200 en 500 uur van
Yoga Alliance International.

Wat kun je verwachten tijdens de opleiding?

In de opleiding tot Docent Hatha Yoga leer je diverse asana’s (yoga houdingen), lesopbouw, geleide meditatie en yoga techniek. Je leert hoe je de les op de juiste manier opbouwt om het lichaam op de juiste manier te trainen. Je leert werken met flow, een zeer belangrijk aspect van Yoga. Tijdens de opleiding leer je niet alleen de verschillende asana’s maar ook hoe je deze op de juiste manier uitvoert, hoe je de cursist verbeterd en fysiek helpt om de houdingen te verdiepen. Ook het werken met opties is van belang omdat je je leert richten op je doelgroep. Wanneer je werkt met ouderen geef je een heel andere yoga les dan wanneer je werkt met actieve sporters bijvoorbeeld. Door de duidelijke theoretische onderbouwing begrijp je waarom je de houding op een bepaalde manier uitvoert en wat het belang is van correcte techniek hierbij. Er wordt aandacht besteed aan een goede en effectieve warming-up en aan de zonnegroet. Je leert een zonnegroet die geschikt is om uit te bouwen naar een intensievere vorm. Door de aanleermethode leren jouw cursisten de zonnegroet juist uit te voeren en het maximale effect uit de voor en achterover buigingen van de wervelkolom te halen. Docentschap is een belangrijk onderdeel van de opleiding dus je leert jezelf hierin ook verbeteren. Ook wanneer je al veel ervaring hebt als instructeur binnen een andere sport vorm is het zeer leerzaam om te ervaren hoe je doceert bij Yoga.
queno-sportopleidingen-hatha-yoga-1
queno-sportopleidingen-hatha-yoga-2

Inhoud opleiding Docent Hatha Yoga

Asana’s (houdingen), zonnegroet, Ujjay (Yoga ademhaling, ocean breath), meditatie/aandachtstraining, lesopbouw, opwarming, zitten in aandacht, pranayama (ademhaling), eindontspanning, techniek en verbeteren, opties, overgangen van houdingen, uitgangshoudingen, theoretische onderbouwing, anatomie.

Inbegrepen

Cursusmap, QUENO Sportopleidingen diploma ‘Docent Hatha Yoga’ bij positieve afronding van de opleiding. (Brief ter bevestiging van deelname wanneer je ervoor kiest geen examen te doen) Mogelijkheid om je CYT200 of CYT500 diploma van Yoga Alliance International te behalen door meerdere opleidingen te doen.

Doelstelling voor de studenten

Zelfstandig Yoga lessen kunnen verzorgen met de juiste opbouw methodiek, ademhaling- en houdingstechniek en ‘flow’. Kennen van 32 asana’s, 5 pranayama oefeningen, 1e zonnegroet, aandachtstraining en ontspanningsoefeningen. Corrigeren, begeleiden van klanten tijdens de les.

Doelgroep opleiding Docent Hatha Yoga

Iedereen met lesgeef ervaring of Yoga ervaring. Opleiding op MBO4 niveau, duur 4 dagen inclusief examens. Studiebelasting zelfstudie 35 uur. Opleiding tot ‘Diploma Docent Hatha Yoga’ van QUENO Sportopleidingen. Afronding door zowel het theorie als het praktijkexamen met een voldoende (6 of hoger) af te ronden. Herkansing is mogelijk door deel te nemen aan de examens op een volgend moment. Wanneer je het theorie examen wel hebt gehaald maar praktijk niet blijft het cijfer onbeperkt staan en mag je een herkansing doen voor de praktijk op een volgend examen moment.

Reviews

Ik heb 2 opleidingen bij QUENO gevolgd en ben daar zeer tevreden over. Goede inhoud en fijne omgeving. Annemiek heeft heel veel kennis en is erg enthousiast. Er is voldoende mogelijkheid om vragen te stellen. De opleiding wordt in korte intensieve modules gegeven waardoor je na een paar dagen in staat bent om al goede en leuke lessen te geven. Ik kom er zeker weer terug. – Marian –

Ik heb bij Queno Sportopleidingen mijn Hatha Yoga docent opleiding gedaan en inmiddels (na mijn opleidingsweekend in december 2017) heb ik bijna mijn Yoga Alliance India modulair kunnen bereiken. Heel goed te doen (ook voor een vijftiger) door de prima structuur en kwaliteit van de diverse modules en natuurlijk op de eerste plaats door de ongelooflijke inzet en know-how van de lieve en sympathieke Annemiek! – Annemie –

Lees meer reviews