Basiskennis Anatomie

Als jij echt wilt weten waar je mee bezig bent en op een praktische manier wilt leren

tijdsduur

1 DAG

STUDIEBELASTING

ZELFSTUDIE 5 UUR

NIVEAU

MBO

prijs

€ 198,-

CERTIFICAAT

BRANCHE ERKEND, INGESCHREVEN BIJ CRKBO, ONDERDEEL YOGA ALLIANCE INTERNATIONAL

Wat kun je verwachten tijdens de opleiding?

Leer in één dag de basiskennis anatomie. Een must voor alle yoga-, sport-, fitness- en dans instructeurs en personal trainers die wel al lesgeven maar nooit een gedegen basis hebben geleerd. Ook startende instructeurs die meteen goed willen beginnen vinden in deze opleiding een goede basis. Heb je de basis wel al eens gehad maar is het tijd voor een opfrisser? Ook dan is dit een geschikte opleiding. Met de juiste basiskennis kun je vakliteratuur lezen, fysieke klachten voorkomen en vervolgopleidingen beter begrijpen. Om als professional te werk te gaan kun je niet zonder deze informatie.

Anatomie basiskennis queno sportopleidingen
queno-sportopleidingen-anatomie-3

Herken je dit ook?​

20201211_143025

Met Basiskennis Anatomie leer je in een dag op een heel praktische wijze de anatomische basis die je nodig hebt om jezelf een goede instructeur te kunnen noemen

Anatomie begrijpen door fysieke beweging

In de opleiding leer je naar aanleiding van een powerpoint en veel fysieke praktijk oefeningen hoe het lichaam in elkaar zit. Je gaat spieren lokaliseren en bewegingen analyseren. Door de praktische aanpak, gericht op sporters, dus actief, zul je ontdekken dat je de anatomie sneller leert begrijpen en onthouden. Na de opleiding kan je, deels met behulp van je manual, informatie terug vinden en heb je een groter begrip van oorzaak en gevolg bij fysieke klachten. Ook kun je vakliteratuur makkelijker begrijpen met de kennis die je in één dag op zult doen tijdens deze opleiding. Fijn als je ook het advies van een arts of fysiotherapeut kunt begrijpen als een klant een specifieke klacht heeft.

Meer over de opleiding Basiskennis Anatomie

Je leert de minimale basiskennis die je als docent paraat hoort te hebben. Het skelet en (grote) spiergroepen met hun functie komt als eerst aan bod. Vervolgens leer je over de verschillende gewrichten en wat dit betekent voor beweging. Je leert zowel de Latijnse als Nederlands/Engelse benamingen en nog belangrijk, het begrijpen van de anatomie.

Alle bewegingen in het lichaam hebben een naam en alle spieren een functie. Als je deze kent begrijp je ook hoe je verstandig om kunt gaan met fysieke klachten. Wanneer train je welke spier en hoe kan je een pijnlijk lichaamsdeel ontlasten. We behandelen de meest voorkomende klachten. Door de praktische aanpak, gericht op sporters, dus actief, zal je de anatomie sneller begrijpen en beter onthouden. (Actief leren blijkt de beste manier om te onthouden) Na de opleiding kan je, deels met behulp van je manual, informatie terug vinden en heb je beter begrip van oorzaak en gevolg bij fysieke klachten. Ook kan je vakliteratuur en vaktaal makkelijker begrijpen.

Cursusmap en certificaat “Basiskennis Anatomie” van QUENO Sportopleidingen bij 100% aanwezigheid bij de opleiding.

Gedegen basis leggen op het gebied van anatomie en werking van spieren. Begrijpen hoe je om kunt gaan met fysieke klachten en beperkingen. Lokaliseren van spieren, spierwering begrijpen en daarmee betere trainingen kunnen ontwikkelen. Weten hoe je de juiste informatie kunt vinden in je naslagwerk.

Alle instructeurs en docenten die sport en bewegingslessen geven aan mensen. Ook fanatieke sporters die zich meer willen verdiepen zijn welkom bij deze opleiding. Ideale opleiding om beter inzicht te krijgen in trainingsprogramma’s Twijfel? Mail ons!

Bij afronding van de opleiding en 100% aanwezigheid ontvang je het certificaat “Basiskennis Anatomie” van QUENO Sportopleidingen.

Reviews

Enorm gedreven en enthousiast, zo kun je Queno wel omschrijven. De opleidingen zijn direct, intensief en too the point. Echt een aanrader voor als je verder wilt als instucteur of jezelf gewoon wilt verdiepen in je hobby/sport. Zeker nog eens terug. – Job –

Lees meer reviews

Contactformulier

Geen vraag is te gek