MindFit Trainer

Start met de juiste basis als MindFit Trainer en leer je studenten mentaal te ontspannen door middel van fysieke inspanning

Reviews

Nancy: Afgelopen dagen de MindFit trainer cursus bij QUENO gedaan. Veel kernachtige informatie gekregen. Direct toepasbare programma's. Mooie enthousiaste mensen ontmoet in een prettige sfeer, ruimte om ideeën en ervaringen te delen. Direct in praktijk brengen van de lesstof. Alles onder bevlogen begeleiding van Annemiek. Absoluut een aanrader. Diana: Afgelopen weekend bij de opleiding MindFit weer super veel geleerd. Annemiek een energieke en deskundige docent, die mij en velen met mij enthousiast uitdaagt. De theorie die je vervolgens direct in de praktijk oefent helpt je bij het voorbereiden van je lessen zodat je je vak steeds beter kan invullen. De kleine groepen zijn fijn, waardoor er voor mij een ontspannen leeromgeving ontstaat.

tijdsduur

2 DAGEN

STUDIEBELASTING

20 UUR

NIVEAU

MBO

prijs

€ 398,-

CERTIFICAAT

BRANCHE ERKEND, INGESCHREVEN BIJ CRKBO, ONDERDEEL YOGA ALLIANCE INTERNATIONAL

Gezondheid gaat verder dan sport en voeding alleen. Het mentaal welzijn kun je bevorderen door sport, maar daarnaast is er ook veel vraag naar activiteiten op het gebied van ontspanning. 

Als je werkelijk tegemoet wilt komen aan deze vraag kun je MindFit cursussen aanbieden. Een reeks van lessen of een eenmalige cursusdag/avond waarin je werkt aan mentale ontspanning door verschillende fysieke oefeningen, aandachtstraining (mindfulness), ademhaling en meditatie techniek. In deze opleiding krijg je een volledig uitgewerkte reeks van 4 lessen aangeboden waarmee je meteen les kunt geven. Naast de inhoud van deze vier lessen krijg je andere oefeningen aangeboden waardoor jet het programma kunt verlengen of opnieuw kunt aanbieden met een andere inhoud.

Iedereen heeft stress... Met dit programma haal je de grootste doelgroep binnen en houd je ze vast bij je andere activiteiten.
"Als je kan ademen kan je MindFit"

Wat kun je verwachten tijdens de opleiding?

We werken met Tibetaanse yoga, Core oefeningen, Yin yoga, Pilates en Hatha Yoga om door inspanning tot ontspanning te komen. De fysieke oefeningen gecombineerd met mentale oefeningen (bodyscan, ademhaling (pranayama), aandachtstraining, meditatie en ontspanning) zorgen voor een heel effectieve inhoud waardoor de cursisten ook werkelijk stress verlaging ervaren. Door de cursisten wekelijks ‘huiswerk’ oefeningen te geven (Mindfulness is dagelijks werk…) geven ze aan een duidelijk verschil in Mindset te ervaren van voor de cursus en na de cursus. Wil jij dit aan andere doorgeven? Dan ben jij wellicht de instructeur om deze opleiding te doen en andere te helpen stress te verlagen.

Veel centra bieden MindFit aan als laagdrempelig programma om stress tegen te gaan. Door dit als los programma van 4 weken aan te bieden halen zij een nieuwe doelgroep binnen en additionele inkomsten vanuit de reguliere klanten groep. Tevens een geschikt programma om een grotere instroom te creëren naar andere lessen als Pilates en Yoga na afronding van de MindFit. Met dit programma is de eerste stap tenslotte gezet.

high-res
Insta MindFit 4-2

Inhoud opleiding MindFit Trainer

Theorie en praktijk. Fysieke ontspanningsoefeningen, Tibetaanse en Indiase yoga, werken met Core en Pilates als ontspanningstechniek, meditatie en aandachtstraining.

Inbegrepen

Cursusmap inclusief kant en klaar 4 weken programma, mala (ketting ter ondersteuning aandachtstraining, pakket met foto’s logo; online promotie materialen en certificaat.

Doelstelling voor de studenten

Zelfstandig korte lessenreeks MindFit kunnen aanbieden met oefeningen en daarbij behorende techniek, aandachtstraining en ontspanningsoefeningen. Corrigeren en begeleiden van klanten tijdens de les.

Doelgroep opleiding MindFit Trainer

Sportinstructeurs, Pilates docenten, Yoga docenten, coaches en Personal trainers. Ook als je geen achtergrond hebt in het geven van trainingen kan dit programma passend voor je zijn. Neem bij twijfel contact op met info@quenosportopleidingen.nl

Genereer extra inkomsten

Het MindFit programma is aan te bieden als losse cursus van 4 tot 8 weken. Hierdoor is het heel toegankelijk, ook voor ‘niet leden’ om kennis te maken met jou en het centrum waar je werkt. Vaste leden kunnen tegen een extra ‘fee’ deelnemen aan de cursus en nieuwe cursisten betalen voor de cursus. Vaak is dit een opstap om vervolgens lid te worden van het centrum voor aanverwante yoga en pilates lessen.

Reviews

Inmiddels bij Queno verschillende yoga opleidingen gevolgd. Iedere keer weer met veel energie en een hoofd vol plannen naar huis, dankzij het aanstekelijke enthousiasme en de enorme kennis die Annemiek over weet te brengen op de cursisten. Zeker een aanrader! Warme groet, Geja

Lees meer reviews