MindFit Trainer

Meer dan mindfulness

fysieke inspanning vragen om mentale ontspanning te creëren

0 tevreden cursisten
0 jaar ervaring
0 locaties

Als MindFit trainer biedt jij een programma aan voor een heel grote doelgroep: Iedereen die stress ervaart

Wil jij leren ontspannen laagdrempelig aanbieden zodat je mensen werkelijk kunt helpen zicht beter te voelen en geluk te ervaren? Wil je leren hoe je dit kunt aanbieden met een kant-en-klaar 4 weeks programma? Dan is dit de opleiding voor jou!

MindFit bestaat uit tibetaanse yoga, core oefeningen, yin yoga, pilates, pranayama, visualiseren, mindfulness, affirmeren en meer...

Herken je dit ook?​

Reviews

Nancy: Afgelopen dagen de MindFit trainer cursus bij QUENO gedaan. Veel kernachtige informatie gekregen. Direct toepasbare programma's. Mooie enthousiaste mensen ontmoet in een prettige sfeer, ruimte om ideeën en ervaringen te delen. Direct in praktijk brengen van de lesstof. Alles onder bevlogen begeleiding van Annemiek. Absoluut een aanrader. Diana: Afgelopen weekend bij de opleiding MindFit weer super veel geleerd. Annemiek een energieke en deskundige docent, die mij en velen met mij enthousiast uitdaagt. De theorie die je vervolgens direct in de praktijk oefent helpt je bij het voorbereiden van je lessen zodat je je vak steeds beter kan invullen. De kleine groepen zijn fijn, waardoor er voor mij een ontspannen leeromgeving ontstaat.

tijdsduur

2 DAGEN

STUDIEBELASTING

20 UUR

NIVEAU

MBO

prijs

€ 445,-

CERTIFICAAT

BRANCHE ERKEND, INGESCHREVEN BIJ CRKBO, ONDERDEEL YOGA ALLIANCE INTERNATIONAL

Gezondheid gaat verder dan sport en voeding alleen. Het mentaal welzijn kun je bevorderen door sport, maar daarnaast is er ook veel vraag naar activiteiten op het gebied van ontspanning. 

Als je werkelijk tegemoet wilt komen aan deze vraag kun je MindFit cursussen aanbieden. Een reeks van lessen of een eenmalige cursusdag/avond waarin je werkt aan mentale ontspanning door verschillende fysieke oefeningen, aandachtstraining (mindfulness), ademhaling en meditatie techniek. In deze opleiding krijg je een volledig uitgewerkte reeks van 4 lessen aangeboden waarmee je meteen les kunt geven. Naast de inhoud van deze vier lessen krijg je andere oefeningen aangeboden waardoor jet het programma kunt verlengen of opnieuw kunt aanbieden met een andere inhoud.

Iedereen heeft stress... Met dit programma haal je de grootste doelgroep binnen en houd je ze vast bij je andere activiteiten.
"Als je kan ademen kan je MindFit"

Wat kun je verwachten tijdens de opleiding?

We werken met Tibetaanse yoga, Core oefeningen, Yin yoga, Pilates en Hatha Yoga om door inspanning tot ontspanning te komen. De fysieke oefeningen gecombineerd met mentale oefeningen (bodyscan, ademhaling (pranayama), aandachtstraining, meditatie en ontspanning) zorgen voor een heel effectieve inhoud waardoor de cursisten ook werkelijk stress verlaging ervaren. Door de cursisten wekelijks ‘huiswerk’ oefeningen te geven (Mindfulness is dagelijks werk…) geven ze aan een duidelijk verschil in Mindset te ervaren van voor de cursus en na de cursus. Wil jij dit aan andere doorgeven? Dan ben jij wellicht de instructeur om deze opleiding te doen en andere te helpen stress te verlagen.

Veel centra bieden MindFit aan als laagdrempelig programma om stress tegen te gaan. Door dit als los programma van 4 weken aan te bieden halen zij een nieuwe doelgroep binnen en additionele inkomsten vanuit de reguliere klanten groep. Tevens een geschikt programma om een grotere instroom te creëren naar andere lessen als Pilates en Yoga na afronding van de MindFit. Met dit programma is de eerste stap tenslotte gezet.

high-res
Insta MindFit 4-2

Lees wat anderen over ons zeggen:

Meld je hieronder aan voor de trainersopleiding MindFit Trainer

Je ontvangt een automatische bevestiging van deelname.
Je hebt geen voorbereiding nodig.

Week vooraf aan de opleiding komt de uitnodiging met laatste info.

Dag 1:

Binnenkomst onder genot van kopje koffie of thee.
Start opleiding: kennismaking, theoretische onderbouwing d.m.v. presentatie. Praktijk oefeningen eigen techniek en elkaar corrigeren. Uitleg van verschillende onderdelen uit het 4 weekse programma dat je aan je eigen cursisten zult gaan geven. Veel ervaren en meedoen. Fysieke oefeningen uit: Tibetaanse Yoga, Hatha Yoga, Pilates, Core training. Mentale oefeningen: aandachtstraining, ademhalingstechnieken, visualisatie en affirmaties. Huiswerk: doornemen manual

Dag 2:

Theoretische onderbouwing en uitleg MindFit incl planning, promotie, verkoop en wetenschappelijke onderbouwing door middel van een powerpoint. Herhaling van de Tibetaanse Yoga reeks, Lu Jong. Verdieping in verschillende methodieken. Fysieke oefeningen: lopen in aandacht, Pilates, Hatha Yoga, Yin Yoga, Core training. Mentale training ademhaling, affirmeren, visualiseren, meditatie, mala technieken. Elkaar lesgeven, begeleiden. Bespreken gehele programma en hoe dit zelf op te zetten. 

Afronding: Uitdelen certificaten, digitale promotie en logo versturen we via de mail

€ 398,-

Deze opleiding telt mee als onderdeel voor diverse trajecten van Yoga Alliance International. Om je internationale diploma óók te behalen moet je meerdere opleidingen volgen, lessen geven, een voortgangsverslag maken (inhoud hangt af van welke richting je kiest) en een CYT theorie en praktijk examen doen. Na deelname én positieve afronding van het hele traject krijg je het internationale diploma van Yoga Alliance International uit India

Inhoud opleiding MindFit Trainer

Theorie en praktijk. Fysieke ontspanningsoefeningen, Tibetaanse en Indiase yoga, werken met Core en Pilates als ontspanningstechniek, meditatie en aandachtstraining.

Inbegrepen

Cursusmap inclusief kant en klaar 4 weken programma, mala (ketting ter ondersteuning aandachtstraining, pakket met foto’s logo; online promotie materialen en certificaat.

Doelstelling voor de studenten

Zelfstandig korte lessenreeks MindFit kunnen aanbieden met oefeningen en daarbij behorende techniek, aandachtstraining en ontspanningsoefeningen. Corrigeren en begeleiden van klanten tijdens de les.

Doelgroep opleiding MindFit Trainer

Sportinstructeurs, Pilates docenten, Yoga docenten, coaches en Personal trainers. Ook als je geen achtergrond hebt in het geven van trainingen kan dit programma passend voor je zijn. Neem bij twijfel contact op met [email protected]

Genereer extra inkomsten

Het MindFit programma is aan te bieden als losse cursus van 4 tot 8 weken. Hierdoor is het heel toegankelijk, ook voor ‘niet leden’ om kennis te maken met jou en het centrum waar je werkt. Vaste leden kunnen tegen een extra ‘fee’ deelnemen aan de cursus en nieuwe cursisten betalen voor de cursus. Vaak is dit een opstap om vervolgens lid te worden van het centrum voor aanverwante yoga en pilates lessen.

Veelgestelde vragen

Snel antwoord op je vragen, wel zo prettig

Je wilt graag anderen helpen om stress te verlagen. Misschien wil je jezelf de technieken eerst eigen maken als deze nog onvoldoende bekend zijn bij je. In beide gevallen kan je aan deze oplediing meedoen. Je hoeft (nog) geen lessen te geven om deze opleiding te volgen. Na de oplediing heb je de juiste informatie en een kant-en-klaar programma om MindFit aan te bieden aan je eigen doelgroep. 

De intentie van deze opleiding is om stress verlagende oefeningen aan te bieden aan iedereen. Je hoeft zelf geen fysieke basis te hebben of ervaring in meditatie of yoga. Je leert tijdens de opleiding wat je nodig hebt, voor jezelf en natuurlijk voor je deelnemers.

De opleiding telt mee als onderdeel van het Yoga Alliance International traject en je kunt met YAI starten wanneer het JOU uitkomt. Daar hoef je je dus niet meteen voor aan te melden. Het volledige CYT traject moet worden gevolgd bij QUENO om je CYT100, 200 of 500 te halen. Alleen voor ‘Basiskennis Anatomie’ kan een vrijstelling worden verleend, voor andere verplichte onderdelen niet.

Het is mogelijk om een opleidingsdag in te halen in een andere opleidingsgroep / data.

Wij rekenen geen licentie kosten voor MindFit. Na deelname aan de twee daagse opleiding mag je MindFit en de promotie materialen zoveel gebruiken als je wilt, waar en wanneer je wilt. Samen maken we de wereld een beetje mooier en blijer! Dat is ons doel… Samen met JOU!

Contactformulier

Geen vraag is te gek