Pilates Instructeur

Leer in korte tijd, goed, technisch onderbouwd Pilates geven!

tijdsduur

3 DAGEN (verkort 2 dgn)

STUDIEBELASTING

25 UUR ZELFSTUDIE

NIVEAU

MBO

prijs

€495,- IN PRIJS VERLAAGD NU €450,-!

CERTIFICAAT

BRANCHE ERKEND, INGESCHREVEN BIJ CRKBO

Wat kun je verwachten tijdens de opleiding?

In de opleiding tot Pilates Instructeur leer je de bewegingen van Pilates met de juiste techniek. Het werken met functionele aanspanning van je core en hoe dit toe te passen in je Pilates lessen is een belangrijk onderdeel hierbij. We geven een duidelijke theoretische onderbouwing en volgen daarbij de anatomie van de mens, een lordose in de onderrug. Pilates is geschikt voor alle doelgroepen die je centrum bezoeken. Deze methode leert je hoe je kunt werken aan de gezondheid van je cursisten. In deze opleiding leer je meer dan Pilates oefeningen alleen! Pilates als methode om gezondheid te bevorderen. Na afronding van de opleiding tot pilates instructeur kun je doorstromen naar de vervolg cursussen Pilates.

Tijdens de opleiding tot Pilates Instructeur behandelen we de discipline Pilates, een bewegingsvorm die is ontwikkeld door Joseph Pilates. Vanwege zijn slechte gezondheid in zijn kindertijd heeft hij oefeningen ontwikkeld om zijn gezondheid te ondersteunen. Dit bleek zo effectief dat het zich ontwikkelde tot een sport die over de hele wereld bekend gedaan wordt. Joseph was leraar lichamelijke opvoeding (gym) en dat zie je terug in de bewegingen. De invloeden van dans en yoga welke later zijn toegevoegd door samenwerking tussen Joseph en docenten uit andere disciplines kun je ook duidelijk terug zien in Pilates.

queno-sportopleidingen-pliates-instructeur-3
queno-sportopleidingen-pliates-instructeur-1

Pilates wordt aangeboden als groepsles vorm en ook als oefening in zo genoemde Pilates studio’s waar gewerkt wordt met Pilates banken en de Pilates stoel. Deze opleiding is gericht op het geven van groepslessen Pilates op een mat. Het werken met materialen komt aan bod in verdiepingen als Pilates Bodyshape en Pilates voor senioren, zwangeren en bij fysieke klachten. Ook is het mogelijk om je te verdiepen in Freestyler Pilates (met de Freestyler), Pilates Advanced en Power Pilates. Hierdoor is het een heel mooie bewegingsvorm met nog heel veel mogelijkheden tot verdieping voor zowel de docent als de deelnemers.

Annemiek Smegen: “Voor de gezondheid van mensen raad ik iedereen aan om minimaal eenmaal per week Pilates te beoefenen. Het is de enige effectieve methode om mensen te helpen een gezond lijf te creëren en behouden. Het is de basis die je nodig hebt voor gezondheid en ter ondersteuning van andere sporten” 

Inhoud opleiding Pilates Instructeur

Basis oefeningen Pilates
Lesopbouw
Werking van je core
Gezonde bewegingen, ongezonde houding
Juiste aanspanning
Anatomie en onderbouwing
Theorie en praktijk
Warming-up
Cooling-down en ontspanning cq aandachtstraining

Inbegrepen

Cursusmap en certificaat.

Doelstelling voor de studenten

Zelfstandig Pilates lessen kunnen verzorgen met de juiste opbouw, methodiek, techniek en aanwijzingen.

Doelgroep opleiding Pilates Instructeur

Mensen die les willen geven in Pilates, sportinstructeurs, fysiotherapeuten, dansdocenten, toekomstig docenten. Geschikte opleiding voor mensen met een basis in Pilates of lesgeven. Heb je deze basis nog niet? Dan kun je zo nodig na deze opleiding diverse verdiepingen volgen om alle kennis te verkrijgen die je nodig hebt om les te gaan geven.