Trainer
Fit & Gezond zwanger

ondersteun zwangeren door een goed programma aan te bieden gericht op tegengaan van klachten en een ontspannen bevalling

2 DAGEN (verkort 1 dag)

2 opleidingsdagen, zelfstudie 20 uur

MBO

CRKBO, Branche, YAI erkend

De opleiding voor trainer “Fit & gezond zwanger” omvat, naast zwangerschapsyoga ook andere oefeningen voor ontspanning en oefeningen om klachten die samen gaan met zwangerschap te beperken (Pilates, kracht, conditie- en ademhalings-oefeningen). De opleiding geeft je de juiste informatie om een cursus te starten van minimaal 4 lessen specifiek voor zwangeren en hen in je reguliere groepen beter te begeleiden.

 

Doelstelling is om de zwangeren te helpen gedurende de hele zwangerschap zo fit mogelijk te blijven en te richten op een zo spoedig mogelijk herstel na de bevalling. Uit onderzoek blijkt dat als de moeder in een goede conditie is tijdens de bevalling het herstel veel vlotter verloopt dan wanneer de conditie tijdens de zwangerschap lager ligt. Door het zwangerschapsprogramma wordt dit gestimuleerd. Naast een uur fysiek bezig zijn krijgen zwangeren extra begeleiding met betrekking tot de eigen zwangerschap, voorbereiding op de bevalling en daarna. Thema’s die aan bod komen zijn do’s en don’ts. Wat kun je doen om gezond zwanger te zijn en je zo goed mogelijk voor te bereiden op de bevalling en de kraamtijd. Hoe blijf je fit zodat je volop kunt genieten van de zwangerschap en je zo snel mogelijk herstelt na de bevalling.

20211120_083330
pregnant-2568395-300x200

Wat kun je verwachten tijdens de opleiding?

In de opleiding wordt aandacht besteed aan theorie en praktijk (bewegen) wat zowel voor dames die hun eerste kindje krijgen als voor dames die al kinderen hebben nuttig kan zijn. Het belangrijkste hierbij is het bewegen. Zorgen voor een goede conditie en voorbereiding op de bevalling en leren ontspannen. Er zijn veel onderzoeken gedaan naar sporten en ontspannen tijdens de zwangerschap. Dit blijkt zeer positief voor zowel de moeder als het kind te zijn. Het is goed voor de ontwikkeling van de baby en het kan een voorspoedige zwangerschap en bevalling positief stimuleren.
queno-sportopleidingen-zwanger-3
queno-sportopleidingen-zwanger-2

Inhoud opleiding Trainer Fit & Gezond zwanger

Theorie en praktijk, hulpmiddelen, aanpassingen, fysieke klachten, diastase, 3 fasen, positief stimuleren, praktijk lesgeven (Yoga, Pilates, ontspanningstechniek).

Inbegrepen

Cursusmap en certificaat.

Doelstelling voor de studenten

Zwangeren leren begeleiden tijdens de zwangerschap. Ruim geïnformeerd zijn over de zwangerschap en alles wat daarmee te maken heeft en hierin een programma kunnen aanbieden.

Doelgroep opleiding Trainer Fit & Gezond zwanger

Sport / fitness / groepsles instructeurs, yoga docenten, Personal Trainers.

Contactformulier

Geen vraag is te gek