Pilates Instructeur COMPLEET

Leer in korte tijd, goed, technisch onderbouwd Pilates les geven! Pilates 1, 2, materialen & anatomie

5 DAGEN

25 uur, 15 uur zelfstudie

MBO

Branche erkent, CRKBO, NRTO

Deze opleiding leert je alles wat je nodig hebt om zelfstandig Pilates les te kunnen geven. Je leert de basisoefeningen van Pilates met daarbij de juiste opbouw, techniek en kennis over waarom en hoe deze oefeningen het meest effectief zijn. Tevens de verdieping Level 2, werken met materialen en Basiskennis anatomie

De opleiding tot Pilates Instructeur COMPLEET geeft jou alles om ervoor te zorgen dat je zelfverzekerd Pilates kan aanbieden, kan lesgeven op verschillende niveau ‘s, differentiëren met materialen en een goede anatomische basis.

In de opleiding tot Pilates Instructor leer je de bewegingen van Pilates met de juiste techniek.

Herken je dit ook?​

In deze intensieve opleiding leer je precies wat je nodig hebt om zelfstandig Pilates lessen te gaan geven. Na de opleiding kan je meteen starten als Pilates Instructor. Vervolgens ga je verder verdiepen met de scholing Level 2 (advanced) en werken met materialen (Pilates Bodyshape). Doordat Basiskennis anatomie in je pakket zit krijg je een beter begrip van de techniek en kan je Pilates nog beter toepassen. Ook als je werkt als Personal Trainer of fitness instructeur is dit een heel interessante opleiding doordat de techniek van Pilates de basis is voor alle bewegingsvormen.

Met de opleiding Pilates Instructeur COMPLEET heb je in korte tijd gedegen kennis om zelfstandig goed Pilates lessen geven met de juiste opbouw, methodiek, techniek en ‘flow’.

Deze opleiding biedt een uitgebreide basis om zelfstandig gedegen Hatha Yoga lessen geven met de juiste opbouw, methodiek, techniek en ‘flow’. Leer hoe je de doelgroep het best kan begeleiden (omgaan met, differentiëren bij de meest bekende fysieke klachten) en het herkennen van verkeerde technieken, deze te verbeteren met de juiste cue’s, techniek en adjustments (hands on fysieke correctie, verbetering)

Wil jij ook:

20220515_111019
20220514_135743
20220514_135944

Na deelname aan de eerste twee dagen kan je meteen starten met lesgeven in Pilates.

Je voelt je zeker genoeg om na de eerste twee dagen opleiding Pilates les te geven en je groep is tevreden met hoe jij dit doet. Vervolgens worden je lessen steeds beter omdat je ervaring opdoet in het lesgeven en tegelijk doorgaat met je eigen ontwikkeling op het gebied van Pilates.

Pilates Instructeur COMPLEET

Wat leer je: In de opleiding tot Pilates Instructor leer je de bewegingen van Pilates met de juiste techniek. Het werken met functionele aanspanning van je core en hoe dit toe te passen in je Pilates lessen is een belangrijk onderdeel hierbij. We geven je een duidelijke theoretische onderbouwing en volgen daarbij de anatomie van de mens, een lordose in de onderrug. In Pilates Level 2 leer je een nieuwe oefenreeks waardoor je aanbod compleet wordt en je beter kunt differentiëren. In de scholing met materialen leer je werken met diverse materialen waardoor je afwisselende les kunt geven en kunt verdiepen in het gebruik van andere spiervezels. Jouw kennis wordt compleet door de scholing Basiskennis anatomie waarin je op een heel praktische manier een veel betere kennis krijgt van het menselijk lichaam en hoe je deze kennis kunt omzetten naar de praktijk.

Pilates Instructor: Basis oefeningen Pilates, Lesopbouw, Werking van je core. Gezonde bewegingen, ongezonde houding. Juiste aanspanning. Anatomie en onderbouwing. Theorie en praktijk. Warming-up, Cooling-down en ontspanning cq aandachtstraining. 

Basiskennis anatomie: Je leert de minimale basiskennis die je als docent paraat hoort te hebben. Het skelet en (grote) spiergroepen met hun functie komt als eerst aan bod. Vervolgens leer je over de verschillende gewrichten en wat dit betekent voor beweging. Je leert zowel de Latijnse als Nederlands/Engelse benamingen en nog belangrijk, het begrijpen van de anatomie.

Alle bewegingen in het lichaam hebben een naam en alle spieren een functie. Als je deze kent begrijp je ook hoe je verstandig om kunt gaan met fysieke klachten. Wanneer train je welke spier en hoe kan je een pijnlijk lichaamsdeel ontlasten. We behandelen de meest voorkomende klachten. Door de praktische aanpak, gericht op sporters, dus actief, zal je de anatomie sneller begrijpen en beter onthouden. (Actief leren blijkt de beste manier om te onthouden) Na de opleiding kan je, deels met behulp van je manual, informatie terug vinden en heb je beter begrip van oorzaak en gevolg bij fysieke klachten. Ook kan je vakliteratuur en vaktaal makkelijker begrijpen.

Pilates 2: Theorie. Nieuwe oefeningen, complete reeksen zoals Pilates bedoeld is. Variatie in spierbelasting
Oefenreeksen.

Pilates Bodyshape (materialen):Theorie en praktijk. Pilates oefeningen met gebruik van materialen.
Fysio ballen, dumbells, dynabands, steps, balanskussens, Freestyler, Yoga kussens en alles wat je eigen centrum in huis heeft. 

 

 

Uitgebreide manual. Deelcertificaten per onderdeel.

Zelfstandig Pilates lessen kunnen verzorgen met de juiste opbouw, methodiek, techniek en (fysieke en vocale) correcties. Kennen van de basis houdingen Pilates, kunnen aansturen en begeleiden correcte core aanspanning, plaatsingsoefeningen van de warming-up kennen en deze kunnen gebruiken in een actieve warming-up passend bij Pilates. Goede cooling-down kunnen geven om de les af te ronden te samen met een bodyscan voor mentale ontspanning.

Mensen die les willen geven in Pilates, sportinstructeurs, fysiotherapeuten, dansdocenten, toekomstig docenten. De Pilates Instructor is een geschikte opleiding voor mensen met ervaring in Pilates of lesgeven. Heb je deze basis nog niet? Dan kun je zo nodig na deze opleiding diverse verdiepingen volgen om alle kennis te verkrijgen die je nodig hebt om les te gaan geven.

Opleiding op MBO / HBO niveau, duur 5 dagen, studiebelasting 25 uur contact, zelfstudie 15 uur. Opleiding voor certificaten ‘Pilates Instructor’ ‘Basiskennis anatomie’ ‘Pilates advanced’ en ‘Pilates bodyshape’ van QUENO Sportopleidingen.

Tijdsduur

5 DAGEN

Studiebelasting

25 uur, zelfstudie 15 uur

Niveau

MBO / HBO

Diploma

Branche Erkend, Ingeschreven Bij Crkbo, NRTO

€ 998,-

In korte tijd alles leren wat je nodig hebt?

Met de intensieve, no-nonsense opleiding van QUENO Sportopleidingen ontwikkel je binnen no-time je docentvaardigheden als Pilates Instructor.

Succesverhalen

Inspirerende en intensieve praktische cursusdagen. Je kunt daarna direct ermee aan de slag!n.

Ik heb een aantal opleidingen gevolgd. Goed niveau, uitdagend en professioneel. Erg fijn als je al een bepaalde achtergrond hebt, om je in een korte kwalitatief goede opleiding te laten bijscholen.

Waarom juist voor Pilates Instructeur COMPLEET van QUENO Sportopleidingen kiezen?

De enige opleiding waarmee jij in heel korte tijd je klanten echt fysiek verder kunt helpen. 

Pilates als fysieke grondoefening is een bewegingsvorm die oorspronkelijk ontwikkeld is voor professionele balletdansers. Joseph heeft zijn hele leven geweid aan het (door) ontwikkelen van de beweging voor verschillende doelgroepen. 

Nu is het zo dat in sportcentra en Pilates studio’s vaak gewerkt wordt met de originele vorm zoals deze voor de betreffende doelgroep, professionele balletdansers, ontwikkeld was. Dit terwijl onze doelgroep meestal niet bestaat uit professionele dansers maar uit mensen die Pilates gebruiken ter ondersteuning van eigen gezondheid.

Uit diverse wetenschappelijke onderzoeken en uit de praktijk weten we dat de doelgroep die naar de Pilates lessen komen vaak mensen zijn die last hebben van klachten, een minder krachtige core en een slechte houding.

Door kleine aanpassingen aan de originele variant leer je met onze methode mensen juist om een krachtiger lichaam te ontwikkelen. We werken aan een betere houding (kyfotische houding tegen gaan), sterkere rug en nek spieren (rug en nek klachten tegen gaan), verbetering core (strakkere mooiere buik en minder snel vermoeidheid in de romp). Daarnaast meer flexibiliteit, een krachtigere en verbeterde houding en beter in je vel zitten.

Doordat Pilates een body en mind training is komen mensen mentaal tot rust. Daardoor gaan ze zich mentaal beter voelen door de lessen die ze bij jou als Pilates instructeur zullen volgen.

Wil jij echt het verschil maken voor jouw cursisten? Dan is dit de opleiding voor jou!

Na een maand lesgeven ervaren jouw deelnemers al zoveel vooruitgang dat je spijt hebt dat je nu pas begonnen bent...

Door nu de opleiding te volgen ben je tijdig up-to-date. Wij werken effidence based volgens de nieuwste kennis waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je achterloopt met je kennis. Je krijgt de nieuwste inzichten en tijdens de opleiding leer je voelen hoe dit werkt in je lichaam en dat van anderen.

A1776
3
A1757

Meld je aan, als:

Week vooraf aan de opleiding komt de uitnodiging met praktische info.

Opleiding zelf:

Binnenkomst onder genot van kopje koffie of thee
Start opleiding:  kennismaking, theoretische onderbouwing d.m.v. presentatie. Uitleg Pilates Principes en houdingstechniek. Onderbouwing fysieke verschillen in rug, schouder, hoofd, been en armplaatsing, ademhaling en dit ervaren. Pilates basis oefeningen en elkaar corrigeren en samen oefenen; veel praktijk. Afronding met kleine voorbereidingsopdracht voor dag twee.

Vervolg dagen:

Alle opleidingsdagen starten met een presentatie waarna we met de praktijk aan de gang gaan. We werken regelmatig in duo’s om het geleerde meteen fysiek te ondergaan en beleven. Er is ruimte voor vragen stellen en persoonlijke feedback. De dagen zijn altijd intensief zodat je met zoveel mogelijk informatie en kennis naar huis gaat. Na elke opleidingsdag heb je tijd nodig om de informatie te verwerken en zo nodig voor te bereiden voor de volgende opleidingsdag. Er hangt een fijne ongedwongen sfeer waardoor je je vrij zult voelen jezelf te zijn en de ruimte te ervaren om fouten te kunnen maken en te ontwikkelen. Je mag altijd iets drinken en eten tijdens de opleiding en vragen stellen staat vrij. 

€998,-

**Examens mag je volgen op het moment dat jij er aan toe bent. Het is niet onverstandig te wachten met inschrijven tot de eerste opleidingsdag omdat je dan beter kunt overzien of je voldoende tijd hebt tussen de opleiding en de examens om ervoor te zorgen dat de kans van slagen groter is. Natuurlijk ben je vrij om je na aanmelding voor de opleiding meteen in te schrijven voor de examens als dat passend is voor je.

Na positieve afronding van beide examen krijg je je diploma Docent Hatha Yoga van QUENO Sportopleidingen (nationaal erkend).

Deze opleiding telt mee als onderdeel voor alle trajecten van Yoga Alliance International. Voor opname van Docent Hatha Yoga opleiding aan YAI is alleen deelname verplicht, examen niet. 

Om je internationale diploma óók te behalen moet je meerdere opleidingen volgen, lessen geven, een voortgangsverslag maken (inhoud hangt af van welke richting je kiest) en een CYT theorie en praktijk examen doen. Na deelname én positieve afronding van het hele traject krijg je het internationale diploma van Yoga Alliance International uit India. Docent Hatha Yoga telt als 50 uur voor CYT trajecten

Meld je hieronder aan voor Pilates Instruceur COMPLEET.

Wanneer een opleiding vol is kan je je niet meer aanmelden. Hieronder staat het overzicht van opleidingen waar nog plek is om aan deel te nemen.

Nog meer Succesverhalen

7 (3)

Veelgestelde vragen

Snel antwoord op je vragen, wel zo prettig

Ben jij een sport, dans of yoga docent en wil je je verdiepen in Pilates? Dan is dit de perfecte opleiding voor jou omdat je precies dát leert wat je nog mist om deze lessen aan te bieden. Ben jij een enthousiaste Pilates deelnemer en zie jij jezelf de passie voor Pilates overbrengen op anderen? Dan kan je met je ervaring deelnemen aan deze opleiding om te leren hoe je dit overbrengt op anderen. Twijfel je? Dat is niet nodig want bij ons kun je altijd extra verdiepingen volgen mocht dit nodig zijn. Deze opleiding is geschikt voor iedereen die les wil geven in Pilates.

Wil jij graag het nieuwste van het nieuwste leren? Dan ben je bij ons op de juiste plek. Wil jij graag vasthouden aan oude vertrouwde werkwijzen en sta je niet open voor vernieuwing of evidence based teaching dan is dit misschien niet het moment voor jou om een QUENO opleiding te volgen.

In de opleiding tot Pilates Instructor leer je lesgeven in Pilates met de juiste techniek. Het werken met functionele aanspanning van je core en hoe dit toe te passen in je Pilates lessen is een belangrijk onderdeel hierbij. We geven een duidelijke theoretische onderbouwing en volgen daarbij de anatomie van de mens, een lordose in de onderrug. Pilates is geschikt voor alle doelgroepen, leeftijden, mannen en vrouwen, met en zonder fysieke klachten, fit en minder fit. Deze methode leert je hoe je kunt werken aan de gezondheid van je deelnemers. In deze opleiding leer je meer dan Pilates oefeningen alleen! Je leert werken met Pilates als methode om gezondheid te bevorderen. Vervolgens ga je je verdiepen in de methode door Pilates level 2 en Pilates met materialen te volgen. In Pilates 2 leer je nieuwe oefeningen en Pilates reeksen. Bij het werken met materialen leer je differentiëren en nog leukere en afwisselendere lessen te geven. In de scholing anatomie leer je hoe het lichaam werkt en naast anatomische benamingen hoe je dit kunt omzetten naar de praktijk. Basiskennis anatomie is onmisbaar voor een goede instructeur.

Het is mogelijk om, in overleg, een opleidingsdag in te halen in een andere opleidingsgroep / data.

Traditioneel is Pilates is ontwikkeld voor professionele balletdansers. Onze doelgroep daarentegen bestaat vaak uit mensen met een minder goede conditie, fysieke klachten en een inactieve leefstijl. De Westerse leefstijl (veel zitten) en fysieke bouw (groot) maakt dat veel mensen last hebben van rug-, schouder- en nekklachten. Juist voor hen is deze Pilates vanwege kleine verschillen in uitvoering van oefeningen enorm effectief om snel fysieke verbetering te creëren. We kennen veel verhalen van mensen die na 1 of 2 Pilates lessen al significante verbetering hadden. Jij leert in twee dagen hoe jij dit kan doorgeven aan de mensen die aan jouw lessen mee gaan doen.

Geef aan in je inschrijving welke dagen je niet deel kan nemen en wanneer je deze zou willen inhalen (zie agenda) of overleg vooraf door een mail te sturen naar info@quenosportopleidingen.nl We komen altijd tot een oplossing!

Contactformulier

Geen vraag is te gek