QUENO Sportopleidingen
Kort, intensief & kleine groepen

QUENO Sportopleidingen biedt kwalitatieve opleidingen aan op het gebied van sport, dans en mentale ontspanning. We richten ons op beginnende en ervaren docenten en bieden ruimte aan voor verdieping binnen specifieke doelgroepen zoals kinderen, senioren en zwangeren. Wij zorgen ervoor dat je als instructeur de juiste handvatten in handen krijgt om goed les te kunnen geven. Kennis, wetenschappelijke onderbouwing, theorie & praktijk, eigen vaardigheden en vernieuwing zijn sleutelwoorden van QUENO. QUENO Sportopleidingen is in 2005 opgericht door Annemiek Smegen. Het team van mastertrainers wordt nog steeds aangestuurd door Annemiek en met enige regelmaat geeft zij ook nog steeds zelf opleidingen. Haar eeuwige motivatie en passie om anderen te inspireren en helpen groeien ervaar je binnen alle opleidingen, óók als ze niet zelf lesgeeft. De opleidingen zijn altijd no-nonsence; kort en intensief. Door te werken met kleine groepen kunnen cursisten het maximale uit de opleiding halen.

QUENO Sportopleidingen biedt een aantal basisopleidingen aan waaronder Docent Hatha Yoga, Docent Yin Yoga, Docent Power Yoga, Pilates Instructor, Docent Kinderyoga en PoleFit Instructor. Daarnaast een groot aanbod vervolg opleidingen en specialisaties voor verschillende doelgroepen en vakgebieden. De opleidingen zijn geschikt voor sportinstructeurs, yoga docenten, mensen die werken binnen de gezondheidsbranche, kinderopvang, fysiotherapie, basisonderwijs en speciaal onderwijs. Ook als je een andere achtergrond hebt maar de opleidingen spreken je aan kun je vaak, soms met een kleine omweg, bij ons terecht. Veel cursisten komen regelmatig terug voor verdieping en specialisatie binnen hun vakgebied.

Lees onze reviews om te ontdekken wat anderen over ons zeggen.

Branche, CRKBO, Yoga Alliance International erkend & gevalideerd
door registerleraar.nl

Annemiek Smegen: Een inspirerende mastertrainer met tomeloze energie, die kennis heeft van zaken.

CRKBO & NRTO geregistreerd, Branche erkend, Yoga Alliance International erkend en gevalideerd
door registerleraar.nl

Annemiek Smegen: Een inspirerende mastertrainer met tomeloze energie, die kennis heeft van zaken.

“Om gezondheid te bereiken moet je drie dingen samenvoegen: voeding, beweging en mentale ontspanning. Door mensen op te leiden tot goede docenten is het bereik vele malen groter dan wanneer ik alleen zelf groepen begeleid. Daarom ligt mijn passie bij de opleidingen.
Happy & healthy”.
Annemiek Smegen

“Ik wil dansjuf worden!”

Op haar 6e wist ze al wat ze wilde… Jaren trainen in diverse dansvormen, audities en vervolgens dansacademie Fontys Tilburg volgden. Ten tijde van haar studie veranderde de richting langzamerhand naar sport en gezondheid. Ze ronde haar bachelor CMV af deels in Sheffield, deels in Utrecht. Annemiek specialiseerde zich in diverse dansvormen door verschillende parttime opleidingen te volgen en les te geven. Ze werkte tijdens haar studie zes zomers op Long Island NY met lichamelijk en verstandelijk beperkte kinderen als onderdirecteur en gaf tevens sportlessen aan deze doelgroep en haar begeleiders.

In 2000 ging ze van start met haar eigen bedrijf als ZZP dans/sportdocente. In 2003 opende het eerste QUENO sportcentrum in Westerbork. In 2005 was de start van het opleidingencentrum QUENO Sportopleidingen in samenwerking met Fysio Physics. In 2010 opende Annemiek met haar partner Ron Naranjo het tweede sportcentrum in Groningen. Inmiddels is het sportcentrum in Groningen verkocht zodat Annemiek zich volledig kan richten op QUENO Sportopleidingen. Ron en Annemiek zijn begin 2015 QUENO Sportopleidingen gestart op Aruba, het geboorteland van Ron. In 2015 is tevens de start van internationale samenwerkingen en opleidingen onder andere in België, Duitsland, Malta, Malediven, Cyprus & Lithouwen. In 2018 zet het stel de stap om Antwerpen als nieuwe locatie te nemen om zo ook de cursiten uit België en Zuid Nederland te kunnen bedienen. Voor Freestyler (Functional dynamics) geven Annemiek Smegen en Ron Naranjo trainingen en workshops internationaal. Ze zijn twee van de vijf FES trainers in de wereld.

Annemiek (CYT500 hrs) heeft tijdens haar reizen in o.a. Amerika, Australië, Nieuw Zeeland, India en Thailand diverse trainingen en opleidingen gevolgd op het gebied van Fitness, Yoga en Pilates. Geïnspireerd door docenten als Manju Patthabi Jois (zoon van grondlegger Ashtanga Yoga), David Swenson (Asthanga, next step education) en Rinpoche Lobsang (monnik uit India die ook bij QUENO workshops heeft gegeven) volgt ze nog steeds meerdere malen per jaar opleidingen. Ze blijft op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen door deel te nemen aan trainingen en het lezen van onderzoeken en vakliteratuur. Hierdoor blijven ook de opleidingen van QUENO Sportopleidingen volledig up-to-date. Deze worden telkens herzien en aangescherpt. Annemiek is naast haar werk als mastertrainer, auteur en gastspreker. Regelmatig kun je artikelen van haar lezen in BodyLife Benelux en andere vakbladen. Op dit moment werkt ze aan haar tweede boek. Het is een praktisch boek over Kinderyoga voor leraren (Basisschool & Speciaal onderwijs) en leiding uit de kinderopvang. Tevens is het geschikt voor groepsles docenten en ouders die de oefeningen thuis willen gebruiken.