Yoga snelst groeiend bedrijf

In 2013 waren er 2849 yoga bedrijven. In 2018 (meting april) waren er 6374, een groei van maar liefst 124%. De meeste mensen die een Yoga bedrijf gestart hebben zijn ZZP-er.

In de opleidingen komen we steeds vaker mensen tegen die hun hart volgen door ervoor te kiezen te gaan les geven en/of een eigen bedrijf te starten. Het past bij yoga om niet alleen anderen met Yoga blij te maken maar ook te kiezen voor een leven waar jij zelf ook echt blij van wordt. Het mooie aan ons vak, of dat nu Pilates, Yoga, Kinderdans of Personal training is, is dat we mensen ondersteunen in hun eigen geluk en gezondheid. Dat geeft natuurlijk ook ontzettend veel energie aan jezelf als instructeur.
Van de 20 worldwide fitness trends voor 2019 staan groepslessen op 2, Yoga op 7 en mobility en myofaciale attributen op 14. Dat sluit bijzonder goed aan op de vraag die wij krijgen in de opleidingen. We richten ons in eerste instantie op groepslessen, met name Pilates, Yoga, en kindergroepen. Daarnaast op speciale doelgroepen, MindFit, PoleFit en diverse verdiepingen. In totaal 24 opleidingen op dit moment.
Ons Yoga aanbod is enorm gegroeid. Vorig jaar was Yin yoga de best bezochte opleiding. Binnenkort start, op verzoek van veel cursisten, de nieuwe opleiding Docent Vinyasa Yoga.
Ondertussen hebben wij niet stil gezeten en een nieuwe opleiding tot Mobility Trainer ontwikkeld. In de opleiding voor voor sportinstructeurs, personal trainers, CrossFit trainers en zeer actieve sporters leer je over de nieuwste inzichten op het gebied van flexibiliteit en mobiliteit. Past geheel bij de 14e trend voor 2019! Kom jij jezelf ook weer scholen dit jaar? We zien je graag! Samen maken we de wereld blijer en gezonder…

Warme groet, Annemiek Smegen