Bewegen met senioren

Specialiseren in diverse doelgroepen? Stem je training af op senioren.

tijdsduur

1 DAG

STUDIEBELASTING

8 UUR

NIVEAU

MBO

prijs

€ 198,-

CERTIFICAAT

BRANCHE ERKEND, INGESCHREVEN BIJ CRKBO, ONDERDEEL YOGA ALLIANCE INTERNATIONAL

Wat kun je verwachten tijdens de opleiding?

De opleiding tot trainer bewegen met senioren, geeft verdieping in het werken met de doelgroep senioren. Waarmee moet je in een training voor senioren rekening houden? Wat zijn de veelvoorkomende ouderdomsklachten en wat kun je hiertegen doen? In de opleiding leer je welke oefeningen je aan deze doelgroep aan kunt bieden en welke materialen en fitness faciliteiten je kunt gebruiken. Je leert daarbij niet alleen preventief, maar ook curatief te werk te gaan. Het is van groot belang om de trainingen voor deze doelgroep zodanig op te bouwen dat er voldoende aandacht wordt besteed aan alle belangrijke aspecten met betrekking tot ouderdomsklachten. Door de juiste training creëer je een betere belastbaarheid en ga je ouderdomsklachten tegen. Met de juiste trainingswijze blijven senioren langer fit en vitaal. Of je nu Fitness instructeur, Yoga docent of dansdocent bent, deze opleiding geeft je de tools om je eigen les om te zetten naar een effectieve ouderen les.
queno-sportopleidingen-senioren-2
queno-sportopleidingen-senioren-1

Inhoud opleiding Bewegen met senioren

Theorie en praktijk, 5 punten om je trainingen werkelijk effectief te maken, hulpmiddelen, aanpassingen gericht op de doelgroep, tegengaan en omgaan met ouderdomsklachten, veel voorkomende fysieke klachten en differentiëren.

Inbegrepen

Cursusmap en certificaat.

Doelstelling voor de studenten

Het aanbieden van verantwoorde lessen voor de doelgroep senioren. Hierbij werken met de juiste methodiek, techniek en aanwijzingen.

Doelgroep opleiding Bewegen met senioren

Instructeurs ongeacht specialisme (Yoga, Pilates, Fitness, Groepslessen, Personal trainers, Dans).