Welke mat is nou ideaal?

Er worden zoveel matten aangeboden voor zoveel verschillende doelen… Annemiek vertelt hier haar ervaringen en van welke mat zij echt blij wordt.

“We krijgen vaak vragen over welke mat geschikt is. Ik heb een yogamat die ik inmiddels zelf ruim een jaar heb uitgeprobeerd en waar ik oprecht heel enthousiast over ben. Het betreft PVC met jute waardoor hij ook tweezijdig te gebruiken is. Ideale combi voor Pilates / Shape en Yoga lessen dus. Ik vindt hem zo prettig omdat ik de jute zijde geschikt vind voor poweryoga en minder intensieve varianten. Hij is niet te stroef maar slipt ook echt niet. Voor mijn Asthanga, Power en intensieve Vinyasa lessen heb ik stroevere matten geprobeerd. Dat vond ik echt niet prettig omdat ik soms zelfs brandwonden opliep van sommige oefeningen. Een doek nat sprayen vind ik een oplossing maar deze verschuift. De jute mat wordt vanzelf een beetje vochtig waardoor hij ideaal is voor power en ik krijg er geen brandwonden van.

Voor Pilates gebruik ik graag de andere kant omdat dat zachter is bij de rol oefeningen. Bij Shape vouw ik de mat dubbel. Ik geef veel verschillende lessen dus ben echt blij dat ik nu een soort van totaal oplossing heb gevonden. Daarnaast ben ik gek op de kleur en de structuur. Wanneer je de mat aanschaf moet je even de tijd nemen omdat hij in het begin een beetje ‘rult’. Er blijven wat jute stof resten liggen na de training. Na een tijdje is dit weg en wil je niks anders meer! Voor Yin Yoga is de mat te dun. In dat geval leg ik altijd een dikke mat onder deze mat en ga lekker op de jute zijde liggen.”

Materiaal: 80% PVC/20% jute, met antislip.
Waterafstotend en warmte-isolerend
Schokabsorberend
Bevat geen schadelijke stoffen, voldoet aan de EU N71 deel 3 veiligheidsnormen
Reach standaard, ISO 9001 standaard
AZO-vrije kleurstoffen

Ze kosten 36,- per stuk. Dan kun je de mat ophalen bij QUENO Sport & Fitness in Westerbork. Als je het graag opgestuurd wilt krijgen komt er 6,75 verzendkosten bij. (klik op het juiste product!)

Mocht je ook zo’n mat willen en deze via ons willen bestellen dan kan dat. Door op onderstaande teksten te klikken kom je in het bestel scherm.

GRIJZE MAT incl verzending 42,75

TURQUOISE MAT incl verzending 42,75

GRIJZE MAT ophalen bij QUENO Sport & Fitness Westerbork 36,-

TURQUOISE MAT ophalen bij QUENO Sport & Fitness Westerbork 36,-