queno-sportopleidingen-zwanger-4

Pilates aanpassen op iedere doelgroep

Pilates is vandaag de dag zo populair en gelukkig maken steeds meer mensen kennis met deze fantastische en gezonde manier van trainen.

Echter, niet iedere doelgroep is het zelfde. Wil jij toch graag de kennis en theorieen kennen om alle verschillende doelgroepen in je les zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen?

Verdiep je dan eens in onze opleiding tot Pilates Trainer bij Fysieke klachten, zwangerschap en bij senioren. Tijdens deze opleiding wordt er per doelgroep gekeken wat mogelijke situaties kunnen zijn in je les, en hoe je hier het best mee om kunt gaan.

Met een flinke lading kennis kan je deze opleiding weer vertrekken, en met vooral zelfvertrouwen om ook juist deze klanten te ondersteunen, want juist deze klanten hebben er enorm veel baat bij.

Na deze cursus kun je, onder andere door gebruik te maken van materialen, alle oefeningen zodanig aanpassen dat ze voor alle deelnemers geschikt zijn.

Verdieping in wat wel en niet kan en mag bij het trainen van zwangeren: Wat is belangrijk in welk trimester? Waar moet je rekening mee houden en welke klachten kun je tegen komen bij zwangeren.

Verdieping in ouderdom: Waar moet je rekening mee houden wanneer je met oudere mensen traint en hoe kun je de oefeningen aanpassen voor de doelgroep? Welke ouderdomsklachten zijn er en wat kun je hier tegen doen door te werken met Pilates?

Tevens leer je omgaan met en opties bieden bij de meest voorkomende fysieke klachten. Veel mensen komen juist als ze fysieke klachten hebben naar Pilates lessen. Leer omgaan met de klachten en werk niet alleen preventief maar juist ook curatief.

Op vrijdag 10 mei 2019 wordt deze opleiding weer aangeboden bij QUENO Opleidingen.

Tot dan ;)!

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email