Webp.net-compress-image-9-1200x480

MindFit, voor meer toevoeging in de les

Wil jij je als yoga en/of pilates docent specialiseren in mentale ontspanning tijdens je lessen?

In de opleiding tot MindFit docent leer je hoe je dit kunt toepassen tijdens je lessen d.m.v. fysieke inspanning. In deze opleiding krijg je een kant en klaar programma (4 week) waarmee je meteen les kunt geven. Naast fysieke oefeningen is er veel aandacht voor meditatie techniek, ademhaling en aandachtstraining (mindfullness).

Veel centra bieden MindFit aan als laagdrempelig programma om stress tegen te gaan. Door dit als los programma van 4 weken aan te bieden halen zij een nieuwe doelgroep binnen en additionele inkomsten vanuit de reguliere klanten groep. Tevens een geschikt programma om een grotere instroom te creëren naar andere lessen als Pilates en Yoga na afronding van de MindFit. Met dit programma is de eerste stap tenslotte gezet.

We werken met Tibetaanse yoga, Core oefeningen, Yin yoga, Pilates en Hatha Yoga om door inspanning tot ontspanning te komen. De fysieke oefeningen gecombineerd met mentale oefeningen (bodyscan, ademhaling (pranayama), aandachtstraining, meditatie en ontspanning) zorgen voor een heel effectieve inhoud waardoor de cursisten ook werkelijk stress verlaging ervaren. Door de cursisten wekelijks ‘huiswerk’ oefeningen te geven (Mindfulness is dagelijks werk…) geven ze aan een duidelijk verschil in Mindset te ervaren van voor de cursus en na de cursus. Wil jij dit aan andere doorgeven? Dan ben jij wellicht de instructeur om deze opleiding te doen en andere te helpen stress te verlagen.

Is dit iets voor jou? Op 6 & 7 juli 2018 bieden we de opleiding weer aan in Westerbork.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email