Docent Dreumesdans
1-3 jaar

Opleiding voor instructeurs en mensen die werken met deze leeftijdscategorie (kinderopvang, peuterspeelzaal)

tijdsduur

1 DAG

STUDIEBELASTING

8 UUR

NIVEAU

MBO

prijs

€ 198,-

CERTIFICAAT

BRANCHE ERKEND, INGESCHREVEN BIJ CRKBO

Wat kun je verwachten tijdens de opleiding?

Dreumesdans is een dans/bewegingsvorm voor kinderen tot en met drie jaar die zelfstandig kunnen lopen. Doelstelling van Dreumesdans is om kinderen in deze leeftijdscategorie vanuit een positieve invalshoek uit te dagen tot beweging en dans. In de opleiding Docent Dreumesdans leer je hoe je deze les van 30 minuten kunt geven aan dreumesen en peuters.

Tijdens de les laat je kinderen kennismaken met voor hen nieuwe bewegingen en herhaal je waar ze al bekend mee zijn uit voorgaande lessen. Tijdens de lessen werken we aan het muziekgevoel en de dansantheid van de kinderen. Door dans aan te bieden waar de dreumesen en peuters van huis uit vaak niet bekend mee zijn, creëren we een dansles die maximaal bijdraagt aan de ontwikkeling van de kinderen. Er wordt aandacht besteed aan de cognitieve ontwikkeling door de kinderen binnen de dans kennis te laten maken met getallen en taal. Naast Nederlandstalige muziek wordt gewerkt met muziek uit andere culturen. Dreumesdans heeft een duidelijke structuur en opbouw waardoor het een heel herkenbare activiteit is voor deze leeftijdscategorie.

queno-sportopleidingen-dreumesdans-2
queno-sportopleidingen-dreumesdans-3

Inhoud opleiding

Praktijk en theorie
Ontwikkeling jonge kind
lesopbouw
Invulling lesonderdelen
Voorbeeldles bekijken
Lessen ontwikkelen
Praktijk lesgeven.

Inbegrepen

Cursusmap en certificaat “Docent Dreumesdans” van QUENO Opleidingen.

Doelstelling voor de studenten

Zelfstandig Dreumesdans lessen kunnen verzorgen.

Doelgroep opleiding

Mensen die werken of willen werken met kinderen die affiniteit hebben met muziek.

Reviews

Het begon met peuter, kleuter en kidsdance. Ik kwam van verre België en sindsdien rijd ik steeds vol ‘goesting’ ernaar toe voor nog veel meer andere opleidingen zoals yogadocent, pilatesdocent, polefitdocent…. Het is supertof en intensief om op korte tijd dingen bij te leren zonder jarenlange opleiding te moeten volgen. Cursus zijn goed uitgewerkt en je kan ermee aan de slag. En natuurlijk ons enthousiaste ‘madam’ die in ieder van ons gelooft en motiveert. Maar ook de crew : Brenda die alle administratie in goede banen leidt, Ron voor de fijne bediening en avondactiviteiten. Steeds superleuk!!! Love you guys!!! – Sarah- 

Lees meer reviews

Kinderopleidingen bij QUENO Opleidingen

Motorische ontwikkeling

Kinderen verkennen en ontdekken de wereld door te bewegen en deze te ervaren. Kinderen die motorisch minder vaardig zijn dan leeftijdsgenootjes kunnen moeite hebben om goed mee komen met het spelen op straat of op het schoolplein. Hierdoor kan een sociaal isolement ontstaan. Dit heeft invloed op de sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind. Dansexpressie is hierbij een uitkomst omdat er met het lijf ervaren wordt en er vele ontwikkelingsgebieden geprikkeld worden. Met behulp van dans wordt de ontwikkeling op motorisch gebied gestimuleerd. De kinderen maken kennis met nieuwe en uitdagende bewegingen. Spelenderwijs verbeterd de motoriek. Coördinatie wordt gestimuleerd door bewust gekozen bewegingsvormen die aangeboden worden tijdens het dansen. Door te werken met dansexpressie is de les ook zeer goed te vertalen naar andere doelgroepen als kinderen met een retardatie of psychomotore retardatie.

Sociaal-emotionele ontwikkeling

Het samen bewegen met leeftijdsgenoten bevordert de sociaal-emotionele ontwikkeling. Kinderen maken contact met elkaar tijdens dans. Sommige onderdelen zijn meer gericht op het individu, onderdelen met elkaar bevorderen het samenspel. Bij dans leert een kind zichzelf te uiten en zichzelf te laten zien via expressie. Er wordt op een positieve manier gewerkt aan het zelfvertrouwen. Een veilige dansomgeving (bij de koning van dansland) levert hierin een grote bijdrage.

Creatieve ontwikkeling

Dit gebied wordt geprikkeld doordat kinderen bewegingen van de docent of andere kinderen zien en daardoor zelf weer tot nieuwe bewegingen komen. Tijdens de danslessen worden kinderen uitgedaagd zelf nieuwe bewegingen te ontwikkelen. Dansexpressie, fantasie stimulatie en kleine opdrachten stimuleren de creativiteit van de kinderen. De creatieve ontwikkeling draagt bij aan het zelfstandig zijn en het oplossen van problemen. Daarnaast leren kinderen door middel van fantasie de wereld om zich heen kennen en ervaren.

Muzikale ontwikkeling

Kinderen voelen letterlijk de muziek in hun lijf door te bewegen op muziek. Het spelen met bewegingen en dansen op muziek zijn vormen van communicatie tussen de volwassene en het kind en tussen kinderen onderling. Kinderen ontwikkelen maat- en ritmegevoel tijdens het dansen.

Verstandelijke ontwikkeling

Er wordt een beroep gedaan op het geheugen van kinderen door het onthouden van dansbewegingen en vormen. Via de bewust gekozen muziek wordt de taalontwikkeling gestimuleerd. Kinderen leren nieuwe woorden door het luisteren naar en meezingen met liedjes. Tijdens kinderdans werken we ook met Engelse liedjes. Taalontwikkeling wordt gestimuleerd door thema’s binnen de dansexpressie. Woorden en ook rekenen kunnen een rode draad vormen van de een dansles.

Zintuiglijke ontwikkeling

Muziek prikkelt de zintuigen. Kinderen leren te luisteren naar muziek. Ze zien bewegingen van anderen en zichzelf en voelen en ervaren met hun eigen lijf wat dansen en bewegen op muziek met je doet.