Docent
Kinderyoga groep 1-8

Leer Kinderyoga geven aan kinderen in de basisschool leeftijd als groepsles en als methode in de klas en B.S.O.

tijdsduur

2 DAGEN

STUDIEBELASTING

28 uur (10 contacturen/18 uren zelfstudie)

NIVEAU

MBO

prijs

€ 425,-

CERTIFICAAT

BRANCHE ERKEND, INGESCHREVEN BIJ CRKBO, REGISTERLERAAR 30RU
ONDERDEEL YOGA ALLIANCE INTERNATIONAL

Yoga is een heel effectieve methode om kinderen tot ontspanning te brengen. Juist binnen het onderwijs kunnen heel makkelijke oefeningen de oplossing zijn om kinderen een moment van rust of aandacht te geven in de klas. Door het inbouwen van deze momenten krijgen de kinderen vertrouwen en kunnen zich beter concentreren. Ook het veilig voelen in de groep en met medeleerlingen wordt positief beïnvloed met yoga. Kinderyoga is in te zetten in de klas maar ook als activiteit tijdens de L.O. lessen.

Wat kun je verwachten tijdens de opleiding?

Kinderyoga is een intensieve korte opleiding om yoga te leren geven aan kinderen en yoga effectief in te zetten in de klas. Kinderyoga zorgt voor rust, balans, vertrouwen en plezier. Yoga kan worden ingezet om taal en rekenen te ondersteunen. Bij yoga werken we ook met oefeningen om de band tussen de kinderen onderling te versterken.
queno-sportopleidingen-kinderyoga1-5-2
queno-sportopleidingen-kinderyoga1-5-3

Inhoud opleiding Docent Kinderyoga groep 1-8

In de opleiding worden de volgende onderdelen aangeboden: Asana’s (Yoga houdingen) en hoe deze te verwerken in een kinderyoga les , kinderzonnegroet, ontspanningsoefeningen, aandachtstraining voor kinderen, lesopbouw, thema’s en fantasie, verwerking, opwarmen en eindontspanning, yoga in de klas, ondersteuning van taal en rekenontwikkeling door middel van yoga. Losse onderdelen: Aandachtstraining, Ontspanning, Pranayama, Yoga energizers en Acro yoga voor kinderen.

Inbegrepen

Syllabus en certificaat.

Doelstelling voor de studenten

Zelfstandig kinderyoga lessen kunnen verzorgen met de juiste opbouw, aandacht voor ademhaling en ontspanning en juiste yogatechniek. Kennen van basis kinderyoga asana’s, kinderzonnegroet, werken met fantasie, aandachtstraining en ontspanningsoefeningen. Positief stimuleren en begeleiden van kinderen tijdens yoga. Yoga inzetten in de klas.

Doelgroep opleiding Docent Kinderyoga groep 1-8

Leerkrachten P.O. groep 1 tot en met 5, leraren S.B.O. en L.O. leraren, leiding BSO, KDV, Yoga-, dans- en sportdocenten.

Werkwijze en tijdsindeling

De opleidingsdagen beginnen met een college met daarin aandacht voor achtergronden en onderzoeken welke betrekking hebben op yoga en de doelgroep. Vervolgens wordt theorie en praktijk samengebracht waarna er veel aandacht is voor het werkelijk lesgeven. Inleven in de belevingswereld van de kinderen en bewegen als je eigen doelgroep maken het een zeer inspirerende scholing.

Reviews

Een paar prachtige en leerzame dagen gehad tijdens de opleiding tot kinderyoga docent voor groep 1 t/m 5. Praktisch toepasbare oefeningen gedaan en nu genoeg tools om zelf les te geven. -Monique- (De opleiding is ondertussen op verzoek aangepast van groep 1-5 naar groep 1-8)

Lees meer reviews

Motorische ontwikkeling

Kinderen verkennen en ontdekken de wereld door te bewegen en deze te ervaren. Kinderen die motorisch minder vaardig zijn dan leeftijdsgenootjes kunnen moeite hebben om goed mee komen met het spelen op straat of op het schoolplein. Hierdoor kan het zijn dat zij minder sociale contacten krijgen. Dit kan invloed hebben op de sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind. Met behulp van yoga wordt de ontwikkeling op motorisch gebied gestimuleerd. De kinderen maken door middel van yoga houdingen kennis met nieuwe en uitdagende bewegingen. Spelenderwijs verbeterd de motoriek. Coördinatie wordt gestimuleerd door bewust gekozen bewegingsvormen die aangeboden worden tijdens het dans- of yoga moment in de klas of zaal.

Sociaal emotionele ontwikkeling

Het samen bewegen met leeftijdsgenoten bevordert de sociaal-emotionele ontwikkeling. Met yoga werken de kinderen vaak samen. Ze leren letterlijk op elkaar te steunen en te vertrouwen door samen yoga en aandachtsoefeningen te doen. Er wordt op een positieve manier gewerkt aan het zelfvertrouwen.

Creatieve ontwikkeling

Dit gebied wordt geprikkeld doordat kinderen bewegingen van de docent of andere kinderen zien en daardoor zelf weer tot nieuwe bewegingen komen. Yoga houdingen (asana’s), fantasie stimulatie en kleine opdrachten stimuleren de creativiteit van de kinderen. De creatieve ontwikkeling draagt bij aan het zelfstandig zijn en het oplossen van problemen. Daarnaast leren kinderen door middel van fantasie de wereld om zich heen kennen en ervaren. Bij yoga speelt vooral de fantasie een grote rol bij de ‘vaste’ yogahoudingen (asana’s) die telkens een andere betekenis krijgen.

Verstandelijke ontwikkeling

Er wordt een beroep gedaan op het geheugen van kinderen door het onthouden van yogahoudingen (asana’s). Taalontwikkeling wordt gestimuleerd door thema’s binnen de yoga. Woorden en ook rekenen kunnen een rode draad vormen van de een yogales en losse yoga houdingen. Woorden, letters en getallen worden gebruikt als yogahouding.

Zintuiglijke ontwikkeling

Voelen is het zintuig wat het meest geprikkeld wordt met yoga. De kinderen leren letterlijk steunen op elkaar. Ze voelen en ervaren met hun eigen lijf wat bewegen met je doet.

KINDERYOGA 0-12 JAAR

Wil je meteen alle kinderen les kunnen geven? Combineer dan de twee yogaopleidingen door ze tegelijk te boeken. De korting is in de prijs verwerkt en jij bent er zeker van dat je dadelijk met alle kinderen yoga kunt doen!

Tijdsduur

2 DAGEN

Certificaat of Diploma

Branche Erkend, Ingeschreven Bij Crkbo, Onderdeel Yoga Alliance International (Verplicht onderdeel voor CYT100, CYT200 en CYT500 alle studierichtingen) 100% aanwezigheid voor certificaat. OPTIONEEL: Diploma bij positieve afronding praktijk & theorie examen.

€425,-
of
€825,-

Contactformulier

Geen vraag is te gek