Docent
Power Yoga

Start met de juiste basis als power Yoga Instructeur en ervaar daarna de ruime keuze in specialisaties en verdiepingen

tijdsduur

5 DAGEN (inc. examens)

STUDIEBELASTING

ZELFSTUDIE 45 UUR

NIVEAU

MBO

prijs

€ 675,-

DIPLOMA

CRKBO & BRANCHE ERKEND ONDERDEEL YOGA ALLIANCE INTERNATIONAL

yoga alliance international

CYT200 Poweryoga & CYT500

De opleiding Docent Power Yoga telt als 80 uur voor de internationale erkenning tot Certified Yoga Teacher 200 en 500 uur van
Yoga Alliance International.

Wat kun je verwachten tijdens de opleiding?

Docent Power Yoga is de opleiding voor mensen die in een korte tijd gedegen Power Yoga lessen willen leren geven. We werken met de basis uit Ashtanga, de eerste serie, aangepast tot intensieve en effectieve Power yoga.

Power Yoga is een vorm van Yoga die onder andere veel in sportscholen wordt gebruikt. Hierbij gaat het om oefenreeksen waarbij het accent ligt op kracht en lenigheid. Power Yoga is ontstaan in de USA en betreft een modificatie van de originele Ashtanga Yoga uit India.

Omdat het niet de officiële reeksen van K. Pattabhi Jois betreft maar aangepaste reeksen is deze vorm bij uitstek geschikt voor de doelgroep waaraan wij lesgeven: Westerse mensen die veelal een andere lichaamsbouw hebben dan de mensen uit India. De opleiding tot Docent Power Yoga is dan ook hierop gebaseerd.

queno-sportopleidingen-power-yoga-2
queno-sportopleidingen-power-yoga-3

Inhoud opleiding Docent Power Yoga

Yoga reeksen volgens methode Power Yoga, zonnegroet, ademhalingsoefeningen (Pranayama), meditatie/aandachtstraining en lesopbouw.

Inbegrepen

Cursusmap, QUENO Sportopleidingen diploma (telt als 80 uurs voor CYT200 en CYT500 van Yoga Alliance International) bij positieve afronding van de opleiding. (Brief ter bevestiging van deelname wanneer je er voor kiest geen examen te doen)

Doelstelling voor de studenten

Zelfstandig Power Yoga lessen kunnen verzorgen met de juiste opbouw methodiek, ademhalings- en houdingstechniek en ‘flow’. Kennen van basis reeks, pranayama oefeningen, zonnegroet en aandachtstraining. Corrigeren en begeleiden van klanten tijdens de les.

Doelgroep opleiding Docent Power Yoga

Iedereen met lesgeef ervaring of Yoga ervaring.

Reviews

Iedere keer als ik weer naar huis rij na een les of opleidingsdag van Annemiek heb ik zo’n energie! Ze weet het uiterste uit jezelf te halen en zo goed te motiveren. Na mijn eerste opleiding Poweryoga docent ben ik verkocht en ga nog veel meer opleidingen volgen…misschien ga ik wel voor de CYT200/500 – Marielle –

Lees meer reviews

Sunsalutation B
Annemiek Smegen