Docent Power Yoga

Volg nu de korte intensieve opleiding tot Power Yoga Docent en leer hoe je je cursisten kunt helpen naar meer souplesse, kracht en (mentale & fysieke) balans.

5 DAGEN

4 opleidingsdagen, 1 examen dag, zelfstudie 45 uur

MBO

CRKBO, Branche, YAI erkend

In korte tijd leer je om krachtige, technisch goed opgebouwde Power Yoga lessen te geven met de juiste adjustments waardoor jouw deelnemers ook echt positieve fysieke en mentale vooruitgang ervaren. Door de duidelijke structuur en opbouw ontwikkel je binnen no-time je docentvaardigheden als Power Yoga Docent.

De docenten opleiding tot docent Power Yoga biedt je alles wat jij nodig hebt om zelfstandig gedegen power yoga lessen te geven met de juiste structuur, differentiatie, methodiek, techniek en adjustments. 

Poweryoga is een uitdagende en intensieve vorm van yoga waardoor je een fysiek en mentaal enorme groei creëert. Jouw groep zal hierdoor trouw aan jouw lessen zal deelnemen omdat ze werkelijk verschil ondervinden door hoe jij lesgeeft

Herken je dit ook?​

Wat kun je verwachten tijdens de opleiding?

Docent Poweryoga is de opleiding voor mensen die in een korte tijd gedegen Poweryoga lessen willen leren geven. We werken met de basis uit Ashtanga, de eerste serie, aangepast tot intensieve en effectieve Poweryoga.

Poweryoga is een yogavorm die onder andere veel in sportscholen wordt gebruikt. Hierbij gaat het om oefenreeksen waarbij het accent ligt op kracht en lenigheid. Power Yoga is ontstaan in de USA en betreft een modificatie van de originele Ashtanga Yoga uit India.

Omdat het niet de officiële reeksen van K. Pattabhi Jois betreft maar aangepast is Poweryoga bij uitstek geschikt voor de doelgroep waaraan wij lesgeven. Poweryoga is een intensieve yoga vorm voor mensen die zich graag fysiek laten uitdagen met yoga. 

De les is toegankelijk en 'down to earth'...

De les is toegankelijk en ‘down to earth’ omdat we werken met modificaties van houdingen daar waar nodig en we traditionele onderdelen als het chanten weglaten. Hierdoor voelen ook mannen zich sneller aangetrokken tot deze yoga vorm. Je leert differentiëren en daarmee houdingen toegankelijk maken. Je leert hoe je deelnemers fysiek kunt ondersteunen om gecontroleerd grenzen te verleggen en te verdiepen in yoga. Doordat je telkens met dezelfde reeks werkt geef je de deelnemers echt de ruimte om meer uit de yoga te halen. Er ontstaat van nature een heel diepe rust en focus in de training.

Tijdens poweryoga leren deelnemers om door te ademen (ujjay) tijdens de vinyasa reeks (continue opvolgende bewegingen in een flow op de ademhaling). Hierdoor ontstaat ruimte in mind en body. Fysiek wordt het lichaam leniger, krachtiger en mobiel en mentaal ontstaat meer rust en balans. Ten tijde van de opleiding zul je dit zelf ook ervaren.

queno-sportopleidingen-power-yoga-2
queno-sportopleidingen-power-yoga-3

Docent Power Yoga

Wat leer je: In korte tijd leer je precies wat je nodig hebt om gedegen Power Yoga lessen aan te bieden voor een grote doelgroep (met passende belastbaarheid). Door de duidelijke structuur en veel praktijk ontwikkel je binnen no-time je docentvaardigheden als Power Yoga docent. 

Yoga reeksen volgens methode Power Yoga, zonnegroet A & B, adjustments, differentiatie, Ujjayi (Yoga ademhaling, ocean breath), lesgeven, overzicht over de groep, lesstructuur, meditatie/aandachtstraining, pranayama en ontspanning.  Yoga techniek, allignment, en verbeteren vanuit meta en basispositie, opties, startende reeks, midden reeks, eind reeks, theoretische onderbouwing, anatomie en traditie van yoga.

Cursusmap, diploma ‘Docent Power Yoga’ van QUENO Sportopleidingen bij positieve afronding van de opleiding. (Brief ter bevestiging van deelname wanneer je ervoor kiest geen examen te doen) Mogelijkheid om je CYT200 Power Yoga of CYT500 diploma van Yoga Alliance International te behalen door meerdere opleidingen te doen.

Zelfstandig Power Yoga lessen kunnen verzorgen met de juiste opbouw methodiek, ademhalings- en houdingstechniek en ‘flow’. Kennen van basis reeks, pranayama oefeningen, zonnegroet en aandachtstraining. Corrigeren en begeleiden op het juiste belastbaarheid niveau van tijdens de les.

Iedereen met een sportieve fysieke basis die zich wil verdiepen in deze discipline, iedereen met lesgeef ervaring die Power Yoga Yoga les wil leren geven en mensen met yoga ervaring die zich willen ontwikkelen en hun ervaring en passie willen overbrengen op anderen. De opleiding is geschikt voor sportinstructeurs, coaches, dansdocenten en Personal Trainers maar ook voor mensen die nog geen lesgeven maar dit wel graag willen leren. Twijfel? Mail ons!

Examen doen is niet verplicht. Wanneer je er voor kiest geen examens te doen kan je een bewijs van deelname krijgen door deze aan te vragen via de mail.

**Examens mag je volgen op het moment dat jij er aan toe bent. Het is niet onverstandig te wachten met inschrijven tot de eerste opleidingsdag omdat je dan beter kunt overzien of je voldoende tijd hebt tussen de opleiding en de examens om ervoor te zorgen dat de kans van slagen groter is. Natuurlijk ben je vrij om je na aanmelding voor de opleiding meteen in te schrijven voor de examens als dat passend is voor je.

Na positieve afronding van beide examen krijg je je diploma Docent Power Yoga van QUENO Sportopleidingen (nationaal erkend).

Opleiding op MBO4 niveau, duur 4 dagen inclusief examens. Studiebelasting zelfstudie 40 uur. Opleiding tot ‘Diploma Docent Power Yoga’ van QUENO Sportopleidingen. Te behalen door zowel het theorie- als het praktijkexamen met een voldoende (6 of hoger) af te ronden. Herkansing is mogelijk door deel te nemen aan de examens op een volgend moment. Wanneer je het theorie examen wel hebt gehaald maar praktijk niet blijft het cijfer onbeperkt staan en mag je een herkansing doen voor de praktijk op een volgend examen moment. Eerste praktijk en theorie examen is bij de prijs inbegrepen. Herkansing kost €25,- voor theorie- en €37,- voor het praktijkexamen. *Het is niet verplicht examen te doen. Je kunt een bewijs van deelname ontvangen (via de mail) als je er voor kiest geen examen te doen. 

Reviews

Iedere keer als ik weer naar huis rij na een les of opleidingsdag van Annemiek heb ik zo’n energie! Ze weet het uiterste uit jezelf te halen en zo goed te motiveren. Na mijn eerste opleiding Poweryoga docent ben ik verkocht en ga nog veel meer opleidingen volgen...misschien ga ik wel voor de CYT200/500

Meerdere opleidingen gevolgd bij Queno Sportopleidingen. Annemiek is inspirerend om naar te luisteren, ze heeft veel kennis over de inhoud van de verschillende opleidingen en draagt dit energiek over. Daarnaast zijn de opleidingen 'kort' en krachtig, dat ervaar ik als prettig!

Meld je hieronder aan voor de opleiding Docent Power Yoga

Je ontvangt een automatische bevestiging van deelname.
Je hoeft je niet voor te bereiden.

Week vooraf aan de opleiding komt de uitnodiging met laatste info.

Dag 1:

Binnenkomst onder genot van kopje koffie of thee.
Start opleiding: kennismaking, theoretische onderbouwing d.m.v. presentatie. Je krijgt je yoga mat en manual uitgereikt. Praktijk Power yoga volledige serie, vervolgens techniek en elkaar corrigeren, ademhaling, asana’s, samen oefenen; veel praktijk.

Dag 2:

Volledige serie eigen vaardigheden, zonnegroet A en B en verdieping techniek, differentiëren en adjustments. Elkaar fysiek begeleiden en lesgeven. Zitten in aandacht en Ujjayi lesgeven aan elkaar. Presentatie over fysieke klachten en hoe hier mee om gaan in je les. Pranayama uitleg, praktijk samen oefenen pranayama, ontspanning.

Dag 3:

Zelfstandig volledige serie uitvoeren, theoretische onderbouwing. Uitleg examens d.m.v. PowerPoint presentatie. Tijd voor vragen, verdieping en herhaling. In groepjes volledige les uitwerken en geven. Feedback en groei, afronding  opleiding laatste dag voor de examens. Uitleg examens.

Examens**:

Het is niet verplicht om examen te doen. Je kunt er ook voor kiezen deze opleiding te volgen als verdieping en een deelname bewijs aanvragen na 100% aanwezigheid. Theorie examen schriftelijk (anderhalf uur). Praktijkexamen op een examendag naar keuze (zie agenda voor mogelijkheden). Het examen wordt afgenomen middels een video. Hoe dit werkt wordt uitgelegd tijdens de opleiding.

NU €598

Meld je hieronder aan voor de opleiding Docent Power Yoga * incl gratis Balance workshop!

Voeg ook de headstand workshop aan je mandje toe en gebruik code: HEADSTAND om de korting te activeren. 

Na inschrijving ontvangt een automatische bevestiging van deelname.
Je hoeft je niet voor te bereiden.

Tijdsduur

4 DAGEN (3 dagen opleiding, 1 dag examens)

Studiebelasting

3 opleidingsdagen, theorie examen en praktijkexamen, zelfstudie 45 uur

Niveau

MBO

Diploma

Branche Erkend, NRTO geregistreerd, Onderdeel Yoga Alliance International

€ 598,-

Yoga Alliance International

Deze opleiding telt mee als onderdeel voor CYT200 Poweryoga en CYT500 van Yoga Alliance International. Voor opname van Docent Power Yoga opleiding aan YAI is alleen deelname verplicht, examen niet. 

Om je internationale diploma óók te behalen moet je meerdere opleidingen volgen, lessen geven, een voortgangsverslag maken en een CYT theorie en praktijk examen doen. Na deelname én positieve afronding van het hele traject krijg je het internationale diploma van Yoga Alliance International uit India

Mastertrainer Annemiek Smegen
met Ron Naranjo

Veelgestelde vragen

Snel antwoord op je vragen, wel zo prettig

Je wilt graag in korte tijd maar wel goed opgeleid worden. Belangrijke informatie weten om goede Power lessen te kunnen geven. Dat wat JIJ nodig hebt uit de opleiding kunnen halen. Dat wat je al weet komt niet in de opleiding naar voren. Je hebt kennis in Yoga, of ervaring Yoga, of ervaring lesgeven in andere discipline, of degelijke fysieke basis waardoor je denkt dat Power yoga ook passend kan zijn.

Examens mag je volgen op het moment dat jij er aan toe bent. Het is niet onverstandig te wachten met inschrijven tot de eerste opleidingsdag omdat je dan beter kunt overzien of je voldoende tijd hebt tussen de opleiding en de examens om ervoor te zorgen dat de kans van slagen groter is. Natuurlijk ben je vrij om je na aanmelding voor de opleiding meteen in te schrijven voor de examens als dat passend is voor je.

De opleiding telt mee als onderdeel van het Yoga Alliance International traject voor CYT 200 Power Yoga en CYT500 .Je kunt met YAI starten wanneer het JOU uitkomt. Daar hoef je je dus niet meteen voor aan te melden. Het volledige CYT traject moet worden gevolgd bij QUENO om je CYT 200 of 500 te halen. Alleen voor ‘Basiskennis Anatomie’ kan een vrijstelling worden verleend, voor andere verplichte onderdelen niet. Meld je nu aan voor Docent Power Yoga en als je graag internationaal bevoegd wilt zijn kies je wanneer je het er aan toe hebt voor de CYT200 Poweryoga.

Het is mogelijk om een opleidingsdag in te halen in een andere opleidingsgroep / data.

Je kunt onbeperkt herexamen doen. Additionele kosten voor een herexamen betreffen €25,- voor theorie- en €25,- voor het praktijkexamen. Na het praktijkexamen krijg je feedback zodat je je kunt ontwikkelen. Het eerste theorie- en het eerste praktijkexamen waarvoor je je aanmeldt zitten bij de prijs inbegrepen. Als je onverwacht toch niet deelneemt aan een examen waarvoor je je hebt ingeschreven betaal je dezelfde kosten als voor een herexamen.

Contactformulier

Geen vraag is te gek

Schrijf je nu in
Pre Yoga Workshop