Docent
Power Yoga

Start met de juiste basis als power Yoga Docent en leer hoe je je cursisten kunt helpen naar meer souplesse, kracht en (mentale & fysieke) balans.

tijdsduur

5 DAGEN (inc. examens)

STUDIEBELASTING

ZELFSTUDIE 45 UUR

NIVEAU

MBO

prijs

€ 675,-

DIPLOMA

BRANCHE ERKEND, INGESCHREVEN BIJ CRKBO, ONDERDEEL YOGA ALLIANCE INTERNATIONAL

yoga alliance international

CYT200 Poweryoga & CYT500

De opleiding Docent Power Yoga telt mee voor de internationale erkenning tot Certified Yoga Teacher 200 en 500 uur van
Yoga Alliance International.

Wat kun je verwachten tijdens de opleiding?

Docent Poweryoga is de opleiding voor mensen die in een korte tijd gedegen Poweryoga lessen willen leren geven. We werken met de basis uit Ashtanga, de eerste serie, aangepast tot intensieve en effectieve Poweryoga.

Poweryoga is een yogavorm die onder andere veel in sportscholen wordt gebruikt. Hierbij gaat het om oefenreeksen waarbij het accent ligt op kracht en lenigheid. Power Yoga is ontstaan in de USA en betreft een modificatie van de originele Ashtanga Yoga uit India.

Omdat het niet de officiële reeksen van K. Pattabhi Jois betreft maar aangepast is Poweryoga bij uitstek geschikt voor de doelgroep waaraan wij lesgeven. Poweryoga is een intensieve yoga vorm voor mensen die zich graag fysiek laten uitdagen met yoga. 

queno-sportopleidingen-power-yoga-2
queno-sportopleidingen-power-yoga-3

De les is toegankelijk en 'down to earth'...

De les is toegankelijk en ‘down to earth’ omdat we werken met modificaties van houdingen daar waar nodig en we traditionele onderdelen als het chanten weglaten. Hierdoor voelen ook mannen zich sneller aangetrokken tot deze yoga vorm. Je leert differentiëren en daarmee houdingen toegankelijk maken. Je leert hoe je deelnemers fysiek kunt ondersteunen om gecontroleerd grenzen te verleggen en te verdiepen in yoga. Doordat je telkens met dezelfde reeks werkt geef je de deelnemers echt de ruimte om meer uit de yoga te halen. Er ontstaat van nature een heel diepe rust en focus in de training.

Tijdens poweryoga leren deelnemers om door te ademen (ujjay) tijdens de vinyasa reeks (continue opvolgende bewegingen in een flow op de ademhaling). Hierdoor ontstaat ruimte in mind en body. Fysiek wordt het lichaam leniger, krachtiger en mobiel en mentaal ontstaat meer rust en balans. Ten tijde van de opleiding zul je dit zelf ook ervaren.

Inhoud opleiding Docent Power Yoga

Yoga reeksen volgens methode Power Yoga, zonnegroet A & B, adjustments, differentiatie,  ademhaling, lesgeven, meditatie/aandachtstraining en lesopbouw.

Inbegrepen

Cursusmap, QUENO Sportopleidingen diploma (telt als 80 uurs voor CYT200 en CYT500 van Yoga Alliance International) bij positieve afronding van de opleiding. (Brief ter bevestiging van deelname wanneer je er voor kiest geen examen te doen)

Doelstelling voor de studenten

Zelfstandig Power Yoga lessen kunnen verzorgen met de juiste opbouw methodiek, ademhalings- en houdingstechniek en ‘flow’. Kennen van basis reeks, pranayama oefeningen, zonnegroet en aandachtstraining. Corrigeren en begeleiden van klanten tijdens de les.

Doelgroep opleiding Docent Power Yoga

Iedereen met lesgeef ervaring of Yoga ervaring.

Reviews

Iedere keer als ik weer naar huis rij na een les of opleidingsdag van Annemiek heb ik zo’n energie! Ze weet het uiterste uit jezelf te halen en zo goed te motiveren. Na mijn eerste opleiding Poweryoga docent ben ik verkocht en ga nog veel meer opleidingen volgen…misschien ga ik wel voor de CYT200/500 – Marielle –

Meerdere opleidingen gevolgd bij Queno Sportopleidingen. Annemiek is inspirerend om naar te luisteren, ze heeft veel kennis over de inhoud van de verschillende opleidingen en draagt dit energiek over.
Daarnaast zijn de opleidingen ‘kort’ en krachtig, dat ervaar ik als prettig! -Lidy-

Lees meer reviews

Mastertrainer Annemiek Smegen
met Ron Naranjo

Schrijf je nu in
Pre Yoga Workshop