Tulku Lobsang Rinpoche

Wil jij leren hoe je meer energie kan krijgen met adem en meditatie techniek? Dan is deze workshop ideaal voor jou!

Kies workshop of hele dag

Iedereen welkom (ook "niet" instructeurs)

Ervaring of kennis niet nodig

Op de leeftijd van dertien jaar werd Tulku Lobsang Rinpoche geïdentificeerd als de 8e incarnatie van de spirituele gids Nyentse Lama. Vanaf dat moment onderging hij een intensieve leerperiode onder de begeleiding van 35 mentoren. Hierdoor verwierf hij diepgaande kennis en vaardigheden in het Boeddhisme.  Tulku Lobsang Rinpoche heeft een diepgaand begrip van de stroming binnen het Tibetaans Boeddhisme die bekendstaat als Tantrayana en is een bekwame Tibetaanse arts en astroloog. Zijn opmerkelijke helende talenten werden al op jonge leeftijd opgemerkt. Bovendien is hij een inspirerende leraar.

Rinpoche geeft wereldwijd lezingen en workshops over diverse aspecten van het Tibetaans Boeddhisme. Hij kan zich moeiteloos met zijn publiek verbinden, waarbij hij complexe informatie in begrijpelijke taal presenteert. Zijn workshops staan bekend om lichtheid en humor.  Hij zorgt ervoor dat alles wat je van hem leert, direct toepasbaar is in het dagelijks leven. 

Tijdens deze bijzondere dag met Tulku Lobsang Rinpoche kan je deelnemen aan twee workshops. We beginnen de dag met een workshop Tsa Lung, ademhalingstechniek (pranayama).  Na de middagpauze gaan we verder met een onderdeel uit de Power of Mind series. De Power of Love met een begeleide meditatie.

Tulku Lobsang Rinpoche deelt zijn kennis in twee bijzondere workshops die voor iedereen toegankelijk zijn.

Breath & Love | Tulku Lobsang Rinpoche

Deze dag met Tulku Lobsang Rinpoche is voor iedereen toegankelijk. Doordat hij een druk programma heeft over de hele wereld is het heel bijzonder dat hij nu naar Westerbork kan komen. De laatste keer dat hij bij ons les kon geven was in 2014! Mis deze kans daarom niet… Maak je agenda vrij en meld je aan.

De workshops bestaan uit lezingen en ontspannende  oefeningen. Kennis of ervaring is niet nodig. Iedereen is van harte welkom. Tulku Lobsang Rinpoche geeft les in het Engels. Als dit lastig is voor je mail ons info@quenosportopleidingen.nl

De ochtend workshop bestaat uit Tsa Lung (ademhaling). De energie die vrijkomt bij Tsa Lung kan je gebruiken voor zelfgenezing of doorgeven aan anderen.

De gezondheid van ons subtiele lichaam is van primair belang voor de gezondheid van ons fysieke lichaam en het geluk van onze geest. Het subtiele lichaam bestaat uit drie elementen: kanalen (tsa) en de wind-energie (long) en essentie (tigle) die er doorheen stromen. Blokkades in de kanalen veroorzaken onbalans in onze lichaamssystemen, aangezien vitale voedingsstoffen, zuurstof en bloed niet goed stromen. Deze blokkades veroorzaken ook energetische en mentale blokkades. Tenzij we actief zorgen voor ons subtiele lichaam, verliezen we dagelijks enkele kanalen. Gelukkig heeft het tantrisch boeddhisme krachtige methoden om onze kanalen te openen en ze helder en soepel te maken.

Tsa Lung is een praktijk die intensief werkt met ons subtiele lichaam. Door speciale adembehoud-technieken te combineren met fysieke bewegingen en visualisaties verplaatsen we onze wind-energie door het hele lichaam, waardoor het diepe plekken bereikt en steeds meer subtiele kanalen opent. Wanneer de wind vrij stroomt, kan deze energie worden gebruikt voor zelfgenezing of worden doorgegeven aan anderen.

Deze fysieke praktijk is zeer dynamisch en krachtig. En adembehoud maakt het nog uitdagender. Het is echter erg belangrijk dat we de ademhaling trainen. Naarmate we ouder worden, wordt onze ademhaling steeds oppervlakkiger en bereikt niet langer alle delen van het lichaam. Daarom moeten we opnieuw leren diep te ademen. En wanneer de adem stroomt, stroomt de geest mee. Wanneer we met de ademhaling werken, veranderen we onze gedachten volledig. En wanneer we de adem stoppen, komen we in de diepe stilte van de geest.

Middag programma: The Power of Love

We zitten boordevol potentieel. Alle mogelijkheden liggen voor ons open. We realiseren ons niet hoeveel kracht we bezitten! Waar komt deze kracht vandaan? Ze komt voort uit onze geest. Wanneer we weten hoe we onze geest op de juiste manier kunnen gebruiken, kunnen we alles creëren wat we willen in ons leven. Maar als we niet weten hoe we onze geest op de juiste manier moeten gebruiken, veroorzaken we enkel lijden. Het is onze geest die ons leven tot een hemel maakt of tot een hel maakt. Je hebt veel krachten. Gebruik ze om van je leven een hemel te maken.

De Kracht van Vertrouwen | De Kracht van Gedachte | De Kracht van Verlangen | De Kracht van Nu | De Kracht van Beslissing | De Kracht van Ruimte | De Kracht van Verandering | De Kracht van Liefde

Tulku Lobsang Rinpoche over liefde...

Teaching & begeleide meditatie

Liefde is de essentie van alle energie. Het is het enige dat ons werkelijk motiveert in het leven. Wanneer er geen liefde is, kan alles ons moe en uitgeput maken. We zullen volledig gebrek hebben aan energie. Dit komt doordat liefde de enige bron van energie is die we hebben.

Gelukkig is liefde ook het meest natuurlijke dat we bezitten. Het is het meest natuurlijke gevoel omdat het het diepste deel van onszelf is, onze eigen essentie. Daarom, wanneer we energie ontvangen door liefde, zal die energie nooit afnemen. Dit is de gezondste energie, en hoeveel we het ook gebruiken, we zullen nooit uitgeput raken. Het laadt ons alleen maar op. Dit is iets heel bijzonders aan liefde!

We ontvangen automatisch de kracht van liefde wanneer we onze diepste aard aanraken, omdat het ons meest natuurlijke en diepste deel is. We kunnen naar binnen kijken om onze liefde te vinden. Het is niet iets dat van buitenaf hoeft te komen. Wij zijn liefde. We hoeven alleen maar hiermee verbinding te maken en het is de meest moeiteloze energie. Liefde is alles wat ons energie geeft. Aldus Tulku Lobsang Rinpoche. Tijdens de middag workshop zal hij de kracht van liefde toelichten en een meditatie begeleiden zodat je dit meteen in de praktijk kan brengen.

Wil jij er bij zijn?

Meld je dan nu aan voor deze inspirerende maar ontspannende dag die je heel veel positiefs zal brengen.

Tulku Lobsang Rinpoche

Tulku Lobsang Rinpoche wordt erkend als een vooraanstaande en waardevolle boeddhistische meester. Zijn leer is geworteld in de oude Tantrische kennis die als fundament dient voor het Tibetaans boeddhisme, geneeskunde en astrologie. Met diepgaand begrip van deze vakgebieden deelt Rinpoche nu de kennis van zijn respectabele afstamming met de wereld, waarbij hij verschillende disciplines op een integrale wijze samenvoegt, zoals ze oorspronkelijk bedoeld waren. De kennis en ervaring van Tulku Lobsang Rinpoche, zijn natuurlijke en medelevende onderwijsstijl, zijn algehele vriendelijkheid en wijsheid vormen samen een waardevolle en kostbare schakel die de Tibetaanse boeddhistische cultuur en tradities overdraagt en vertegenwoordigt.

Tulku Lobsang Rinpoche werd geboren in 1976, in het jaar van de vuurdraak. Hij werd geboren in een boerenfamilie in de Himalaya. Veel gereïncarneerde lama’s zijn in deze familie geboren. Tulku Lobsang bracht zijn kindertijd door in de natuur onder toezicht van zijn moeder.  Toen hij zes jaar oud was, ging Tulku Lobsang naar het Sowa-klooster, de lokale boeddhistische kloosterschool. Op elfjarige leeftijd verhuisde hij naar het Nangzhig Bön-klooster, dat vandaag de dag het grootste Bön-klooster in Tibet is. Daar werd Tulku-la opgeleid door zijn oom, die de Abt van het klooster was. De Meester zorgde voor hem als zijn eigen zoon en introduceerde hem in de leer van de Bön-traditie. Tulku-la maakte zijn eerste ervaringen met de geheime Dzogchen-leer en de Bön-rituelen.

Meld je aan, als:

Meld je hieronder aan voor de workshops met Tulku Lobsang Rinpoche

Gebruik code: LOVE voor 25% korting (beperkt geldig, alleen nog voor dag programma of middag workshop)

Tibetaans Boeddhisme

Boeddhisme is een methode om onze diepe, innerlijke natuur te leren kennen, die wijsheid is. Met deze wijsheid kunnen we onveranderlijk geluk bereiken. Dit betekent dat we wijsheid kunnen gebruiken om te bevrijden van lijden, aangezien veranderlijk geluk de wortel van lijden is.

In deze wereld gaat niets door. Alles eindigt; alles verandert. Vanuit het perspectief van onze conceptuele geest houdt alles altijd op en komt alles op. Dit soort bestaan is niet veilig, niet absoluut. We moeten de aard van de waarheid begrijpen om dit bestaan te begrijpen. Daarom is het fundamenteel in de boeddhistische benadering om te begrijpen dat er twee niveaus van waarheid zijn: conventionele waarheid en absolute waarheid.

Wanneer we het boeddhisme beoefenen, beoefenen we wijsheid en methode. De methode is compassie. Dit is het pad van het boeddhisme. Compassie is geen emotie; het is logica. Wij zijn degenen die baat hebben bij het cultiveren van compassie. Compassie en liefde openen ons en leiden ons naar groter begrip, realisaties en wijsheid. Liefde is de universele wijsheid.

Uiteindelijk is de verwezenlijking van het boeddhisme een perfect lichaam en een perfecte geest – perfect bestaan. Het is onwetendheid die ons weerhoudt van een perfect bestaan. We zijn onwetend over onze ware aard en de ware aard van alle verschijnselen. We zijn onwetend over leegte en ons oneindige potentieel. We zijn onwetend over het feit dat niets hetzelfde blijft, dat we op een dag alles zullen verliezen, zelfs ons geluk. En zo raken we gehecht aan ons geluk. En wanneer de dag komt dat we ons geluk verliezen, worden we boos. Waarom worden we boos? Vanwege de pijn van het verlies. En dan zijn we vanwege de boosheid onwetend. En de cyclus herhaalt zich. Dit is de eindeloze cyclus van samsara – herhaal, herhaal, herhaal. Onwetendheid veroorzaakt gehechtheid, gehechtheid veroorzaakt boosheid, boosheid veroorzaakt onwetendheid. Dan is er pijn en lijden. Alleen liefde en compassie kunnen ons de wijsheid geven om te zien, om wakker te worden.

Liefde is de gouden sleutel die ons bevrijdt. Liefde is vrijheid. Met liefde is verandering nooit een probleem. Met liefde is verandering alleen mogelijkheid en potentie.

Het boeddhisme omvat 84.000 verschillende methoden. Er is een methode voor iedereen, ongeacht waar je nu bent of wat voor psychologie je hebt. Deze methoden vallen uiteen in drie categorieën: discipline, mindfulness en een oplettende geest. Discipline betekent gelofte. Het betekent afstand doen van datgene wat ons niet helpt. Mindfulness betekent meditatie. Het betekent het ontwikkelen van focus, bewustzijn en kalmte. Een oplettende geest betekent wijsheid. Het betekent alles laten zoals het is zonder oordeel, alleen stilte en pure, directe waarneming. Alle methoden leiden ons naar een dieper begrip van onze eigen natuur.

Je kunt op elk moment het boeddhisme beoefenen, want er zijn vele manieren om te oefenen. Je kunt oefenen door meditatie, zoals Tummo of mindfulness-meditatie. Als je niet wilt mediteren, oefen dan met gelukzaligheid of unie-oefening met yab yum. Als je van beweging houdt, oefen dan met Tsa Lung. Als je van slapen houdt, oefen dan met slaapyoga en droomyoga. En als je niet van oefenen houdt, dan kun je het moment van de dood gebruiken.

Het is alsof we ziek zijn en het boeddhisme maakt ons gezond. Boeddha, de leraar, is de dokter die ons begeleidt. Dharma, de boeddhistische leer, is de medicijn die ons geneest. En de Sangha, de gemeenschap van medebeoefenaars, is de verpleegster die ons helpt. Maar wij zijn de patiënt en we moeten verantwoordelijkheid nemen voor ons eigen welzijn. We kunnen weliswaar te horen krijgen wat we moeten doen, maar we moeten het doen. Het is aan ons of we het medicijn al dan niet gebruiken.

Zelf gezond en gelukkig zijn is de beste manier om anderen te helpen. Mogen alle wezens gelukkig zijn.

Links een korte impressie van Tulku Lobsang Rinpoche en het werk dat hij doet. Wij zijn enorm dankbaar dat hij opnieuw bij ons komt lesgeven en nodigen je van harte uit daar bij te zijn. 

#Gratefull

Loona, Ron, Annemiek & team QUENO

Contactformulier

Geen vraag is te gek